ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βρήκαμε την θαυματουργή κούνια-αιώρα για μωρά που είναι δημιούργημα μιας γυναίκας

H kounia bella είναι μια χειροποίητη κούνια-αιώρα από φυσικά υλικά, που δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει το παιδάκι με ιδιαίτερη φροντίδα.

Βρήκαμε την θαυματουργή κούνια-αιώρα για μωρά που είναι δημιούργημα μιας γυναίκας

Θα έλεγα ότι δύσκολα εντυπωσιάζομαι με βρεφικά είδη, καθώς δεν έχω γίνει ακόμη μαμά. Και όσο και να με συγκινούν τα μωράκια και να λατρεύω τον 14 μηνών ανιψιό μου -ένα απίστευτο αγαπησιάρικο αντράκι-, δεν δίνω καμία σημασία στο καρότσι ή τα αξεσουάρ-παιχνίδια που κουβαλάει η γυναίκα του αδερφού μου σε κάθε επίσκεψη. Τώρα θα μου πεις τι ακριβώς έψαχνες όταν έπεσες πάνω στην Kounia bella; Δεν θυμάμαι καν. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι για κάποια δευτερόλεπτα, με φαντάστηκα μέσα στην εκπληκτική κούνια-αιώρα που εμφανίστηκε στη google αναζήτηση (λιποθυμώ από ντροπή).

Η μητρότητα είναι δύσκολο πράγμα. Η Γιώτα Λωρίδα, μια δυναμική γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να την κάνει λίγο πιο διασκεδαστική. Μιλήσαμε μαζί της και να τι είχε να μας πει.

Βρήκαμε την θαυματουργή κούνια-αιώρα για μωρά που είναι δημιούργημα μιας γυναίκας
Η κούνια δεν με βοήθησε απλώς να ξεκουράσω το μωρό μου αλλά ξεκούρασε κι εμένα, ενώ παράλληλα μου «κέρδισε» πολύτιμο έξτρα χρόνο.

Πριν τα καλωσορίσουμε στον κόσμο, τα μωράκια μας "αιωρούνται" γλυκά για 9 μήνες, προστατευμένα σ' ένα περιβάλλον διαρκούς κίνησης. Ως φυσική συνέχεια αυτής της γνώριμης για εκείνα αίσθησης, δημιουργήσαμε το κεντρικό μας προϊόν, την κούνια-αιώρα kounia bella.

Η ρυθμική κίνηση της αιώρας kounia bella «παρηγορεί» και ανακουφίζει το μωράκι από τους κολικούς, ενώ το επικλινές της σχήμα διευκολύνει την αναπνοή των βρεφών και αποτρέπει την αναγωγή τροφής.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα της επιχείρησης Kounia bella; Ποια-ες ανάγκες σας ώθησαν να σχεδιάσετε τις κούνιες;

Περιμένοντας να γεννηθεί η πρώτη μου κόρη, ανυπομονούσα να γνωρίσω αυτό το υπέροχο πλάσμα που με διάλεξε για μαμά του. Ταυτόχρονα, αναζητούσα τρόπους να προετοιμάσω το περιβάλλον της, έτσι ώστε να κάνω την προσαρμογή της στο νέο της σπίτι πιο ήπια, πιο χαρούμενη και πιο εύκολη. Η μαμά μου μού διηγήθηκε ότι τα παλαιότερα χρόνια οι γυναίκες έπαιρναν τα μωρά τους παντού, ακόμη και στα χωράφια, τα απασχολούσαν και τα κοίμιζαν σε κονάκια, τις λεγόμενες «νάκες», που τις κρεμούσαν στα δέντρα, στις κληματαριές και τις αυλές. Με γοήτευσε πολύ η ιδέα και όταν πια γεννήθηκε η κόρη μου, στην προσπάθειά μου να την κοιμίσω γλυκά, να την απασχολήσω δημιουργικά, αλλά και να τη διασκεδάσω καθώς μεγάλωνε, έφτιαξα την πρώτη μας κούνια. H κούνια αποδείχτηκε σωτήρια, καθώς, ως προέκταση της αγκαλιάς μου, αποτέλεσε για μένα σημαντική βοήθεια, σ' αυτήν την τόσο απαιτητική πρώτη περίοδο, μετά τη γέννηση του μωρού μου. Η κούνια δεν με βοήθησε απλώς να ξεκουράσω το μωρό μου αλλά ξεκούρασε κι εμένα, ενώ παράλληλα μου «κέρδισε» πολύτιμο έξτρα χρόνο. Ταυτόχρονα, η κούνια άρεσε πολύ και σε συγγενείς και φίλους, που μου ζήτησαν να τους φτιάξω και για τα δικά τους παιδιά. Έτσι, το χόμπι έγινε απασχόληση, η μία κούνια έφερε την άλλη, και η κούνια-μπέλα έγινε kounia bella.

Η kounia bella μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά της. Είναι μια αιώρα τόσο για μωράκια όσο και μικρά παιδάκια.

H kounia bella είναι μια χειροποίητη κούνια-αιώρα από φυσικά υλικά, που δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει το παιδάκι με ιδιαίτερη φροντίδα


Η δημιουργός της Kounia bella, Γιώτα Λωρίδα


Ποια είναι η ιδιαιτερότητα της κούνιας σας; Τι οφέλη έχει για το μωρό και τη μητέρα;
Πριν τα καλωσορίσουμε στον κόσμο, τα μωράκια μας "αιωρούνται" γλυκά για 9 μήνες, προστατευμένα σ' ένα περιβάλλον διαρκούς κίνησης. Ως φυσική συνέχεια αυτής της γνώριμης για εκείνα αίσθησης, δημιουργήσαμε το κεντρικό μας προϊόν, την κούνια-αιώρα kounia bella.
H kounia bella είναι μια χειροποίητη κούνια-αιώρα από φυσικά υλικά, που δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει το παιδάκι με ιδιαίτερη φροντίδα, από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών, χαρίζοντας εύκολο, γλυκό και διαρκή ύπνο στα μωράκια, και πραγματική "παιδική χαρά" στα μεγαλύτερα παιδάκια, είτε εντός σπιτιού, είτε στις βόλτες και τις διακοπές σας.
Η kounia bella μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητά της. Είναι μια αιώρα τόσο για μωράκια όσο και μικρά παιδάκια γιατί σχεδιάστηκε για να ακολουθεί τους ρυθμούς του παιδιού και να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε στάδιού ανάπτυξης. Θα το ξεκουράσει και θα το διασκεδάσει μέχρι να ζυγίζει 15 κιλά - καθώς ρυθμίζεται πανεύκολα κατά μήκος, πλάτος και ύψος, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, τη σωματική διάπλαση και τη δραστηριότητα του παιδιού.
Η kounia bella αποτελεί χέρι βοηθείας για τους νέους γονείς, στην πολύ απαιτητική πρώτη περίοδο, ακριβώς μετά τη γέννηση του μωρού. Σαν προέκταση της αγκαλιάς μας, η ανάλαφρη κίνηση της αιώρας νανουρίζει και ηρεμεί άμεσα και το πιο ανήσυχο μωράκι, εξασφαλίζοντάς του εύκολο, γρήγορο, γαλήνιο και κυρίως διαρκή ύπνο. Το αποτέλεσμα: μια πιο ξεκούραστη καθημερινότητα για όλους.


Η ρυθμική κίνηση της αιώρας kounia bella «παρηγορεί» και ανακουφίζει το μωράκι από τους κολικούς, ενώ το επικλινές της σχήμα διευκολύνει την αναπνοή των βρεφών και αποτρέπει την αναγωγή τροφής.
Η κούνια μας, μπορεί με λίγη φαντασία και παιχνιδιάρικη διάθεση να μετατραπεί από «όαση» ύπνου σε «πάρκο» διασκέδασης, προσφέροντας ώρες χαράς και απασχόλησης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητες της κάθε ηλικίας.
Τα μεγαλύτερα παιδάκια μπορούν και κάνουν κούνια μόνα τους, βγάζοντας τα ποδαράκια τους από τα μπροστινά ανοίγματα. Έτσι, «παιδαγωγούνται» δημιουργικά, ανακαλύπτουν την αίσθηση της ισορροπίας, εξερευνούν τις δεξιότητές τους, «γυμνάζουν» την αυτονομία και τη φαντασία τους – και, πάνω απ' όλα, διασκεδάζουν με την ψυχή τους, γεμίζοντας γέλιο το σπίτι.
Ο εύκολος ύπνος του μωρού και οι ατέλειωτες ώρες διασκέδασης του παιδιού σας είναι οι βασικοί, αλλά δεν είναι οι μόνοι λόγοι που θ' αγαπήσετε την kounia bella.
-Ένα από τα χρηστικά πλεονεκτήματά της είναι ότι θα σας βοηθήσει να ταΐσετε με ηρεμία το παιδάκι σας εκτός σπιτιού, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καρεκλάκι φαγητού, διευκολύνοντάς σας στις διακοπές και τις βόλτες σας.
-Επιπλέον, για τα μωράκια, η kounia bella, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πανεύκολα και σαν πάρκο δραστηριοτήτων! Αρκεί να ξαπλώσετε το μωράκι από κάτω της, πάνω σ' ένα στρωματάκι, και να κρεμάσετε από την kounia bella πολύχρωμα παιχνιδάκια, που, με τη ρυθμική αιώρηση της κούνιας, θα αποσπούν δημιουργικά την προσοχή του μωρού!
-Η kounia bella θα σας κερδίσει με την ευελιξία της μέσα στο σπίτι, καθώς μπορεί να κρεμαστεί από παντού: από το ταβάνι, από ένα δοκάρι, μια πόρτα, μια εσωτερική σκάλα ή απ'όπου εσείς σκεφτείτε.

Η κάθε kounia bella περιλαμβάνει τρία μαξιλάρια από εξαιρετικής ποιότητας βαμβακερά υφάσματα, οργανικά ή μη. Όσο για το σχοινί μας πρόκειται για σχοινί υψηλής ποιότητας και αντοχής με προδιαγραφές θραύσης στα 500 Kg.

Ένα από τα χρηστικά πλεονεκτήματά της είναι ότι θα σας βοηθήσει να ταΐσετε με ηρεμία το παιδάκι σας εκτός σπιτιού, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καρεκλάκι φαγητού, διευκολύνοντάς σας στις διακοπές και τις βόλτες σας.

Από τι υλικά είναι φτιαγμένη;

Η kounia bella αγαπάει τη φύση από κατασκευής της – και το δείχνει:
-Είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη, φτιαγμένη με πολλή φροντίδα από φυσικά υλικά.
Για την κατασκευή της χρησιμοποιούμε ξύλα οξιάς χωρίς κόλλες και χημικά και βαμβακερό καμβά μεγάλης αντοχής σε φυσικό χρώμα. Η κάθε kounia bella περιλαμβάνει τρία μαξιλάρια από εξαιρετικής ποιότητας βαμβακερά υφάσματα, οργανικά ή μη. Όσο για το σχοινί μας πρόκειται για σχοινί υψηλής ποιότητας και αντοχής με προδιαγραφές θραύσης στα 500 Kg. Ασφαλές για να κρεμάσετε την kounia bella, ασφαλές και για τα τρυφερά παιδικά χέρια.
Η κούνια μας μπορεί να κρεμαστεί εύκολα οπουδήποτε εκτός σπιτιού, σ' ένα δοκάρι, σε μια πέργκολα, σ' ένα δέντρο ή όπου εσείς σκεφτείτε.
Διπλώνει χωρίς να αποσυναρμολογηθεί και μεταφέρεται πανεύκολα, ενθαρρύνοντάς σας να την έχετε πάντα και παντού μαζί σας, στις βόλτες, τις εξορμήσεις και τις διακοπές σας.
Η γοητεία της, ωστόσο, παραμένει στο ότι φέρνει την αίσθηση της φύσης μέσα στο σπίτι, τις μέρες που δεν μπορείτε να βγείτε έξω λόγω καιρού...


Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι μητέρες όσον αφορά τον ύπνο των παιδιών;
Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν νομίζω ότι αρκεί ένα άρθρο ή μια μόνο συζήτηση για να καλυφθεί πλήρως. Θεωρώ όμως πως ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε οι νέες μητέρες είναι να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες στο θέμα του ύπνου των μωρών μας και μάλιστα να προσπαθούμε να τα «εκπαιδεύσουμε» στο θέμα αυτό. Θα σας αναφέρω εδώ αποσπάσματα από ένα άρθρο του καταξιωμένου παιδίατρου Στέλιου Παπαβέντση πάνω στην λεγόμενη εκπαίδευση των βρεφών στον ύπνο που με εκφράζει απόλυτα.
«Πολλοί γιατροί, «ειδικοί» στην υγεία του παιδιού, στην ψυχολογία του ή στον ύπνο συμβουλεύουν τους γονείς να «βάζουν το μωρό σε πρόγραμμα» στον ύπνο του, από τους πρώτους μήνες της ζωής. Να το «εκπαιδεύσουν» να μην ξυπνάει το βράδυ, να μην χρειάζεται να θηλάσει ή αγκαλιά ή παρουσία των γονιών για να ξανακοιμηθεί… Έρευνες όμως έχουν δείξει πως η εκπαίδευση στον ύπνο έχει περισσότερο κινδύνους παρά οφέλη. Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι οι παρεμβάσεις στον βρεφικό ύπνο, όταν εφαρμόζονται σε επίπεδο πληθυσμού από τους πρώτους μήνες της ζωής, φέρουν κινδύνους για μη επιδιωκόμενες αρνητικές εκβάσεις, όπως αυξημένο χρόνο κλάματος, πρόωρη διακοπή θηλασμού, αυξημένο άγχος και κατάθλιψη της μητέρας, και σε συνδυασμό με ξεχωριστό ύπνο σε άλλο δωμάτιο μακριά από τους γονείς, αυξημένο κίνδυνο για σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών.
Ας μην ξεχνάμε πως το κάθε μωράκι είναι μοναδικό και πως μόνο δοκιμάζοντας και «διαβάζοντας» τα σημάδια που μας δίνει θα βρούμε τι λειτουργεί και τι όχι για να κοιμάται το μωρό μας πιο εύκολα και πολύ.
Ταυτόχρονα στο τέλος της κάθε ημέρας ας είμαστε ρεαλιστές. Το να κοιμηθεί ένα μωράκι όλη τη νύχτα είναι ένας αξιόλογος στόχος, και κάποιες φορές θα τον πετυχαίνουμε κάποιες όχι, χωρίς αυτό να είναι δείκτης της γονεϊκής μας ικανότητας. Καλό είναι να πάρουμε τον χρόνο μας, να κατανοήσουμε τις συνήθειες του μωρού μας και σίγουρα θα βρούμε τρόπους επικοινωνίας που θα χαρίσουν ποιοτικό ύπνο και στο μωράκι μας και σε εμάς.

Διπλώνει χωρίς να αποσυναρμολογηθεί και μεταφέρεται πανεύκολα, ενθαρρύνοντάς σας να την έχετε πάντα και παντού μαζί σας, στις βόλτες, τις εξορμήσεις και τις διακοπές σας.

Η kounia bella αποτελεί χέρι βοηθείας για τους νέους γονείς, στην πολύ απαιτητική πρώτη περίοδο, ακριβώς μετά τη γέννηση του μωρού. Σαν προέκταση της αγκαλιάς μας, η ανάλαφρη κίνηση της αιώρας νανουρίζει και ηρεμεί άμεσα και το πιο ανήσυχο μωράκι.

Η kounia bella υπάρχει εξαιτίας των παιδιών μου. Σχετικά με αυτήν εδώ τη δραστηριότητά μου, παλαιότερα ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μπορούσα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση.


Πώς προλαβαίνει μια μητέρα δύο παιδιών να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα; Είναι εύκολο; Ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε;
Η απάντηση στην ερώτησή σας συνοψίζεται σε μία φράση: Είμαι μαμά και χάρη σε αυτό είμαι και μια νέα επιχειρηματίας. Η kounia bella υπάρχει εξαιτίας των παιδιών μου. Σχετικά με αυτήν εδώ τη δραστηριότητά μου, παλαιότερα ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα μπορούσα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση. Πριν γεννήσω τις κόρες μου ένιωθα να αιωρούμαι. Τα παιδιά μου όμως με μάγεψαν, μου άνοιξαν νέους ορίζοντες και με συνεπήραν σ' ένα ταξίδι με καθημερινές εναλλαγές και προκλήσεις, όπου εγώ μεγαλώνω τις κόρες μου και οι κόρες μου εμένα. Με βοήθησαν να πατήσω γερά στη γη και μου έδωσαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να πιστεύω στις δυνάμεις μου, με αφετηρία τον γονεϊκό μου ρόλο. Όσον αφορά τώρα το αν είναι εύκολο όλο αυτό, η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι εύκολο για μια μητέρα 2 παιδιών να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα ή τουλάχιστον δεν είναι για μένα. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη χρόνου και πολλές φορές νιώθω πως θα ήθελα η μέρα να είχε άλλες 24 ώρες για να τα προλάβω όλα…Η κάθε δυσκολία όμως είναι για μένα μια πρόκληση που μου δίνει δύναμη και με πάει παρακάτω.

Σκέφτεστε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Το μικρόβιο της δημιουργίας που κόλλησα με τη γέννηση των παιδιών μου φαίνεται ότι δεν μπορώ πια να το θεραπεύσω. Ναι πράγματι σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε και να εξελίξουμε την επιχείρησή μας, ελπίζουμε να αντέξουμε στην κρίση και ο κόσμος να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη δουλειά μας με την ίδια αγάπη που μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.
Νέα προιόντα είναι ήδη έτοιμα και θα κυκλοφορήσουν μέσα στην άνοιξη, βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία και φτιαγμένα με αγάπη και πάθος και με το ίδιο μεράκι που φτιάχνουμε την kounia bella μας.
Στα γενικότερα σχέδιά μας είναι και ελπίζω να μην ακουστεί κοινότυπο να είμαστε γεροί, να μοιραζόμαστε αγάπη και αυτή να μεγαλώνει και να συνεχίσουμε να εξερευνούμε τον κόσμο με παιδική περιέργεια και χαρά. Α να μην ξεχάσω και να καταφέρουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας βιολογικό λαχανόκηπο και δεντρόκηπο.

Kouniabella.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.