ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανδρομάχη Αυγέρου: Από κομμώτρια, επιχειρηματίας εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία άλλαξε τις ζωές όλων μας. Για την Ανδρομάχη Αυγέρου σήμανε μια νέα επαγγελματική πορεία.

Οι νέες συνθήκες ζωής που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, ο εγκλεισμός, η καραντίνα, ο ατελείωτος ελεύθερος χρόνος και η ριζική διαφοροποίηση της καθημερινότητας, άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας, μητέρας δυο παιδιών. Η Ανδρομάχη Αυγέρου, αν και δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα, τελικά τα κατάφερε, εγκατέλειψε την κομμωτική και ακολούθησε το όνειρο της. Δημιούργησε τη δική της εταιρεία αξεσουάρ και πλέον τροφοδοτεί την αγορά με τα ευφάνταστα προϊόντα της, που έχουν κερδίσει την καρδιά των καταναλωτών.

"Μόλις γέννησα το δεύτερο παιδί μου, δεν πρόλαβα να επιστρέψω στη δουλειά μου στο κομμωτήριο και από τον εγκλεισμό της γέννας, έπεσα στον εγκλεισμό του κορονοϊού", επισημαίνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ανδρομάχη Αυγέρου και εξηγεί πως, "ήταν μία περίοδος πολύ δύσκολη για εμένα, καθώς από μία γυναίκα ανεξάρτητη οικονομικά, πολύ κοινωνική και με ένα παιδί, βρέθηκα με ένα δεύτερο μωρό, πολύ απαιτητικό και αγκιστρωμένο επάνω μου, εκτός δουλειάς και με απαγορεύσεις και μέτρα εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας".

Από πολύ μικρή ηλικία, όπως λέει, με τα χέρια της μεταποιούσε τα πάντα. Έβαζε τις πινελιές της παντού, άλλαζε τα ρούχα της με ζωγραφικές ή άλλες τεχνοτροπίες, έφτιαχνε κοσμήματα με διάφορα υλικά, τσάντες μέχρι και παπούτσια. Τα χρώματα και η μόδα ήταν και είναι η αδυναμία της. Έτσι εξαιτίας της άσχημης ψυχολογίας που είχε από τον εγκλεισμό και των ατελείωτων ωρών στο σπίτι, άρχισε δειλά δειλά να φτιάχνει αξεσουάρ για τη μικρή της κόρη και για την ίδια, αλλά και γενικότερα για τα κορίτσια και τις γυναίκες.

Το χόμπι για να αντέξει τον εγκλεισμό της... άλλαξε τη ζωή

"Άσχετη από ραπτομηχανές και βελόνια, προσπαθούσα και πειραματιζόμουνα, ώσπου το αποτέλεσμα άρχισε να με ενθουσιάζει και εμένα και τους γύρω μου", εκμυστηρεύεται και συνεχίζει, "οι δικοί μου, τα αδέρφια μου και οι φίλες μου, με ενθαρρύνανε πολύ στο να ξεκινήσω κάτι. Στη βόλτα μας ή οπουδήποτε έβλεπαν τα αξεσουάρ μου, μου ζητούσανε πληροφορίες πως και από που να τα προμηθευτούν. Έτσι ήρθε η ιδέα για μία ανεπίσημη σελίδα στο instagram, με τις πρώτες μου δημιουργίες. Σε λίγους μόλις μήνες, πήρε άλλη τροπή, ευχάριστη για εμένα και απέκτησε μεγάλη ανταπόκριση, οπότε έγινε επίσημο brand και μετά από λίγο, ήρθε και το eshop" αναφέρει με περηφάνια.

Μετά το eshop, αφού μετέτρεψε το σπίτι της σε boutique με αξεσουάρ, ήρθε όπως η ίδια εξηγεί και το εργαστήρι, το οποίο "λατρεύω και αυτό το χρωστάω στον σύζυγό μου, που με βοήθησε και με στήριξε όσο τίποτα. Τώρα πια έχω τον χώρο μου, όπου δουλεύω και προβάλω τις δημιουργίες μου. Λειτουργεί και ως showroom με ραντεβού αν κάποιος θέλει να περάσει από κοντά να δει δείγματα και υφάσματα. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο πλέον και αυτό το οφείλω στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία", υπογράμμισε η Ανδρομάχη Αυγέρου και αν έχει πολλά σχέδια για το μέλλον, προτιμάει να τα κρατήσει μέσα της, μέχρι να υλοποιηθούν.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

14 Μαϊ 2024

Silia Kapsis: "Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών"

Το κορίτσι που σήκωσε ψηλά τη σημαία της Κύπρου στη Eurovision μίλησε για τη ζωή της.

14 Μαϊ 2024

Το νέο hot couple: Η Κέιτ Μος χέρι- χέρι με τον εγγονό του Μπομπ Μάρλεϊ

Όλα δείχνουν πως ένας νέος έρωτας ανατέλλει.

14 Μαϊ 2024

Πένθος για τη Βάνα Μπάρμπα, καθώς απεβίωσε η μητέρα της

Η μητέρα της έφυγε σε ηλικία 85 ετών.

14 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να ξαναγράψει ιστορία

Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος να κατακτήσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα.

14 Μαϊ 2024

Ζερόμ Καλούτα -Θανάσης Αλευράς: "Οι σχολιαστές της Eurovision δεν έλαβαν καμία αμοιβή!"

Ο Ζερόμ Καλούτα απάντησε σε όσους θεώρησαν ότι "σπαταλήθηκε κρατικό χρήμα για εκείνους".

14 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

14 Μαϊ 2024

Τέρενς Κουίκ: "Παραιτήθηκα γιατί δεν άντεχα άλλο την Έμυ Λιβανίου"

Σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε ο Τέρενς Κουίκ.

14 Μαϊ 2024

Αυτός είναι ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι - Επέστρεψαν μαζί στην Αθήνα

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους, ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι διέγραψε τους λογαριασμούς του στα social media.

14 Μαϊ 2024

Η Ελένη Φουρέιρα έγινε νονά!

Φωτογραφίες από τη βάφτιση ανέβηκαν στα social media.

14 Μαϊ 2024

Πόσα λάθη μπορεί να έκανε φέτος η ΕΒU;- Απαγόρευσε και τη σημαία της ΕΕ!

"Η ασυνέπεια στη στάση της EBU έχει αφήσει εμένα και πολλά εκατομμύρια θεατές σας να αναρωτιούνται για το τί και για ποιόν είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision", γράφει μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στην επίσημη επιστολή του.