ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το σόου υψηλής ραπτικής της Σήλιας Κριθαριώτη ξεσήκωσε το Παρίσι

«Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν με τη μητέρα μου» λέει η σχεδιάστρια και εξηγεί την ιδέα πίσω από τη συλλογή.

Το σόου υψηλής ραπτικής της Σήλιας Κριθαριώτη ξεσήκωσε το Παρίσι

Την συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2018-19 παρουσίασε η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, μετατρέποντας τα σαλόνια του Hotel Mona Bismarck σε ένα ονειρικό σκηνικό.

Η σχεδιάστρια άνοιξε το show με μια τρυφερή δήλωση για τη μητέρα της, στην οποία αφιέρωσε την επίδειξη ονομάζοντάς την «Hommage à ma mère». H Σίλια δήλωσε: «Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν με τη μητέρα μου. Μικρό κορίτσι, της κρατούσα το χέρι σφιχτά καθώς μπαίναμε στα σαλόνια των Οίκων Μόδας. Μαζί παρακολουθούσαμε σεζόν με τη σεζόν τις επιδείξεις και καθώς περνούσε ο καιρός, δυνάμωνε κι εμένα η αγάπη μου για τη μόδα. Η μητέρα μου αγαπούσε το μαύρο χρώμα, τα μαργαριτάρια και το Παρίσι όσο την Αθήνα. Τώρα πια, έχω αφήσει το χέρι της και περπατώ μόνη. Σε κάθε επίδειξή μου, ψάχνω με το βλέμμα μου να τη βρω στο κοινό ενώ γνωρίζω ότι κοιτάζει κι εκείνη μέσα από το παρασκήνιο, ακριβώς δίπλα μου. Ήταν όνειρό της να δει μια Συλλογή μου να παρουσιάζεται στο Παρίσι».

Το σόου υψηλής ραπτικής της Σήλιας Κριθαριώτη ξεσήκωσε το Παρίσι

Η συλλογή είναι ένας ύμνος για τη γυναίκα, με δημιουργίες που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα, δίνοντάς της κίνηση και ταυτόχρονα δυναμισμό. Κυρίαρχο χρώμα το μαύρο, ενώ το βελούδο, οι δαντέλες Chantilly, μεταξωτό τούλι και τα χειροποίητα κεντήματα έκλεψαν τις εντυπώσεις και χάρισαν μια παραμυθένια εικόνα. Η συλλογή A/W 2018-19 παντρεύει τη δύναμη της γυναίκας με τη θηλυκότητα και την ομορφιά, συνδυάζοντας έντονους ώμους σε σακάκια με δαντελένια layers και μαργαριτάρια μετατρέποντας τα γυναικεία σώματα σε γλυπτά.

Την πασαρέλα της Celia Kritharioti Haute Couture άνοιξε το supermodel Natalia Vodianova. Το μοντέλο είναι χρόνια φίλη της Ελληνίδας σχεδιάστριας, ενώ έχει περπατήσει σε προηγούμενη επίδειξη μόδας του οίκου στην Αθήνα.

Από τη front row της επίδειξης απόλαυσαν πρώτοι τις δημιουργίες του ελληνικού οίκου μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και διεθνώς αναγνωρισμένοι στυλίστες. Η fashionista Olivia Palermo έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν στην επίδειξη του οίκου, ενώ εκεί ήταν και η fashion Features Editor της Vogue, Sarah Harris, η Elizabeth Saltzman, η jetsetter Isabel dos Santos, η Lucrezia Buccellati, η Kimberley, η Ashley Hutson βρίσκο-νταν στο front row, όπως και οι φίλες της σχεδιάστριας, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου με την κόρη της Εριέττα, η Angela Ismailos, η Μιλένα Τσαβλίρη, η Μαρίνα Ραφαήλ, η Ελεν Μπεν-χαμού, η Jasna Bosnic, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, Αλεξία Αδάμη με την κόρη της Μαρίσσα Κορλέτη, η Μαργαρίτα Σφέτσα καθώς και η οικογένεια της Σίλιας.

Το show έντυσε με τη φωνή της η Χριστίνα Πουλίτση, η οποία ερμήνευσε της άρια της Ιουλιέτας “Je veux vivre” και το βαλς της Άνοιξης του Strauss, όπου σε συνδυασμό με τις μαγευτικές δημιουργίες της Σίλιας μετέφεραν όλους τους καλεσμένους στο παραμύθι του οίκου Celia Kritharioti Haute Couture.

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.