ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mrs Harris Goes to Paris: Μια ταινία φόρος τιμής στον οίκο Dior αλλά και στο όνειρο

Η ιστορία μιας φαινομενικά συνηθισμένης Βρετανίδας οικονόμου, της οποίας το όνειρο να αποκτήσει ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής Christian Dior την οδηγεί σε μια απίστευτη περιπέτεια στο Παρίσι.

κυρια χάρις

To "Mrs. 'Arris Goes to Paris" γράφτηκε το 1958 από τον Πολ Γκάλικο, πρώτο μιας σειράς τεσσάρων περιπετειών μιας Αγγλίδας καθαρίστριας, της Κυρίας Χάρις, η οποία μετά το Παρίσι, επισκέφθηκε και τη Νέα Υόρκη, το Κοινοβούλιο και τη Μόσχα.

Βασισμένα στη λογική ενός "νέου θαυμαστού κόσμου" που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μιας απλής, καλοσυνάτης γυναίκας από την αγγλική εργατική τάξη, η οποία μέχρι τη στιγμή της κάθε περιπέτειας της το μόνο σύμπαν που γνωρίζει είναι αυτό των σπιτιών που καθαρίζει καθημερινά, τα βιβλία του Πολ Γκάλικο υπήρξαν επιτυχημένα.

Ειδικά αυτό το πρώτο, που στην Αγγλία κυκλοφόρησε ως "Flowers for Mrs. Harris", διασκευάστηκε και για την τηλεόραση (η τρίτη μεταφορά του το 1992 με την Αντζελα Λάνσμπερι, την Νταιάνα Ριγκ και τον Ομάρ Σαρίφ είναι η πιο διάσημη) και για το θέατρο, πριν καταλήξει σε μια κινηματογραφική ταινία, 60 και περισσότερα χρόνια μετά από την έκδοσή του.

Η ταινία

Στη ρομαντική ταινία "Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι", μια μεσήλικη κυρία που ζει στο Λονδίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ονειρεύεται να αποκτήσει ένα φόρεμα Christian Dior.

Το 1957, ωστόσο, στο απόγειο της φήμης του New Look του Dior, αυτό δεν ήταν εύκολο. Δεν υπήρχε κατάστημα ή κάποιος τρόπος να το παραγγείλει. Ο μοναδικός για το αποκτήσει ήταν να πάει ή ίδια στον οίκο στη λεωφόρο 30 Avenue de Montaigne.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό παραμύθι, με πρωταγωνίστριες τη Λέσλι Μάνβιλ (Lesley Manville) ως κυρία Xάρις, που ανακαλύπτει τον Dior όταν καθαρίζει το σπίτι ενός πλούσιου πελάτη της, και την Ιζαμπέλ Υπέρ (Isabelle Huppert) ως τη σνομπ Mαντάμ Κολμπερτ, η οποία αντιδρά στην ιδέα ότι μια γυναίκα σαν την κα Χάρις φοράει Dior.

Όταν συναντάμε την κυρία Χάρις, ο κόσμος της είναι σχεδόν τόσο τακτοποιημένος όσο και το χαρακτηριστικά αγγλικό σπίτι της, μια μοναχική γυναίκα που ζει ακόμη με την ανάμνηση του συζύγου της που έχει πεθάνει, γλυκιά και υπομονετική ακόμη και με τις νεόπλουτες "κυρίες" που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της και την έμφυτη ανάγκη της να προσφέρει στους άλλους. Η "συνάντηση" της με ένα φόρεμα του οίκου Dior θα είναι σχεδόν ο πιο κεραυνοβόλος έρωτας της ζωής της και μαζί η αρχή μιας νέας ζωής στο Παρίσι, με μοναδικό σκοπό την απόκτηση μιας δημιουργίας του οίκου.

Ο,τι μπορείτε να φανταστείτε θα συμβεί. Η "σκύλα" υπεύθυνη του Οίκου θα σοκαριστεί μπροστά στη φτώχεια και τη μπασκλασαρία της κας Χάρις, ένας νεαρός λογιστής θα δελεαστεί από τα μετρητά που κουβαλά μαζί της, ένα νεαρό μοντέλο θα βρει ένα… μοντέλο ζωής και ένας πλούσιος αριστοκράτης θα γοητευτεί από την πηγαία γοητεία της. Ετσι με νέα οικογένεια στο Παρίσι, η κυρία Χάρις θα γευτεί τις χαρές, αλλά και τις πίκρες της υψηλής ραπτικής, φτάνοντας μέχρι στο σημείο να εφεύρει (που λέει ο λόγος) το prêt-a-porter, δηλαδή δημιουργίες των οίκων πιο προσιτές σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τις πλούσιες, πλην σταθερά αχάριστες και αλαζονικές πελάτισσές τους.

Το φιλμ διαθέτει την απαραίτητη feelgood ελαφρότητα αλλά είναι και ο προσωπικός θρίαμβος της Λέσλι Μάνβιλ, που καταφέρνει να είναι ψυχή και σώματι ο χαρακτήρας που υποδύεται.

Η ταινία παίζεται από 6 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Read Next

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".