ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γούντι Αλεν ετών 86: Μετά το #metoo η συνταξιοδότηση

Ο Γούντι Αλεν επιβεβαίωσε πως η 50ή του ταινία που γυρίζεται αυτήν την εποχή στο Παρίσι θα είναι και η τελευταία του.

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει πρόσφατα για το τέλος της κινηματογραφικής του καριέρας σε μια συζήτηση που είχε μαζί με τον Αλεκ Μπόλντγουιν στον Instagram, λέγοντας απλά πως ο ενθουσιασμός του είχε πλέον χαθεί.

Τώρα ο 86χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιβεβαίωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ότι σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί μετά και την 50ή του ταινία με τίτλο "Wasp 22".

"Η ιδέα μου, καταρχήν, δεν είναι να κάνω περισσότερες ταινίες και να επικεντρωθώ στη συγγραφή", δήλωσε ο Αλεν. Χαρακτήρισε επίσης την τελευταία του ταινία ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το "Match Point", ως ένα τοξικό ρομαντικό θρίλερ και το περιέγραψε ως "συναρπαστικό, δραματικό και αρκετά σκοτεινό".

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει και στην γαλλική εφημέριδα Le Journal de Dimanche πριν λίγους μήνες, λέγοντας τότε πως σκοπεύει να μετακομίσει στο Παρίσι όχι μόνο για να γυρίσει την τελευταία του ταινία αλλά και για να μείνει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. "Κράτησα ένα υπέροχο αναμνηστικό από τα γυρίσματα του "Μεσάνυχτα στο Παρίσι” το 2010. Μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη και την επισκέπτομαι συχνά, ανακαλύπτοντας μαγικά μέρη κάθε φορά."

H καριέρα του Γουντι Αλεν είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα ειδικά μετά το 2017 όπου, μετά και το ξέσπασμα του κινήματος #metoo, άρχισαν να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι κατηγορίες για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου. Η τελευταία του ταινία μάλιστα, "Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν", άνοιξε σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική και δεν πήγε καθόλου καλά στο box office.


Η προηγούμενη ταινία του Άλεν "A Rainy Day in New York" τέθηκε σε αναμονή από τα στούντιο της Amazon, αφού ισχυρίστηκαν ότι ο Άλεν "σαμποτάρισε" το πρότζεκτ κάνοντας σχόλια σχετικά με τις καταγγελίες της Dylan Farrow για επίθεση.


Ισχυρίστηκε παραβίαση του συμβολαίου στην αγωγή του ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον τους. Αργότερα, επιτεύχθηκε διακανονισμός εκτός δικαστηρίου.


Το "Zero Gravity", η νεότερη χιουμοριστική συλλογή του Άλεν, θα κυκλοφορήσει στην Ισπανία στις 27 Σεπτεμβρίου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι