ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ζούσαμε 7 άτομα σε ένα υπνοδωμάτιο". H τραγική ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ

Από την απόλυτη φτώχεια στην κορυφή του Χόλιγουντ και από την τραγική απώλεια του αδελφού του στον δικό του εθισμό στο αλκοόλ.

«Ζούσαμε 7 άτομα σε ένα υπνοδωμάτιο». H τραγική ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ

"Μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε για μένα. Μισήστε με, αγαπήστε με, παραξηγείστε με, δεν με απασχολεί". Ο πολύ ταλαντούχος Χοακίν Φίνιξ είναι σίγουρα μία από τις πιο ροκ και αντισυμβατικές προσωπικότητες του παγκόσμιου σινεμά. Λιγότερο εντυπωσιακός από τον αφοπλιστικά όμορφο αδελφό του, Ρίβερ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 23 ετών, και περισσότερο συγκροτημένος από τον κοντινό του φίλο Τζόνι Ντεπ, ο Χοακίν είναι σίγουρα ένας από τους πιο κουλ και ωραίους τύπος της μεγάλης οθόνης, έχοντας σημαντικούς ρόλους στο ενεργητικό του, τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το γκλάμουρ που περικλείει σήμερα τη ζωή του δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του και με τον τρόπο που μεγάλωσε.

Τα πολύ φτωχά παιδικά χρόνια

Γιος μίας πολύ φτωχής, αμερικανικής οικογένειας με πέντε παιδιά (οι γονείς του ήταν μέλη αίρεσης), ο Χοακίν θυμάται μέχρι και σήμερα την εποχή που εκείνος και τα άλλα 6 μέλη της οικογένειας έμεναν σε ένα διαμέρισμα με μόλις ένα υπνοδωμάτιο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν επιτρέποταν τα παιδιά και κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης έκανε την εμφάνιση του ο ίδιος και τα αδέλφια του έπρεπε να κρύβονται πίσω από το πληντύριο ρούχων για ολόκληρες ώρες. "Όσο ζω δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω εκείνες τις στιγμές. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Τύχη, να πώς λέγεται αυτό που έχω". Ο ίδιος το χαρακτηρίζει τύχη και φυσικά σε πολλά σημεία έχει απόλυτο δίκιο. Την ίδια στιγμή, η σκληρή δουλειά του προφανώς και απέδωσε καρπούς. Το 2006 ο ηθοποιός είχε πλέον αρκετά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό ώστε να αγοράσει ένα πανέμορφο σπίτι αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων στους λόφους του Χόλιγουντ, ενώ το 2013 ξόδεψε άλλο 1 εκατομμύριο για να αγοράσει και το σπίτι του γείτονα του.

Η μεγάλη απώλεια

Η απώλεια κάποιου πολύ αγαπημένου σου ανθρώπου βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, ούτε καν με την πιο δυσβάσταχτη φτώχεια. Ο τραγικός θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του, Ρίβερ, από υπερβολική δόση ναρκωτικών εξακολουθεί να τον στοιχειώνει μέχρι και σήμερα.

Ο Ρίβερ Φίνιξ ήταν το πρώτο μέλος αυτής της χαρισματικής οικογένειας που κατάφερε να κατακτήσει την δική του πορεία στο σινεμά. Αν μεγάλωσες στη δεκαετία του '80 ή του '90 αποκλείεται να μην τον θυμάσαι στον πρωταγωνιστικό ρόλο της υπέροχης ταινίας "Stand By Me", ένα παντοτινός ύμνος στην δύναμη και την ομορφιά της παιδικής φιλίας. Η καριέρα του εκτινάχθηκε το 1991 όταν έπαιξε στο πλευρό του Κιανού Ριβς στην ταινία "Μy Own Private Ιdaho", πριν όμως προλάβει να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος την έκταση των δυνατοτήτων και του ταλέντου του βρέθηκε νεκρός έξω από το γνωστό στέκι του Χόλιγουντ "Viper Room", το 1993.

Ο αδελφός του Χοακίν που τον είχε πάντα πρότυπο διεκόψε την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό πρότζεκτ και παρά το γεγονός ότι απέφυγε να μιλήσει ανοικτά για το πένθος του, ο διεθνής Τύπος εικάζει ότι ποτέ δεν κατάφερε να διαχειριστεί πραγματικά το πένθος του. Φήμες που έκαναν για πολλά χρόνια τον γύρο του Χόλιγουντ θέλουν το πετυχημένο ηθοποιό να καταρέει στο πλατό της ταινίας "Walk the Live" όπου υποδύθηκε τον θρύλο της κάντρι μουσικής, Johnny Cash, κατά την διάρκεια της σκηνής όπου ο αδελφός του Cash πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης. O Φίνιξ αρνείται κατηγορηματικά τις υποψίες για κατάρρευση και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τον χαμό του αδελφού του, ενώ είχε δηλώσει "Δεν μπορώ να ακούω για κατάρρευση για όλες αυτές τις μαλακίες περί πένθους, πράγματα που δεν είναι καν εκεί. Δεν χρειάζομαι να ταυτιστώ με έναν χαρακτήρα για να παίξω έναν ρόλο".

Ωστόσο, την ίδια ακριβώς περίοδο, βρέθηκε και ο ίδιος αντιμέτωπος με τον εθισμό στο αλκοόλ και κατάλαβε πως έπρεπε οπωσδήποτε να απεξαρτηθεί όταν έπιασε τον εαυτό του να βασίζεται απόλυτα στο ποτό προκειμένου να αισθανθεί καλά. Ο Χοακίν μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για αρκετούς μήνες και στην πορεία άρχισε να πηγαίνει σε τακτικές συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Λος Άντζελες, κάτι που αργότερα σχολίασε ως "το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου".

Δες την ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.