ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εσύ τι θα φοράς στο metaverse; Balenciaga ή Prada;

Μπορεί να μην είναι ακόμη στις προτεραιότητές σου το τι θα φοράει ο avatar σου και πού θα ψωνίζει. Όμως, τρεις κορυφαίοι σχεδιαστές "έντυσαν" τον avatar του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Μια νέα εποχή με όχημα την τεχνολογία οραματίζεται ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κι αρχίζει να τη χτίζει βήμα- βήμα. Όπως την ηλεκτρονική μπουτίκ του Meta που θα αρχίσει οσονούπω να λειτουργεί για τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Ταϋλάνδη και Μεξικό. Γιατί και τα virtual ράφια χρειάζονται τα εμπορεύματά τους.

Έτσι, τρεις οίκοι Μόδας σχεδιάσαν outfits για τον Avatar του ιδρυτή του νέου ψηφιακού σύμπαντος. Balenciaga, Prada και Thom Browne φαντάστηκαν έναν Ζάκερμπεργκ- fashion icon που θα έβγαζε επιτέλους το απλό t-shirt και τζιν του για μια κάπως πιο αναβαθμισμένη στιλιστικά εικόνα του εαυτού του, έστω και του ψηφιακού. Μια motor-cross αμφίεση τού επιφύλαξε ο Balenciaga, look που ενθουσίασε τον ίδιο όταν μιλούσε ζωντανά για το πρότζεκτ στο Instagram. Ένα total white look ο οίκος Prada και ένα κοστούμι με πλάγιες ρίγες Thom Browne.

Και παρότι για να αγοράσει κανείς κάποιο ρούχο τους στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, τώρα, στο Metaverse θα μπορείς να σε ντύνεις φιγουρίνι πληρώνοντας από 2.99 δολάρια ως 8.99 δολάρια. Κι ενώ όλοι μιλάνε για "εκδημοκρατισμό" της Μόδας με αυτόν τον τρόπο, ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν κόσμο όχι αληθινό και μια εμπορική ευκαιρία από το πουθενά. Ωστόσο, για τους σχεδιαστές είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουν χωρίς όρια, ούτε καν βαρύτητα.

Σε ποστ του στο Facebook ο Ζάκερμπεργκ σημείωσε πως ήθελε να προχωρήσει σε αυτό το πρότζεκτ γιατί "τα ψηφιακά αγαθά θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να εκφράσει κάποιος τον εαυτό του στο metaverse και ένα μεγάλο όχημα για την οικονομία των δημιουργών".

Βέβαια, το ζήτημα, όπως και στην κανονική ζωή είναι το mix and match. Έτσι γεννιέται το προσωπικό στιλ. Να χρησιμοποιεί κανείς κομμάτια και εργαλεία διάφορων σχεδιαστών για να βρει τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.