ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μέγκαν Μαρκλ: Συνέκρινε τον πριγκιπικό της γάμο με την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Ο Μάντλα Μαντέλα – εγγονός του χαρισματικού ηγέτη – επέκρινε αυστηρά τις αστοχίες της δούκισσας του Sussex στην νέα της συνέντευξη.

Έδαφος για περαιτέρω – αρνητικό – σχολιασμό παραχώρησε με την νέα της συνέντευξη η Μέγκαν Μαρκλ, συγκρίνοντας τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρη, με την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα έπειτα από 27 χρόνια βάναυσης φυλάκισης. Η δούκισσα του Sussex, μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό "The Cut", δήλωσε πως η χαρά της είδησης του πριγκιπικού της γάμου για τους Νοτιοαφρικάνους ήταν τόσο μεγάλη, όσο και οι πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση του χαρισματικού ηγέτη και σπουδαιότερου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Αμερικανίδας ηθοποιού, όταν βρέθηκε στην πρεμιέρα του "Lion King" το 2019 στο Λονδίνο, ένα Νοτιοαφρικανικό καστ συνομίλησε μαζί της, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ένταξη της στην βασιλική οικογένεια. "Αφού με αποτράβηξαν στην άκρη μου είπαν: ‘’όταν παντρευτήκατε με τον πρίγκιπα Χάρη και γίνατε μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, χαρήκαμε τόσο πολύ που πανηγυρίζαμε στους δρόμους όπως ακριβώς πράξαμε όταν απελευθερώθηκε ο Μαντέλα από την φυλακή’’" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το να υπονοείς ότι ήταν το ίδιο με την απελευθέρωση του προέδρου Μαντέλα είναι ύψιστη ασέβεια

Οι "αστοχίες" της δούκισσας, όπως ήταν σχεδόν αναμενόμενο, προκαλέσαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες του Twitter να κατακεραυνώνουν την σύζυγο του πρίγκιπα. "Κανείς δεν χαιρόταν στους δρόμους της Νότιας Αφρικής όταν παντρεύτηκες. Το να υπονοείς ότι ήταν το ίδιο με την απελευθέρωση του προέδρου Μαντέλα είναι ύψιστη ασέβεια" σημείωσε κάποιος, ενώ άλλος πρόσθεσε "Μέγκαν μπορείς να κοροϊδεύεις τους Αμερικανούς, τους διάσημους "φίλους", τα τσιράκια των social media, αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις τους Αφρικανούς. Μας έδειξες ποια πραγματικά είσαι. Όταν προσπαθείς να στιγματίσεις τη βασιλική οικογένεια, ξεχνάς ποιον προσβάλλεις στο δρόμο. Δεν μπορώ να πιστέψω το απόλυτο θράσος σου να εξισώνεις την αξιολύπητη ζωή σου με τα βάσανα και την απελευθέρωση ενός τέτοιου ηγέτη". Μάλιστα το hashtag #VoetsekMeghan, το οποίο στην αφρικανική διάλεκτο σημαίνει "φύγε μακριά" έγινε trend στο Twitter σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε με συνέντευξή του στην βρετανική "Daily Mail" και ο εγγονός του Νέλσον Μαντέλα, Μάντλα, επικρίνοντας αυστηρά τα λεγόμενα της δούκισσας. "Ο εορτασμός του Madiba (Νέλσον Μαντέλα) βασίστηκε στην υπέρβαση 350 χρόνων αποικιοκρατίας με 60 χρόνια βάναυσου καθεστώτος απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Δεν μπορεί με τίποτα να εξισωθεί με τον γάμος της με έναν "λευκό" πρίγκιπα. Το έθνος έχει ακόμα φρέσκα τα σημάδια του παρελθόντος, όμως οι εορτασμοί του 1990 ήταν επακόλουθο της απόφασης ο λαός να ασκήσει για πρώτη φορά επιτέλους το δικαίωμα ψήφου" σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!