ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σερένα Ουίλιαμς: Η απόφαση της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση

Η κορυφαία αθλήτρια αποχαιρετά το τένις με τους δικούς της όρους.

Η ιστορία της Σερένα Ουίλιαμς και της μεγαλύτερης αδερφής της, Βένους Ουίλιαμς, μοιάζει με σενάριο φαντασίας μιας ακόμα επιτυχημένης δραματικής ταινίας με happy end, όπου ο πατέρας δύο έφηβων κοριτσιών αγωνίζεται μαζί τους – με όποια μέσα διαθέτει – ώστε να τις αναδείξει σε κορυφαίες αθλήτριες του τένις. Όπως και έγινε στην πραγματικότητα. Οι δύο αδερφές από το Σάγκινο των Ηνωμένων Πολιτειών διεκδικούν την μια επιτυχία μετά την άλλη και μοιράζονται τον τίτλο της καλύτερης επαγγελματίας τενίστριας από το 1995. Η Σερένα, ωστόσο, με τις εκπληκτικές επιδόσεις της, παίρνει το προβάδισμα με την πρώτη σημαντική νίκη της καριέρας της στο US Open το 1999.

Έκτοτε δεν σταμάτησε να διακρίνεται ως αθλήτρια του τένις, κερδίζοντας τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τον τίτλο της καλύτερης τενίστριας στον κόσμο για 186 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα έχει συγκεντρώσει συνολικά 23 τίτλους Grand Slam. Η σπουδαία επαγγελματίας ασχολήθηκε ενεργά και με τον χώρο της μόδας, δημιουργώντας την δική της σειρά αθλητικών ενδυμάτων αλλά και μια σειρά κοσμημάτων που φέρουν την υπογραφή της. Πρωταγωνιστεί σε εξώφυλλα δημοφιλών περιοδικών, επιλέγεται ως ambassador για λογαριασμό μεγάλων οίκων μόδας, ενώ παράλληλα φροντίζει να διατηρεί ακέραιο τον τίτλο της ως σύζυγός και μητέρα.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

Η δυναμική αυτή αθλήτρια που ενέπνευσε πολλές γυναίκες με το παράδειγμα της προχώρησε σε μια ανακοίνωσε που κανείς μάλλον δεν θέλει να πιστέψει. Μέσω μιας προσωπικής επιστολής στην Vogue, η Σερένα Ουίλιαμς ανακοίνωσε την απόφαση της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κρεμώντας τις ρακέτες της κατά πάσα πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση του φετινού US Open. Οι πολλαπλοί τραυματισμοί, η ατέλειωτη κούραση αλλά και η επιθυμία της να αποκτήσει με τον σύζυγό της, Αλέξις Οχανιάν, ένα δεύτερο παιδί είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που εγκαταλείπει δια παντός την κορυφή.

Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, συναρπαστική Σερένα.

Σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Σερένα Ουίλιαμς ποζάροντας με ένα γαλάζιο μάξι φόρεμα μπροστά στο ειδυλλιακό τοπίο του ηλιοβασιλέματος, παραδέχεται πως "δεν είναι καθόλου καλή με τους αποχαιρετισμούς". "Έρχεται μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να αποφασίσουμε να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Εκείνη η στιγμή είναι πάντα δύσκολη όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ. Θεέ μου, μου αρέσει το τένις. Τώρα όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες" σημείωσε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της δημοσίευσης.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.