ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μάριο Τεστίνο: Οι διάσημοι γάμοι μέσα από τον φακό του σπουδαίου φωτογράφου

Κέιτ Μος, Σάλμα Χάγιεκ, Λιζ Χάρλεϊ, στις πιο τρυφερές γαμήλιες στγμές τους σε ένα νέο φωτογραφικό άλμπουμ της TASCHEN, με την υποφγραφή του Μάριο Τεστίνο.

Το "I Love You” είναι το νέο φωτογραφικό άλμπουμ του Mario Testino, αφιερωμένο στον γάμο έτσι όπως τον απαθανάτισε εκείνος μέσα από τις διάσημες φίλες του. Δεν πρόκειται αολά για ένα φωτογραφικό άλμπουμ, περισσότερο κάτι σαν μια κλεφτή ματιά σε όλα αυτά που ζει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της γαμήλιας προετοιμασίας.

Οι ιδιαίτερες ιεροτελεστίες μεταξύ των φίλων, το κέφι των πάρτι με κάθε μία από τις εικόνες να αποτυπώνει τις μοναδικές φαντασιώσεις μιας ζωής που ξεκινά.

Στο 248 σελίδων άλμπουμ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις TASCHEN, ο Μάριο Τεστίνο μας παρουσιάζει μια αληθινή γιορτή γάμων. Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή που είναι ταυτόχρονα μια κορύφωση και μια δημόσια υπόσχεση, αποτυπωμένη από μια μοναδική φωτογραφική οπτική που παρουσιάζει την ομορφιά όχι μόνο στο συναίσθημα και την παράδοση, αλλά στην πλήρη οικειότητα της κοινής χαράς. Στο άλμπουμ υπάρχουν φυσικά όλες οι διάσημες φίλες του που είχε την τύχη να τις φωτογραφίσει ως νύφες, όπως η Κέιτ Μος, η Λιζ Χάρλεϊ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Σιένα Μίλερ και πολλές ακόμη διάσημες γυναίκες στις πιο προσωπικές τους στιγμές.

Συνοδευόμενο από κείμενα της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Carolina Herrera και του ειδικού στα πάρτι Riccardo Lanza, το άλμπουμ σκιαγραφεί τις αναμνήσεις του φωτογράφου Μάριο Τεστίνο από πολλές διάσημες και εμβληματικές στιγμές του, αλλά και πολλές άγνωστες, αποτυπωμένες μέσα από τις ιδιαίτερες προσωπικές εικόνες της στενής φιλίας και της οικογένειας. Η απαράμιλλη πρόσβαση στα παρασκήνια αποκαλύπτει το μυστικό, το τρυφερό, το άγριο και το εορταστικό τέτοιων γιορτών, μερικές από τις οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως οι πιο πολυσυζητημένες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Το στιλ του Μάριο Τεστίνο έχει πολύ εύστοχα περιγραφεί ως "ρεαλισμός πολυτέλειας". Το ύφος του έχει σκοπό να συλλάβει τα θέματά του σε στιγμές προσήλωσης ή αυθεντικής έκφρασης, σε αντίθεση με την κενή, γυάλινη αισθητική πολλών από τους συναδέλφους του.

Με μια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών ως πρωτοπόρος στον χώρο της μόδας, του πολιτισμού και του τρόπου ζωής, ο γεννημένος στο Περού Mario Testino έχει πολλές διαφορετικές πτυχές που τον ανυψώνουν πέρα από έναν απλό φωτογράφο και καλλιτέχνη και τον μετατρέπουν σε έναν πολιτιστικό οραματιστή. "Φωτογραφίζω αυτό που βλέπω και αυτό που θέλω να δω", λέει ο ίδιος. Οι εικόνες του είναι γεμάτες ζωή και προσωπικότητα, ίσως η πιο διάσημη φωτογράφισή του ήταν της πριγκίπισσας Νταϊάνα, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό της το 1997.

Read Next

13 Μαϊ 2024

Συγκλονίζει η Ντόρα Κουτροκόη: "Έμαθα ότι έχω όγκο στον 3ο μήνα εγκυμοσύνης"

"Γέννησα και μετά έκανα το χειρουργείο για τον όγκο στο κεφάλι που κράτησε 6-7 ώρες" εξομοληγείται η Ντόρα Κουτροκόη.

13 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

Περισσότερα από

News

13 Μαϊ 2024

Ο Κασσελάκης με σμόκιν ποζάρει χαμογελαστός σε εφοπλιστικό γάμο:

Παντρεύτηκαν ο Αντώνης Ξυλάς και η Ιφιγένεια Πρωτονοταρίου

13 Μαϊ 2024

BAFTA 2024: Οι καλύτερες red carpet εμφανίσεις- bonus: από ποιον οίκο ήταν η φανταστική φόρμα της Ντεμπίκι

To κόκκινο χαλί ξεδιπλώθηκε χτες, 12 Μαΐου στο Λονδίνο για τα BAFTA της τηλεόρασης.

13 Μαϊ 2024

Η 75χρονη Βέρα Γουάνγκ δεν ξεχνά ποτέ την αγαπημένη της μαμά, Φλόρενς

"Σ' ευχαριστώ που ήσουν ο μέντοράς μου, η καλύτερή μου φίλη και η έμπνευσή μου για τη μόδα! Σε αγαπώ για πάντα"

13 Μαϊ 2024

"Καλέ, ίδιοι" | Η Μαρία Σολωμού σε σπάνια φωτογραφία με τον γιο της, Αλέξανδρο

Η Μαρία Σολωμού δημοσίευσε μία φωτογραφία με τον μοναχογιό της.

13 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Η άγνωστη φωτογραφία από την παιδική της ηλικία

Μια παιδική φωτογραφία της Άννας Παναγιωτοπούλου "ξετρύπωσε" ο γνωστός συλλέκτης Άρης Λουπάσης.

13 Μαϊ 2024

Χρήστος Χωμένίδης: "Είμαι ηλίθιος"

"Η ηλιθιότητα στις μέρες μας αποτελεί όχι ρετσινιά. Αλλά παράσημο. Κλειδί που ανοίγει πολλές πόρτες", μας λέει ο Χρήστος Χωμενίσης σε ένα ακόμα- αφοπλιστικά ευφυές κείμενό του.

13 Μαϊ 2024

Ναόμι Γουότς: "Κοιτάζοντας πίσω σε αυτή την όμορφη ανάμνηση, νιώθω τόσο δυνατή, γεμάτη αγάπη, γάλα και ορμόνες"

"Ηappy Mother's Day" και για την Ναόμι Γουότς, που ανήρτησε μια φωτογραφία με τα δυο της παιδιά.

13 Μαϊ 2024

"Καούρ εκάματε στην Τσακωνιά": Πώς είπατε; -Μία εκπαιδευτικός και συγγραφέας από το Λεωνίδιο στέλνει sms στα παιδιά της στα τσακώνικα

Τα τσακώνικα προέρχονται από τη Δωρική της Λακωνίας και αποτελεί μια διάλεκτο που πρέπει οπωσδήποτε να διασωθεί.