ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θέλετε να μάθετε, πως θα γίνετε μονογαμικοί; Ρωτήστε έναν πιγκουίνο

Οι αρνητικές πλευρές και η δυστυχία της μονογαμικής ζωής συντηρεί πολλούς ψυχολόγους.

Θέλετε να μάθετε, πως θα γίνετε μονογαμικοί; Ρωτήστε έναν πιγκουίνο

Από την Άντζελα Ζιούτη/συγγραφέα

Στην πρώτη νύχτα του γάμου το σεξ ήταν μοναδικό. Ο ένας στον άλλον υποσχέθηκε αιώνια αφοσίωση. Μία υπόσχεση που επισφραγίστηκε από αμέτρητα φιλιά μέχρι να ξημερώσει. Την άλλη μέρα το όνειρο τελείωσε και άρχισε η πραγματικότητα. Το νυφικό μακιγιάζ είχε εξαφανιστεί και από το αχαλίνωτο σεξ της είχαν σπάσει δύο τεχνητά νύχια και ξεκολλήσανε και τα εξτένσιον από τα μαλλιά της. Οι μακριές μπούκλες της ανακατεύτηκαν με τα σεντόνια. Αλλά είναι και κατά δώδεκα πόντους κοντύτερη, αφού μέσα στο σπίτι δε φοράει τις δωδεκάποντες γόβες που φορούσε κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου και του «Ησαία χόρευε» βγάζοντας και μία φουσκάλα στη φτέρνα, επειδή τη χτυπούσαν τα παπούτσια. Φόρεσε την ποδιά και μπήκε στην κουζίνα να μαγειρέψει σουφλέ. Κοίταξε την ειδοποίηση για τα κοινόχρηστα να δει το ποσό που οφείλουν στην οικοδομή, βάζοντας την αντιρυτιδική κρέμα στα μάτια και μια τσαλακωμένη φόρμα στο χρώμα του πάγου. Αυτό ήταν. Μεταξύ τους λες και «πάγωσε» η σχέση τους.

Θέλετε να μάθετε, πως θα γίνετε μονογαμικοί; Ρωτήστε έναν πιγκουίνο
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Ποτέ άλλοτε δεν την είχε δει έτσι. Αφού μέχρι τώρα όμως ήταν εραστές. Και ξαφνικά έγιναν …. σύζυγοι. Κάπως έτσι κύλησαν τα χρόνια, όπως κυλάει το νερό μέσα σε ένα αυλάκι. Όσο αυξάνονταν τα κιλά της, τόσο αυξάνονταν οι δικές του … υπερωρίες στο γραφείο. Ναι, είχε εξωσυζυγική σχέση. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Η μονογαμική στάση ζωής πήγε περίπατο. Η «εμμονή» για τον έναν και μοναδικό/ή σύντροφο οδηγεί συχνά σε σωρεία προβλημάτων λένε οι ειδικοί όπως η κακή έως ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή, μετά από κάποια χρόνια, η συναισθηματική αδιαφορία, η ζήλια, ο έλεγχος του άλλου. Οι αρνητικές πλευρές και η δυστυχία της μονογαμικής ζωής συντηρεί πολλούς ψυχολόγους, στους οποίους καταφεύγουν τα ζευγάρια για την επίλυση των προβλημάτων του γάμου τους, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των τεράστιων κερδών της φαρμακοβιομηχανίας από την πώληση των Viagra και άλλων βοηθημάτων αποκατάστασης της στυτικής λειτουργίας ακόμα και νεαρών ανδρών και των αγχολυτικών σκευασμάτων.

Ωστόσο αυτοί που «ασθένησαν ψυχικά» λόγω της μη εναλλαγής ερωτικών συντρόφων, αντί να ρωτήσουν τους ψυχολόγους, μπορούν να ρωτήσουν τους … πιγκουίνους του είδους Eudyptes chrysocome που είναι αυστηρά μονογαμικοί να μάθουν το μυστικό τους. Αφού πρόκειται για ζευγάρια που δυστυχούν μέσα στο γάμο τους. Αυτοί οι αρσενικοί πιγκουίνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από το θηλυκό και επιστρέφουν μόνο για την αναπαραγωγή και την προστασία των νεογνών.

Ο πιγκουίνος Eudyptes chrysocome λοιπόν που ενδημεί στα νησιά Φώκλαντ στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό θεωρείται ως ένας από τους «πιστούς συζύγους» του ζωικού βασιλείου.

Μια ερευνητική ομάδα του ιαπωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Πολικής Έρευνας παρακολούθησε από κοντά την οικογενειακή ζωή των πιγκουίνων.

Ο πιγκουίνος Eudyptes chrysocome λοιπόν που ενδημεί στα νησιά Φώκλαντ στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό θεωρείται ως ένας από τους «πιστούς συζύγους» του ζωικού βασιλείου.

Τα ζευγάρια χρειάζονται περίπου έναν μήνα για να ζευγαρώσουν, να γεννήσουν αβγά και τα επωάσουν. Στη συνέχεια περνούν περίπου 70 μέρες μεγαλώνοντας τους νεοσσούς πριν χωρίσουν και πάλι τον Απρίλιο. Δεδομένου όμως ότι πρέπει συχνά να αφήνουν τη φωλιά για να βρουν τροφή, οι ερευνητές υπολογίζουν ότι τα ζευγάρια πρέπει να μένουν κοντά μόλις για ένα μήνα το χρόνο.

Με το τέλος αυτής της σύντομης αναπαραγωγικής περιόδου, τα πτηνά επιστρέφουν στην μοναχική ζωή: τα δεδομένα έδειξαν ότι, στη διάρκεια του χωρισμού τους, τα αρσενικά και τα θηλυκά απέχουν συνήθως εκατοντάδες χιλιόμετρα, απόσταση που έφτασε από τα 600 χιλιόμετρα στα 2.500 χιλιόμετρα Αφού όμως έχουν επιλέξει τη μονογαμία, γιατί προτιμούν τη μοναχική ζωή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου; Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι αρσενικοί πιγκουίνοι φτάνουν στη φωλιά έξι μέρες πριν τα θηλυκά και αποχωρούν έξι μέρες μετά. Τελικά μήπως και οι πιγκουίνοι έχουν … διπλή ζωή και δεν το ανακάλυψαν ούτε και οι ερευνητές; Αυτό θα πει εχεμύθεια τελικά.

Πληροφορίες για τη ζωή των πιγκουίνων Πηγή: econews.gr

Read Next

27 Οκτ 2021

«Επειδή αφήνω κληρονομιά στα παιδιά μου αυτή την ασθένεια, να προσέχεις»

Όταν ο Γιώργος Γεννηματάς είχε εκφράσει την ανησυχία του για την υγεία και το μέλλον των παιδιών του.

22 Οκτ 2021

O τραγικός θάνατος του Brandon Lee που σκοτώθηκε από prop gun στα γυρίσματα του The Crow

Ο 28χρονος ηθοποιός έπεσε νεκρός το 1993 κατά τη διάρκεια γυρισμάτων από όπλο που όλοι νόμιζαν ότι ήταν γεμάτο με ψεύτικες σφαίρες.

Περισσότερα από

Men

19 Οκτ 2021

Ο Κιάνου Ριβς κουβαλάει μόνος του τον εξοπλισμό του συνεργείου στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται στο Παρίσι και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι ο πιο ωραίος τύπος σε ολόκληρο το Χόλιγουντ.

15 Σεπ 2021

«Είναι σαν τον άνεμο»: Η προβληματική σχέση του Πάτρικ Σουέζι με τη σύζυγό του, Λίσα, έκρυβε μυστικά

«Είχαν έναν άρρωστο, κακοποιητικό γάμο», θα ισχυριστεί άτομο από το στενό, φιλικό τους περιβάλλον.

02 Σεπ 2021
02 Σεπ 2021

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Η αγωνιστική Porsche του συγκρούστηκε με δέντρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή ώστε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν.

31 Αυγ 2021

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για εκείνον»

Το ξέσπασμα του Άντι Μάρεϊ που κατηγόρησε τον Έλληνα τενίστα για «στρατηγική» κατά τη διάρκεια του αγώνα.

27 Αυγ 2021

Πέθανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ηλικία 82 ετών

Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο.

26 Αυγ 2021

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι δεν με αγάπησε»: Η μητέρα του Χιου Τζάκμαν τον εγκατέλειψε όταν ήταν 8 ετών

Παρόλα αυτά εκείνος τη συγχώρεσε. Σήμερα ποζάρουν αγκαλιασμένοι στο ίνσταγκραμ.

25 Αυγ 2021

Όταν ο Τσάρλι Γουάτς έριξε μπουνιά στον Μικ Τζάγκερ σε έναν από τους πιο θρυλικούς τσακωμούς του ροκ

«Που είναι ο γ@@@@ένος ντράμερ μου;» φώναξε μία νύχτα μεθυσμένος ο Τζάγκερ. Τότε ο Γουάτς του όρμηξε λέγοντας: «Εσύ είσαι ο γ@@@@ένος τραγουδιστής μου».

20 Αυγ 2021

Mία σύντομη ζωή, ένα τραγικό τέλος: Στο φως τα αρχεία του FBI για τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Ο Κομπέιν πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα θεωρούν ότι ο τραγουδιστής των Nirvana δολοφονήθηκε.