0
SHARES

Από την Άντζελα Ζιούτη/συγγραφέα

Στην πρώτη νύχτα του γάμου το σεξ ήταν μοναδικό. Ο ένας στον άλλον υποσχέθηκε αιώνια αφοσίωση. Μία υπόσχεση που επισφραγίστηκε από αμέτρητα φιλιά μέχρι να ξημερώσει. Την άλλη μέρα το όνειρο τελείωσε και άρχισε η πραγματικότητα. Το νυφικό μακιγιάζ είχε εξαφανιστεί και από το αχαλίνωτο σεξ της είχαν σπάσει δύο τεχνητά νύχια και ξεκολλήσανε και τα εξτένσιον από τα μαλλιά της. Οι μακριές μπούκλες της ανακατεύτηκαν με τα σεντόνια. Αλλά είναι και κατά δώδεκα πόντους κοντύτερη, αφού μέσα στο σπίτι δε φοράει τις δωδεκάποντες γόβες που φορούσε κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου και του «Ησαία χόρευε» βγάζοντας και μία φουσκάλα στη φτέρνα, επειδή τη χτυπούσαν τα παπούτσια. Φόρεσε την ποδιά και μπήκε στην κουζίνα να μαγειρέψει σουφλέ. Κοίταξε την ειδοποίηση για τα κοινόχρηστα να δει το ποσό που οφείλουν στην οικοδομή, βάζοντας την αντιρυτιδική κρέμα στα μάτια και μια τσαλακωμένη φόρμα στο χρώμα του πάγου. Αυτό ήταν. Μεταξύ τους λες και «πάγωσε» η σχέση τους.

Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Ποτέ άλλοτε δεν την είχε δει έτσι. Αφού μέχρι τώρα όμως ήταν εραστές. Και ξαφνικά έγιναν …. σύζυγοι. Κάπως έτσι κύλησαν τα χρόνια, όπως κυλάει το νερό μέσα σε ένα αυλάκι. Όσο αυξάνονταν τα κιλά της, τόσο αυξάνονταν οι δικές του … υπερωρίες στο γραφείο. Ναι, είχε εξωσυζυγική σχέση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Η μονογαμική στάση ζωής πήγε περίπατο. Η «εμμονή» για τον έναν και μοναδικό/ή σύντροφο οδηγεί συχνά σε σωρεία προβλημάτων λένε οι ειδικοί όπως η κακή έως ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή, μετά από κάποια χρόνια, η συναισθηματική αδιαφορία, η ζήλια, ο έλεγχος του άλλου. Οι αρνητικές πλευρές και η δυστυχία της μονογαμικής ζωής συντηρεί πολλούς ψυχολόγους, στους οποίους καταφεύγουν τα ζευγάρια για την επίλυση των προβλημάτων του γάμου τους, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των τεράστιων κερδών της φαρμακοβιομηχανίας από την πώληση των Viagra και άλλων βοηθημάτων αποκατάστασης της στυτικής λειτουργίας ακόμα και νεαρών ανδρών και των αγχολυτικών σκευασμάτων.

Ωστόσο αυτοί που «ασθένησαν ψυχικά» λόγω της μη εναλλαγής ερωτικών συντρόφων, αντί να ρωτήσουν τους ψυχολόγους, μπορούν να ρωτήσουν τους … πιγκουίνους του είδους Eudyptes chrysocome που είναι αυστηρά μονογαμικοί να μάθουν το μυστικό τους. Αφού πρόκειται για ζευγάρια που δυστυχούν μέσα στο γάμο τους. Αυτοί οι αρσενικοί πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από το θηλυκό και επιστρέφουν μόνο για την αναπαραγωγή και την προστασία των νεογνών.

Ο πιγκουίνος Eudyptes chrysocome λοιπόν που ενδημεί στα νησιά Φώκλαντ στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό θεωρείται ως ένας από τους «πιστούς συζύγους» του ζωικού βασιλείου.

Μια ερευνητική ομάδα του ιαπωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Πολικής Έρευνας παρακολούθησε από κοντά την οικογενειακή ζωή των πιγκουίνων.

Ο πιγκουίνος Eudyptes chrysocome λοιπόν που ενδημεί στα νησιά Φώκλαντ στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό θεωρείται ως ένας από τους «πιστούς συζύγους» του ζωικού βασιλείου.

Τα ζευγάρια χρειάζονται περίπου έναν μήνα για να ζευγαρώσουν, να γεννήσουν αβγά και τα επωάσουν. Στη συνέχεια περνούν περίπου 70 μέρες μεγαλώνοντας τους νεοσσούς πριν χωρίσουν και πάλι τον Απρίλιο. Δεδομένου όμως ότι πρέπει συχνά να αφήνουν τη φωλιά για να βρουν τροφή, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να μένουν κοντά μόλις για ένα μήνα το χρόνο.

Με το τέλος αυτής της σύντομης αναπαραγωγικής περιόδου, τα πτηνά επιστρέφουν στην μοναχική ζωή: τα δεδομένα έδειξαν ότι, στη διάρκεια του χωρισμού τους, τα αρσενικά και τα θηλυκά απέχουν συνήθως εκατοντάδες χιλιόμετρα, απόσταση που έφτασε από τα 600 χιλιόμετρα στα 2.500 χιλιόμετρα Αφού όμως έχουν επιλέξει τη μονογαμία, γιατί προτιμούν τη μοναχική ζωή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου; Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι αρσενικοί πιγκουίνοι φτάνουν στη φωλιά έξι μέρες πριν τα θηλυκά και αποχωρούν έξι μέρες μετά. Τελικά μήπως και οι πιγκουίνοι έχουν … διπλή ζωή και δεν το ανακάλυψαν ούτε και οι ερευνητές; Αυτό θα πει εχεμύθεια τελικά.

Πληροφορίες για τη ζωή των πιγκουίνων Πηγή: econews.gr

TAGS