ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

SmartWater: Το "αόρατο" σπρέι που στιγματίζει βιαστές προστατεύοντας θύματα σεξουαλικών επιθέσεων

Η βρετανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε νέα τεχνολογία προκειμένου να πατάξει τα αλλεπάλληλα εγκλήματα κατά των γυναικών.

Ένα καινοτόμο μέσο αντιμετώπισης των σεξουαλικών επιθέσεων παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη των αλλεπάλληλων εγκλημάτων κατά των γυναικών. Το "SmartWater", το αόρατο υγρό σπρέι που στιγματίζει βιαστές, έχει ήδη οδηγήσει στη φυλακή το πρώτο άτομο που ψεκάστηκε με αυτό και κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία. Η νέα τεχνολογία δοκιμάζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις με την ελπίδα να διατηρηθούν οι γυναίκες ασφαλείς.

Διακεκριμένοι ιατροδικαστές και επιστήμονες των νέων τεχνολογιών συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του εν λόγω σκευάσματος, το οποίο περιέχει ουσίες που παραμένουν αναλλοίωτες έως και έξι εβδομάδες πάνω στο δέρμα, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν από ρούχα και επιφάνειες. Η παραπάνω τακτική ξεσκεπάζει τους δράστες όταν βρεθούν εκτεθειμένοι στην λάμψη του υπεριώδους φωτός, με τις αρχές να μπορούν να επέμβουν, συλλαμβάνοντας τους πλέον με απτά αποδεικτικά στοιχεία. Το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε περισσότερα από 200 νοικοκυριά, έπειτα από την περίοδο της καραντίνας, όποτε και σημειώθηκαν μεγαλύτερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βία.

Σύμφωνα με τους Times, το εν λόγω σπρέι θα χρησιμοποιείται στο εξής και σε χώρους διασκέδασης, με την Μονάδα Καταπολέμησης της Βίας του Δυτικού Γιορκσάιρ να πρωτοστατεί στη χρήση της νέας τεχνολογίας, εφοδιάζοντας με το "έξυπνο νερό" περισσότερα από 100 μέλη του προσωπικού ασφαλείας των τοπικών bar και clubs. Εκείνοι με την σειρά τους, θα φροντίζουν να διανείμουν το υγρό σε νεαρές κοπέλες και γυναίκες κατά την είσοδό τους για τυχόν περιστατικά παρενοχλήσεων.

Ο Καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ, Κιτ Μάλτχαουζ, εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει προορατική στην υιοθέτηση τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων. "Πρέπει να κινητοποιούμαστε συνεχώς και να καινοτομούμε για να βελτιώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες, να είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάζουμε έξυπνες λύσεις σε περίπλοκα, βαθιά ριζωμένα προβλήματα της χώρας. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της κατάχρησης ναρκωτικών στις φυλακές είτε για την εύρεση νέων τρόπων αντιμετώπισης της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών, αυτή η επένδυση των 12 εκατομμυρίων λιρών θα βοηθήσει στην εξερεύνηση και ανάπτυξη αυτών των λύσεων, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλη την κοινωνία" επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: To look της Μαρίνας Σάττι που ενθουσίασε τους fans της

Το γαλλικό brand που προτίμησε για την εμφάνισή της, στην τελετή έναρξης της Eurovision 2024.

07 Μαϊ 2024

Met Gala 2024 | Τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στο χαλί

To φετινό Met Gala ήταν μια ευκαιρία για να δείξουν το πόσο ταιριαστοί είναι ακόμη και στιλιστικά.

07 Μαϊ 2024

Σταμάτης Φασουλής: Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου. Ό,τι έψαχνα το βρήκα σε εκείνη

"Είναι η μισή μου ζωή και το μισό μου σώμα", εξομολογήθηκε ο Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.

07 Μαϊ 2024

No Woman's Land: Σε 11 χρόνια φυλάκισης έπειτα από μυστική δίκη καταδίκασαν 29χρονη στη Σαουδική Αραβία για τα ρούχα και τις αναρτήσεις της

Ασκήθηκε ποινική δίωξη στη Μανάχελ αλ Οτάιμπι, 29 ετών, επειδή πήγε σε καταστήματα χωρίς αμπάγια.

07 Μαϊ 2024

Ο Κιάνου Ριβς υμνεί τη δημιουργικότητα σε νέο ντοκιμαντέρ

"Θέλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Από πού πηγάζει η ανθρώπινη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα;"" είπε ο ίδιος και ο συμπαραγωγός Γκαρντ Χόλινγκερ.

06 Μαϊ 2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αρνείται να σκηνοθετήσει για τον πιο πολύτιμο λόγο

Παρότι έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν, αυτή την περίοδο δεν θέλει να το κάνει.

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.