ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η σπαρακτική επιστολή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ προς τον Τζο Μπάιντεν: "Mην με ξεχάσετε, μπορεί να μείνω εδώ για πάντα"

Η αθλήτρια κρατείται στη Ρωσία με κατηγορίες κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η Αμερικανίδα σταρ του του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, έκανε ευθεία έκκληση στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να την υπερασπισθεί, καθώς παραμένει υπό κράτηση στην Ρωσία για κατηγορίες σχετικές με κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε μια συγκλονιστική επιστολή, που εστάλη στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα, η Γκράϊνερ, γράφει μεταξύ άλλων: "Καθώς κάθομαι εδώ σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις μου και χωρίς την προστασία της γυναίκας μου, της οικογένειας, των φίλων μου, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή οποιουδήποτε επιτεύγματος, φοβάμαι ότι μπορεί να είμαι εδώ για πάντα"...

Η Γκράινερ, η οποία συνελήφθη σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, δικάστηκε την Παρασκευή και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών στην Ρωσία.

Η υπόθεση διαδραματίζεται μέσα στο κλίμα έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την εσιβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν, ότι η Γκράινερ κρατήθηκε παράνομα.

"Στις 4 Ιουλίου, η οικογένειά μας, συνήθως τιμά τις υπηρεσίες εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Με πονάει να σκέφτομαι πώς συνήθως γιορτάζω αυτήν την ημέρα, γιατί η ελευθερία σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για εμένα φέτος", τονίζει η Γκράϊνερ στην επιστολή της και συνεχίζει: "Συνειδητοποιώ ότι έχετε να κάνετε με τόσα πολλά, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε εμένα και τους άλλους Αμερικανούς κρατούμενους. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε στο σπίτι. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και σας ψήφισα. Πιστεύω σε εσάς. Έχω ακόμη τόσα πολλά να κάνω με την ελευθερία μου, που μπορείτε να βοηθήσετε να αποκατασταθεί. Μου λείπει η γυναίκα μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριες μου! Με σκοτώνει που ξέρω ότι υποφέρουν τόσο πολύ αυτήν την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτήν την στιγμή για να με φέρετε σπίτι".

Η Γκράινερ, η οποία αγωνίζεται στο WNBA, αλλά έχει αγωνισθεί στην Ρωσία, ενημερώθηκε επίσημα στην πρώτη ακρόαση ότι κατηγορήθηκε για σκόπιμη εισαγωγή ναρκωτικών στη Ρωσία, ενώ ο δικαστής, όρισε την επόμενη ακρόαση για τις 7 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

20 Μαϊ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η κόρη της Βάσως Λασκαράκη και του Γιάννη Τσιμιτσέλη μεγάλωσε πολύ

Ψηλή, όμορφη με καστανόξανθα μαλλιά, η Εύα μας δείχνει πόσο πολύ έχει μεγαλώσει.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.