ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Tι θα γινόταν αν σταματούσαμε να αναπαράγουμε τα ονόματα όσων με κακίες θέλουν να γίνουν διάσημοι;

Ποιος θα ψήφιζε το 2022 έναν οχετό από κακίες και μίσος προς τους ανθρώπους; Το μόνο βέβαιο είναι πως είμαστε με το πλευρό της Δανάης Μπάρκα που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε στ’ αλήθεια τι σημαίνει ομορφιά. Μπορεί να θεωρηθεί αληθινά όμορφος ένας άνθρωπος με καλά χαρακτηριστικά όταν από το στόμα του αναβλύζει μόνο πύον για τους συνανθρώπους του; Καλή ερώτηση. Ακόμα καλύτερη: μπορεί ο κάθε εμπαθής να θέλει να γίνει πολιτικός, δηλαδή εκπρόσωπος του λαού; Να εκπροσωπήσει ποιον ακριβώς στο Κοινοβούλιο; Βέβαια η εξίσωση "αφού είμαι "ωραία", κι έχω social θα πάω παντού" είναι ισχυρή και μπορεί να κάνει τον οποιοδήποτε να ονειρεύεται- κι ως προς αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακολουθώντας ανθρώπους που στην ουσία δεν κάνουν κάτι.

Η Δανάη Μπάρκα και η κάθε Δανάη Μπάρκα είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος θετικός και πρόσχαρος που απλώς ζει τη ζωή της και τη μοιράζεται με εκείνους που θέλουν να παρακολουθούν την εκπομπή της και τα social media της. Έκανε μια τοποθέτηση πολύ σωστή στην εκπομπή της η Μπάρκα. Δήλωσε λοιπόν για την επίθεση που δέχτηκε για το σώμα της (το 2022, να υπενθυμίσουμε):

"Σκεφτόμουν και συζητούσα με τους συνεργάτες μου πώς θα μπορούσα να τοποθετηθώ διακριτικά πάνω στο θέμα αυτό. Όταν ένας άνθρωπος έχει ως μοναδικό του όπλο να σχολιάζει τους άλλους, σε πιάνει μια λύπη, γιατί σκέφτεσαι πόσο άδειος μπορεί να είναι. Επειδή πήρα πολλά μηνύματα όμως, και ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δική μου δύναμη συναισθηματικά, κι επειδή αυτός ο άνθρωπος ασχολείται και με την πολιτική, ελπίζω αυτό που συμβαίνει να φτάσει και στο κόμμα, στο οποίο ανήκει και να γίνει άμεσα κάτι".


"Σε μια εποχή που όλοι παλεύουμε να εξαλειφθεί η βία, η κακοποίηση, όταν βλέπουμε ότι κάθε λίγο ακούμε για γυναικοκτονίες και ανθρωποκτονίες, άνθρωποι που αυτοκτονούν από ψυχικά προβλήματα κι επειδή, σε λίγα χρόνια μπορεί να φέρουμε κι εμείς παιδιά στον κόσμο, δεν σκεφτόμαστε τι μπορεί να πάθουν τα δικά μας παιδιά, αν τροφοδοτούμε το αίσθημα του ρατσισμού", συμπλήρωσε.


Τέλος, δήλωσε πως η ίδια αποφεύγει ακόμα και να κατονομάσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε. "Δεν θα πιάσω το όνομά της στο στόμα μου, γιατί θεωρώ πως αν το κάνω, θα ασχημύνω. Επειδή εγώ στα μάτια μου με βλέπω όμορφη, δεν θέλω να ασχημύνω. Θέλω απλά να πω πως με το συγκεκριμένο σώμα που εχθές κρίθηκε, έχω διασκεδάσει, έχω χορέψει, με έχουν ερωτευτεί, έχω ερωτευτεί, έχω γηροκομήσει τον παππού μου για τρεις μήνες φροντίζοντάς τον. Με το ίδιο σώμα δουλεύω όλη μέρα, βοηθάω ανθρώπους που είναι δίπλα μου, ονειρεύομαι να φέρω στον κόσμο ένα παιδί κάποια στιγμή, με το ίδιο σώμα προσπαθώ να δίνω αγάπη, να είμαι sexy και ανέμελη. Ταυτόχρονα προσπαθώ να γεμίζω το μυαλό μου με φως και αγάπη μόνο. Στο τέλος αυτά μένουν κι είμαι πολύ χαρούμενη που τα έχω καταφέρει", είπε χαρακτηριστικά.

Tι θα γινόταν αν σταματούσαμε να αναπαράγουμε τα ονόματα όσων με κακίες θέλουν να γίνουν διάσημοι;


"Η διαφορά μου με αυτή την κοπέλα είναι ότι εγώ κυρίως αναπαράγομαι για την αγάπη, τα κατεβατά μου, για το ότι κλαίω, ότι γελάω και όχι ότι χλευάζω τους ανθρώπους. Είναι λυπηρό για τους ανθρώπους που ακολουθούν τέτοια άτομα, γιατί ζούμε σε μία εποχή βίαιη και επικίνδυνη. Χαίρομαι που δεν είμαι απλά όμορφη. Ας βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε, πριν πιάσουμε ανθρώπους στο στόμα μας. Δεν νοείται ένας άνθρωπος να προσπαθεί να κάνει κακό σε κάποιον άλλο και να κακοποιεί την ψυχή του", πρόσθεσε κλείνοντας.


Οι δηλώσεις της μου θύμισαν την Τζακίντα Άρντεν, Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας και πρότυπο πολιτικού παγκοσμίως. Η Άρντεν είχε κάνει μια κορυφαία επιλογή όταν τρομοκράτης είχε επιτεθεί στο νοσοκομείο Christchurch, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους: αρνιόταν να πει με το όνομά του δράστη, ως ανάξιο τέτοιας αναφοράς. Προφανώς οι αναλογίες δεν έχουν σχέση, όμως ο στόχος να πληγωθεί κάποιος και να γίνει διάσημο το όνομά του, είναι κοινός. Mutatis mutandis λοιπόν καλό είναι να μην κάνουμε τη χάρη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προκαλούν συντασσόμενοι με το κακό ή έστω με την εμπάθεια, να λέμε το όνομα τους. Ας μείνουν στην αφάνεια και ας ελπίσουμε μέσα από την ψυχή μας να αναζητήσουν άλλες λύσεις με τη βοήθεια ειδικών ψυχικής υγείας. Εμείς χρειαζόμαστε έναν πιο φωτεινό τόπο για τους ανθρώπους και ιδίως τις μελλοντικές γενιές.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

26 Μαϊ 2024

Τα πρώτα καλοκαιρινά ραντεβού με τον... πολιτισμό

Κινηματογράφος, συναυλίες, μουσικές- και όλα όσα δίνουν νόημα στο καλοκαίρι μας.

26 Μαϊ 2024

Μπέλα Χαντίντ: Μπορεί μία εμφάνιση στις Κάννες να συνιστά πολιτική δήλωση; Σύμφωνα με την Μπέλα, μπορεί.

Η Μπέλα Χαντίντ στις Κάννες με φόρεμα εμπνευσμένο από την παλαιστινιακή μαντήλα.

Περισσότερα από

News

26 Μαϊ 2024

H Μπλέικ Λάιβλι δίνει ίσως την καλύτερη ερμηνεία της ζωής της στη νέα ταινία "Τελειώνει μ' εμάς", μια ιστορία κακοποίησης και απελευθέρωσης

Το ομώνυμο μπεστ σέλερ της Colleen Hoover μεταφέρεται τώρα στην μεγάλη οθόνη, με μια πολύ δυναμική ερμηνεία της Λάιβλι.

26 Μαϊ 2024

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Το πάρτι για τα 91 της χρόνια και οι τρεις τούρτες

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έκλεισε τα 91 με ένα λαμπερό πάρτι και αγαπημένους φίλους στο πλάι της

25 Μαϊ 2024

Αλήθεια τώρα; Στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας έφτιαξαν πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης

Ναι, οι Κινέζοι μπορούν να αντιγράψουν τα πάντα. Ακόμα και το θρυλικό ελληνικό νησί.

25 Μαϊ 2024

Chic και καλοκαιρινή στη Μυτιλήνη η Σία Κοσιώνη | Στο χωριό της Αγιασού με τον γιο της

Mαμά και γιος περιηγήθηκαν στο πανέμορφο χωριό του νησιού και άναψαν ένα κεράκι στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

25 Μαϊ 2024

Νίκος Κολιούκος: Το 2ο βραβείο κέρδισε στο Φεστιβάλ των Καννών, με το "χάος" του

Ο σκηνοθέτης κέρδισε με την ταινία "Το χάος που άφησε πίσω τηςω το δεύτερο βραβείο του τμήματος La Cinef που αφορά σπουδαστικές ταινίες.

25 Μαϊ 2024

Ο πρώτος Άγιος του 21ου αιώνα: Γιατί η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να αγιοποιήσει 15χρονο που πέθανε από λευχαιμία

Κάρλο Ακούτις: Από 3 ετών ζητούσε να επισκέπτεται εκκλησίες, στο Δημοτικό έκανε κήρυγμα μέσω διαδικτύου - Τώρα, η Καθολική Εκκλησία ετοιμάζεται να τον ανακηρύξει 'Αγιο.

25 Μαϊ 2024

Η Ναταλία, η μαμά-χιμπατζίνα που δεν μπορεί να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της και πενθεί- βίντεο

Νομίζετε πως μόνο οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα; Η Ναταλία κρατά διαρκώς το νεκρό μωρό της αγκαλιά.

25 Μαϊ 2024

Σάλος στην Ινδία: Βουλευτής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση - Αποκαλυπτικά βίντεο από τις πράξεις του

Αναρίθμητα βίντεο με τον Ινδό βουλευτή να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

25 Μαϊ 2024

Ντέμι Μουρ: "Έχεις κερδίσει κανένα Emmy; Δεν νομίζω" είπε σε κάποιον από το κοινό υπερασπιζόμενη τη Σερ

Γιατί έγινε έξαλλη η Ντέμι Μουρ στη σκηνή παρουσιάζοντας τη Σερ στο γκαλά του amfAR Cinema Against AIDS, στη Γαλλία.

25 Μαϊ 2024

Δριμεία κριτική δέχτηκε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη δήλωση της ότι "ανήκει στη μεσαία τάξη"

Η περιουσία της ανέρχεται στα 95 εκ. δολάρια! Ωστόσο, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς αν την περιμένουν κάποιοι στη γωνία μετά το φόρεμα- δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης.