ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Σοκ από δύο καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της Ελληνίδας υπουργού του Μακρόν

Σκάνδαλο με υπουργό του Μακρόν που καταγγέλλεται για βιασμούς:Η Ελληνίδα γιατρός στο μικροσκόπιο της γαλλικής δικαιοσύνης

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για βιασμό που έχουν υποβληθεί σε βάρος της Ελληνίδας υπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου. Για τις καταγγελίες, η Εισαγγελία του Παρισιού έχει ανοίξει δικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ποινική διάσταση στα όσα καταγγέλλονται.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Συνεργασίες, είναι γυναικολόγος και ευρωβουλευτής εκλεγμένη το 2019 με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Ανέλαβε τα καθήκοντά της στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε υπό την Ελιζαμπέτ Μπορν στις 20 Μαϊου, οπότε και άφησε την έδρα της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 25 Μαϊου, έγινε η πρώτη καταγγελία σε βάρος της για βιασμό κατά τη διάρκεια άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος. Δύο μέρες αργότερα, στις 27 Μαϊου, η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή της ειδικής Μονάδας Πρόληψης Εγκλημάτων κατά Προσώπων. Η δεύτερη καταγγελία υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου και αφορά επίσης βιασμό κατά τη διάρκεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Marianne, η δικαστική έρευνα αποσκοπεί στο να "διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα γεγονότα εμπίπτουν στην κατηγορία του ποινικού αδικήματος".

Τα όσα καταγγέλλουν οι δύο γυναίκες φέρονται να έχουν συμβεί το 2016, όταν η Ελληνίδα γιατρός εργαζόταν σε δύο δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού, το νοσοκομείο Τρουσό και το νοσοκομείο Τενόν. Μάλιστα, η Ζαχαροπούλου εργαζόταν υπό τη διεύθυνση του καθηγητή γυναικολογίας Εμίλ Νταραϊ που στα τέλη του 2021 κατηγορήθηκε για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις από 25 πρώην ασθενείς του.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είχε γίνει γνωστή στη Γαλλία όταν ανέλαβε να προωθήσει προγράμματα για την ενημέρωση και επαγρύπνηση για την ενδομητρίωση, υλοποιώντας συμπεράσματα δικής της έκθεσης που είχε παραδώσει στον Γάλλο πρόεδρο στις αρχές του έτους. Είναι άλλωστε ιδρύτρια της οργάνωσης "Info Endometriosis" με στόχο την ενημέρωση και την αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει πάνω από 11 εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 7 Μαΐου του 1976 και μεγάλωσε στο Κιάτο. Έφυγε από την Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει Ιατρική στη Ρώμη και εν συνεχεία στο Στρασβούργο. Κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας και το χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι