ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ντακότα Τζόνσον, Μέλανι Γκρίφιθ και Τίπι Χέντρεν: Tρεις γενιές ηθοποιών στο Χόλυγουντ (και το μακάβριο περιστατικό με τον Χίτσκοκ)

Η γιαγιά έγινε διάσημη πρωταγωνιστώντας στα "Πουλιά" του Χίτσκοκ. Η μαμά και η κόρη από τις "Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι" συνεχίζοντας τώρα την πορεία της.

χέντρεν, γκρίφιθ, τζόνσον

Η Τίπι Χέντρεν ήταν μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του Χίτσκοκ. Τυπική μορφή των αριστοτεχνικών του θρίλερ: καλλονή, ξανθιά, με ψυχρό βλέμμα. Η Τίπι έπαιξε σε μόλις δύο ταινίες του Χίτσκοκ: στα "Πουλιά" και στο "Μάρνι", για το οποίο απέσπασε μάλιστα εκείνη τη χρονιά τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Έπαιξε σε περίπου 20 ταινίες ανάμεσα στις οποίες και στην τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν, "Η Κόμισσα από το Χονγκ Κονγκ".

Ντακότα Τζόνσον, Μέλανι Γκρίφιθ και Τίπι Χέντρεν: Tρεις γενιές ηθοποιών στο Χόλυγουντ (και το μακάβριο περιστατικό με τον Χίτσκοκ)

Είναι γνωστό το πάθος του Χίτσκοκ για τις πρωταγωνίστριες του, ιδίως την Χέντρεν. Όταν εκείνη κάποτε αρνήθηκε το ερωτικό του ενδιαφέρον, εκείνος την απείλησε πως δεν θα συνέχιζε ούτε μια ημέρα ως ηθοποιός. Τώρα, όμως η εγγονή της, κόρη της Μέλανι Γκρίφιθ (καρπού του πρώτου γάμου της Χέντρεν με τον Πίτερ Γκρίφιθ) αποκάλυψε στο περιοδικό Variety ένα απίστευτο περιστατικό της οικογενειακής τους ιστορίας. Η Ντακότα Τζόνσον (κόρη της Γκρίθιφ με τον ηθοποιό Ντον Τζόνσον) χαρακτήρισε τον Χίτσκοκ ως "τύραννο".

Τίπι Χέρντεν, Χίτσκοκ

Αποκάλυψε μάλιστα πως κάποια Χριστούγεννα έστειλε στην Γκρίφιθ, η οποία ήταν ακόμα παιδί, ως δώρο μια μικροσκοπική κούκλα που έμοιαζε με τη μητέρα της μέσα σε ένα λιλιπούτειο φέρετρο!

Το 2017 η γιαγιά της είχε δηλώσει για εκείνον πως "όταν μού είπε ότι θα με καταστρέχει του είπα να κάνει ό,τι νομίζει. Βγήκα έξω από την πόρτα και την κοπάνησα τόσο δυνατά που γύρισα να δω αν είναι ακόμα πάνω στους μεντεσέδες".

Μάλιστα η εμμονή του Χίτσκοκ με την ηθοποιό έγινε το θέμα της ταινίας The Girl του ΗΒΟ, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Σιένα Μίλερ ως Χέντρεν και ο Τόμπι Τζόουνς ως Χίτσκοκ. Μάλιστα και οι τρεις γενιές ηθοποιών είχαν παρευρεθεί στην πρεμιέρα.

Τίπι Χέρντεν

Η Τίπι Χέντρεν γεννήθκε το 1930 στη Μινεσότα. Ο πατέρας της είχε καταγωγή από τη Σουηδία και η μητέρα της ήταν Γερμανίδα και Νορβηγή. Η κόρη τους, το κανονικό όνομα της οποίας ήταν Νάταλι Κέι, υιοθέτησε το παρατσούκλι "Τίπι", έτσι δηλαδή όπως τη φώναζε ο πατέρας της. Τίπι σημαίνει "μικρό κορίτσι" στα σουηδικά. Μετά την πορεία της στο μόντελινγκ και στον κινηματογράφο ασχολήθηκε με τον ακτιβισμό, την υπεράσπιση των ζώων και αργότερα των προσφύγων. Μάλιστα έχει ιδρύσει το "Tippi Hedren Nail Scholarship Fund" για την υποστήριξη γυναικών προσφύγων που μαθαίνουν μανικιούρ προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Μέλανι Γκρίφιθ, Ντακότα Τζόνσον

Η Μέλανι Γκρίφιθ έγινε διάσημη από την ταινία της δεκαετίας του ‘80 "Εργαζόμενο Κορίτσι" κι έπειτα το "Διχασμένο κορμί" και "Άγριο θηλυκό". Μάλιστα για το Εργαζόμενο Κορίτσι είχε κερδίσει και εκείνη Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφια και για το Όσκαρ. Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά (ένα από τον κάθε γάμο της).

Μέλανι Γκρίφιθ, Εργαζόμενο Κορίτσι

Η Ντακότα είναι κόρη του ηθοποιού Ντον Τζόνσον, θρυλικού έρωτα της Γκρίφιθ, η οποία παντρεύτηκε για τρίτη φορά τον Αντόνιο Μπαντέρας. Τώρα έχει έρθει η σειρά να λάμψει το αστέρι της εγγονής.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι