ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

American Gigolo: η ταινία-μύθος που ανέδειξε τον Ρίτσαρντ Γκιρ αποκτά τώρα σίκουελ

Κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ για το σίκουελ του American Gigolo που θα γίνει τηλεοπτική σειρά.

Το 1980 προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία American Gigolo που έγινε σύμβολο των 80' s και καινοτόμησε σε πολλά επίπεδα. Αφηγήθηκε μια ιστορία για ταμπού της εποχής, κατόρθωσε να σκιαγραφήσει ένα εναλλακτικό πορτραίτο μοναξιάς, αλλά και της εποχής. Ήταν η ταινία για την οποία γράφτηκε το Call Me της Blondie, το κεντρικό μουσικό θέμα. Έδειξε full frontal γυμνό άντρα κι εκτόξευσε στα ύψη τον Ρίτσαρντ Γκιρ, που έκτοτε έγινε ηθοποιός για πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως και τον Giorgio Armani, τον έτερο "πρωταγωνιστή" της ταινίας, έτσι όπως εμφανίστηκε μέσα από την γκαρνταρόμπα του κεντρικού ήρωα.

Ο Τζούλιαν Κέι. Αχ, ο Τζούλιαν. Συνοδός κυριών, επαγγελματίας "ζιγκολό", σύμφωνα με την αργκό της εποχής. Νέος, ωραίος με ακριβά γουστά- υπέροχα κοστούμια, αμάξι και κυρίως ακαταμάχητη γοητεία. Και ναι είναι βέβαια νάρκισσσος, είναι επιφανειακός, ζει για τη στιγμή και για τη λάμψη που του εξασφαλίζουν οι παχυλές αμοιβές του.

Μετά από μία δουλειά που τού έχει κλείσει η προαγωγός του Αν, γνωρίζει τη Μισέλ, σύζυγο ενός γερουσιαστή, τυχαία σε ένα μπαρ για να ξεκινήσει η δική τους προσωπική σχέση. Παράλληλα όμως, η δουλειά συνεχίζεται. Ένας άλλος προαγωγός, ο Λεόν, τού ζητά να αναπληρώσει κάποιον άλλον την τελευταία στιγμή και έτσι ο Τζούλιαν φτάνει σ' ένα σπίτι ενός πλούσιου οικονομολόγου που τού ζητάει να κάνει S & M σεξ με τη γυναίκα του όσο εκείνος παρακολουθεί.

American Gigolo

Την επόμενη μέρα ο Τζούλια θα διαμαρτυρηθεί στον Λεόν για τη δουλειά. Εκείνος όμως τού έχει στήσει παγίδα, αφού λίγο μετά θα βρουν τη σύζυγο νεκρή και θα κατηγορήσουν τον Τζούλιαν. Και ξεκινάει η περιπέτεια, ενός άνδρα του περιθωρίου που πρέπει να τα βάλει τώρα με την ελίτ. Πόσο μάλλον όταν συμπαρασύρεται στο σκάνδαλο και η ερωμένη του, την οποία υποδύεται η καλλονή Λορίν Χάτον.

Τον Τζούλιαν αρχικά θα υποδυόταν ο Τζον Τραβόλτα. Μάλιστα είχε αποκτήσει ήδη την πλήρη γκαρνταρόμπα από τον Armani στα μέτρα του, αλλά την τελευταία στιγμή αποχώρησε από το πρόζεκτ. O ρόλος προτάθηκε και σε άλλους ηθοποιούς πριν τελικά φτάσει στον Γκιρ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει επωφεληθεί πολλές φορές από την αποχώρηση του Τραβόλτα παίρνοντας εκείνος τους ρόλους του σε πολύ επιτυχημένες τελικά ταινίες, όπως στο "Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν" κ.ά. Αντιστοίχως υποψήφιες για τον γυναικείο ρόλο ήταν οι Τζούλι Κρίστι, η Γκλεν Γκόουζ είχε κάνει οντισιόν όταν θα έπαιζε ο Τραβόλτα, για να υποδυθεί τελικά την Μισέλ η Χάτον. Η ταινία έκανε εντυπωσιακό άνοιγμα και έχει αποφέρει στην παραγωγή 53 εκ. δολάρια, όταν κόστισε περίπου 5 εκ.δολάρια.

Κι ο Τζούλιαν να φοράει Armani

Την εποχή εκείνη ο Armani φέρνει τη δική του επανάσταση στον χώρο της Μόδας. Αφαιρεί τις βάτες από το ανδρικό σακάκι, επιλέγει πιο ανοιχτά χρώματα από τα καθιερωμένα και πιο ελαφριά υφάσματα, όπως το λινό. Δίνει αέρα στο κλασικό ανδρικό κοστούμι, το "μαλακώνει" επιτρέποντας στους άνδρες (και στις γυναίκες) να είναι καλοντυμένοι νιώθοντας άνετα.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ τού προσέδωσε στιλ και μονολότι δεν το φοράει συνέχεια στην ταινία, στη δική μας μνήμη έχει χαραχθεί αυτή η στιγμή, όπως και η σκηνή που απλώνει τα κοστούμια του στο κρεβάτι για να επιλέξει τι θα βάλει.

Λέγεται πως ο σχεδιαστής έμεινε τόσο ευχαριστημένος από την ερμηνεία του Ρίτσαρντ Γκιρ και τη συνεργασία τους που έκτοτε τού έχει δώσει το δικαίωμα να παίρνει δωρεάν ό,τι θέλει από τα καταστήματά του.

Ο θρίαμβος τoυ τραγουδιού Call Me

Μία ακόμα σταρ γεννιέται σε αυτή την ταινία, η Ντέμπι Χάρι. To κεντρικό μουσικό θέμα της ταινίας έγραψε ο Giorgio Moroder, και μάλιστα ήταν υποψήφιο ως πρωτότυπο score στις Χρυσές Σφαίρες. Εκείνος λοιπόν έγραψε το τραγούδι, το Call Me, που ερμήνευσε η Ντέμπι Χάρι των Blondie που έγινε μεμιάς παγκόσμια επιτυχία το 1980. Ήταν το πιο ευπώλητο σινγκλ της χρονιάς, όπως και υποψήφιο για Grammy.

Το νέο American Gigolo

Ο Τζούλιαν Κέι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο επερχόμενο ριμέικ του "American Gigolo". Τον ήρωα θα υποδυθεί ο Τζον Μπέρνταλ στην επερχόμενη σειρά που θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο νέο τρέιλερ της σειράς που κυκλοφόρησε, ο Κέι απελευθερώνεται ύστερα από 15 χρόνια φυλάκισης μετά την καταδίκη για άδικο φόνο που εξιστορείται στην ταινία του 1980.

Το τρέιλερ δείχνει σύντομες αναδρομές στη ζωή του Κέι, και εμφανίζει τη Ρόζι Ο' Ντόνελ (Rosie O'Donnell), στο ρόλο της ντεντέκτιβ Σάντεϊ που λέει στο Κέι ότι "είσαι ελεύθερος άνθρωπος".


Στην επόμενη σκηνή ο Κέι με έναν σάκο γυμναστηρίου συναντάει τη Μισέλ, την οποία υποδύθηκε η Λόρεν Χάτον (Lauren Hutton) στην αρχική ταινία και θα την υποδυθεί η Γκρέτσεν Μολ (Gretchen Mol) στην επερχόμενη σειρά και της λέει: "Δεν έκανα κακό σε αυτό το κορίτσι, είχες δίκιο". "Δεν μπορείς να είσαι εδώ", απαντά η Μισέλ. "Ξέρω, καταλαβαίνω", λέει πριν τρέξει η Μισέλ να αγκαλιάσει τον παλιό της σύντροφο. Στη συνέχεια τον σπρώχνει μακριά και του λέει "μείνε μακριά".

Σύμφωνα με μια περιγραφή της σειράς από το Showtime, παραγωγής Τζέρι Μπρουκχάιμερ, "ενώ ο Τζούλιαν παλεύει να συμφιλιώσει τη δουλειά που έκανε στο παρελθόν με τον άνθρωπο που είναι σήμερα, η ντετέκτιβ Σάντεϊ αναζητά την αλήθεια για το φόνο που τον έστειλε στη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια, αποκαλύπτοντας μια πολύ μεγαλύτερη συνωμοσία στην πορεία".

Ακολουθήστε το womantoc στο Ιntagram

Read Next

16 Μαϊ 2024

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

16 Μαϊ 2024

Piano City Athens: Το πρώτο φεστιβάλ ¨δρόμου" που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά το πρώτο φεστιβάλ τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ δρόμου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαΐου όλη η Αθήνα θα γεμίσει μουσική.

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι drag queen που θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα

"Είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα" δήλωσε η drag queen, Miss Martini.

16 Μαϊ 2024

Λένα Μαντά: "Ο πατέρας μου πέθανε με άνοια. Καθόλου δεν με ένοιαξε"

Η Λένα Μαντά μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της αλλά και τη δύσκολη σχέση με τους γονείς της.

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

16 Μαϊ 2024

Μελέτης Ηλίας: Σίγουρα δεν θυμάσαι ότι είχε παίξει σε αυτήν τη διαφήμιση

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Μελέτης Ηλίας, μιλά για τις πτυχές της ζωής του και μας θυμίζει τη διαφήμιση που είχε παίξει στο παρελθόν.

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.

16 Μαϊ 2024

Άμπερ Βαλέτα: "Είμαι 25 χρόνια "καθαρή" από ναρκωτικά και αλκοόλ"

"Γιατί λοιπόν να ντραπώ τώρα να μιλήσω γι' αυτό που είμαι νηφάλια;" , εξομολογείται το σούπερ μόντελ.

16 Μαϊ 2024

Τι είναι η Όπερα τελικά;

OperaBox: Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής