ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το εργαστήριο της νεότητας. Τα ελληνικά καλλυντικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό της επιδερμίδας

Μία δυνατή ομάδα Ελλήνων επιστημόνων γνωρίζει καλά τα μυστικά που καθυστερούν την γήρανση του δέρματος μας.

Το εργαστήριο της νεότητας. Τα ελληνικά καλλυντικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό της επιδερμίδας

Ένα ελληνικό, πρωτοποριακό εργαστήριο νεότητας έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει τον μεταβολισμό της επιδερμίδας μας, χαρίζοντας μας πιο νεανική και κατ'έπέκταση υγιή όψη.

Τα δερμοκαλλυντικά με την υπογραφή των αναγνωρισμένων επιστημόνων της YOUTH LAB έχουν αναπτυχθεί μέσα από τεχνολογικά προηγμένες συνθέσεις με φυτικά, βιοτεχνολογικά και συνθετικά ενεργά συστατικά, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τα πολύτιμα σημάδια νεανικότητας της επιδερμίδας με έναν μοναδικό τρόπο. Αναπυροδοτώνοντας τις μεταβολικές λειτουργίες των ζωντανών στοιβάδων της επιδερμίδας μας.

Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, ο ρυθμός μεταβολισμού του δέρματος ελαττώνεται σημαντικά με αποτέλεσμα τα βασικά στοιχεία της επιδερμίδας μας να μειώνονται, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότερες βιολογικές λειτουργίες επιβραδύνονται.

Και κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ομάδα της YOUTH LAB, με έδρα το κέντρο της Αθήνας, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις πραγματικές ανάγκες του δέρματος μας και να τις καλύψουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Ένα δυνατό team με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των καλλυντικών και φυσικά την συνεργία με ανεξάρτητα, εξωτερικά εργαστήρια, μπορεί να περηφανεύεται αυτή τη στιγμή ότι παίζει στα δάκτυλα τα μυστικά που μπορούν να ανανεώσουν τον μεταβολισμό του δέρματος μας, καθυστερώντας αισθητά τον χρόνο. Να πώς το καταφέρνει.

Πώς και πότε ιδρύθηκε η YOUTH LAB.; Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του.

Η YOUTH LAB. είναι μια ελληνική σειρά δερμοκαλλυντικών που κυκλοφόρησαν στις αρχές του 2013, κάνοντας παράλληλα, σημαντικά βήματα ανάπτυξης στο εξωτερικό.

Σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία χρειάζεται εταιρείες που θα επενδύσουν στη χώρα, ο ιδρυτής και CEO της YOUTH LAB. Κωνσταντίνος Καυκάς αποφάσισε να υλοποιήσει ένα όνειρο χρονών, αξιοποιώντας την 25ετη εμπειρία του στο χώρο της Ιατρικής - Αισθητικής και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις νέες καταναλωτικές ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Με τι προϊόντα ξεκινήσατε και πώς αποφασίσατε το είδος των προϊόντων που θα δημιουργούσατε στη συνέχεια;

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους Έλληνες επιστήμονες του κλάδου αναπτύχθηκαν τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες με ασφαλή, αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα προσώπου και σώματος που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονη καταναλωτή από την ηλικία των 18 έως και 65 ετών.

Δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα, κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος, που χωρίζονται στις κατηγορίες: προϊόντα καθαρισμού, ενυδάτωσης / θρέψης, ολικής αναδόμησης, φροντίδας σώματος και αντηλιακής προστασίας.

Το εργαστήριο της νεότητας. Τα ελληνικά καλλυντικά που ενισχύουν τον μεταβολισμό της επιδερμίδας
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού μας καθώς μεγαλώνουμε επιβραδύνεται, με τους ρύπους και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις να τον επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο».

Ποια είναι η φιλοσοφία της YOUTH LAB;

Τα δερμοκαλλυντικά YOUTH LAB. διαφέρουν από κάθε brand της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών γιατί έχουν μία μοναδική φιλοσοφία δράσης: την ενίσχυση του μεταβολισμού της επιδερμίδας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού μας καθώς μεγαλώνουμε επιβραδύνεται, με τους ρύπους και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις να τον επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό, είναι ότι και το δέρμα μας έχει μεταβολικές λειτουργίες και μάλιστα, με πολύ σημαντικό ρόλο στον οργανισμό λόγω του όγκου που καταλαμβάνει.

Κατανοήσαμε λοιπόν, μέσα από επιστημονικές μελέτες ότι το «κλειδί» για μια πιο νεανική και υγιή επιδερμίδα είναι να ενδυναμώσουμε τις μεταβολικές λειτουργίες του δέρματος, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίξαμε το μηχανισμό δράσης των προϊόντων. Έτσι, κάθε προϊόν στοχεύει σε μια διαφορετική μεταβολική λειτουργία του δέρματος και είναι εμπλουτισμένο με δραστικά που είναι μελετημένα για την εξισορρόπηση της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Τι κάνει τα προϊόντα της YOUTH LAB. να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της αγοράς;

Εκτός από τη μοναδική φιλοσοφία δράσης που προανέφερα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι φόρμουλες των προϊόντων είναι ένας συνδυασμός φυτικών και βιοτεχνολογικών ενεργών συστατικών άριστης βιοσυμβατότητας, χωρίς parabens, γλουτένη, παράγωγα πετρελαίου ή άλλους ύποπτους παράγοντες.

Υπάρχει τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα με κλινικές μελέτες, όπως για παράδειγμα στη σειρά της αντιγήρανσης, που αποδεικνύει την υψηλή δραστικότητα των συνθέσεων.

Ταυτόχρονα όμως παραμένουν ευχάριστες συνθέσεις με απαλή υφή, ευχάριστο άρωμα που απορροφώνται άμεσα και σε συνδυασμό με τη φρέσκια, ελκυστική συσκευασία τους και τις ανταγωνιστικές τιμές στις οποίες διατίθενται, καθιστούν το brand μια πολύ ελκυστική επιλογή για τον καταναλωτή.

Το γεγονός επίσης, ότι είμαστε μια νέα και ευέλικτη εταιρεία στο χώρο, μας δίνει το προνόμιο της γρήγορης αφομοίωσης και ενσωμάτωσης των trends και των νέων τεχνολογιών σε δραστικά που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των προϊόντων και κρατώντας το brand στην πρώτη γραμμή.

Έ χουμε αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά 28 προϊόντων -προσώπου και σώματος- ανάλογα με τις ανάγκες δέρματος που καλύπτει τις βασικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για καθαρισμό, ενυδάτωση, αντιγήρανση, περιποίηση σώματος και αντηλιακή προστασία.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι η YOUTH LAB. είναι μια καινοτόμα, φρέσκια μάρκα που έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα προκειμένου να κάνει μια διεθνή καριέρα. Για το λόγο αυτό, αν και νέο brand αναπτύσσεται ήδη ικανοποιητικά στο εξωτερικό, κερδίζοντας διαρκώς μερίδια στις αγορές αλλά και την αγάπη των καταναλωτών.

«Εκτός από τη μοναδική φιλοσοφία δράσης που προανέφερα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι φόρμουλες των προϊόντων είναι ένας συνδυασμός φυτικών και βιοτεχνολογικών ενεργών συστατικών άριστης βιοσυμβατότητας, χωρίς parabens, γλουτένη, παράγωγα πετρελαίου ή άλλους ύποπτους παράγοντες».

Τι σημαίνει μεταβολισμός του δέρματος;

Ο μεταβολισμός, ελληνική λέξη προερχόμενη από τη λέξη μεταβολή, δηλαδή αλλαγή, δίνει και την έννοια της λειτουργίας του, που ουσιαστικά είναι οι συνεχείς αντιδράσεις της επιδερμίδας, αντιδράσεις που προσπαθούμε να διατηρήσουμε υγιείς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού μας καθώς μεγαλώνουμε επιβραδύνεται. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό, είναι ότι και το δέρμα μας έχει μεταβολικές λειτουργίες και μάλιστα, με πολύ σημαντικό ρόλο στον οργανισμό, λόγω του όγκου που καταλαμβάνει.

Μάλιστα, οι μεταβολικές λειτουργίες της επιδερμίδας επηρεάζονται από το περιβάλλον και το σύγχρονο lifestyle που οδηγεί σε πιο αργή κυτταρική επικοινωνία, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ορατών σημαδιών γήρανσης όπως θαμπή όψη, χαλάρωση, πανάδες και ρυτίδες.

Η επιστημονική ομάδα της YOUTH LAB. κατανόησε μέσα από μελέτες ότι το «κλειδί» για μια πιο νεανική και υγιή επιδερμίδα είναι να ενδυναμώσουμε τις μεταβολικές λειτουργίες του δέρματος, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίξαμε το μηχανισμό δράσης των προϊόντων. Έτσι, κάθε προϊόν στοχεύει σε μια διαφορετική μεταβολική λειτουργία του δέρματος και είναι εμπλουτισμένο με δραστικά που είναι μελετημένα για την εξισορρόπηση της συγκεκριμένης λειτουργίας προκειμένου να της «θυμίζει» να λειτουργεί όπως στο νεανικό δέρμα.

Πώς πετυχαίνετε το ωραίο άρωμα που έχουν τα προϊόντα σας;

Όλοι γνωρίζουμε πως μια από τις πιο ισχυρές αισθήσεις είναι η όσφρηση, διότι συνδέεται με τη μνήμη μας περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες. Βασικός μας στόχος, μετά τις καινοτόμες φόρμουλες, είναι η επιλογή ενός ξεχωριστού αρώματος που να συνάδει με το εκάστοτε προϊόν και τη χρήση του καθιστώντας τη ρουτίνα περιποίησης σε μια ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία.

«Η επιστημονική ομάδα της YOUTH LAB. κατανόησε μέσα από μελέτες ότι το «κλειδί» για μια πιο νεανική και υγιή επιδερμίδα είναι να ενδυναμώσουμε τις μεταβολικές λειτουργίες του δέρματος, γεγονός πάνω στο οποίο στηρίξαμε το μηχανισμό δράσης των προϊόντων».

Ποιος επιμελήθηκε την καλόγουστη συσκευασία;

Ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν τη YOUTH LAB. είναι η μοντέρνα, φρέσκια συσκευασία των προϊόντων της για την οποία κέρδισε και την κορυφαία διεθνή διάκριση «Red Dot Award Communication Design 2013». Συνεργάτης στο project αυτό ήταν η γνωστή εταιρεία σχεδιασμού Mousegraphics.

Ποιο είναι το best seller προϊόν σας;

Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα προϊόντα μας, είναι οι βραβευμένες πολυδραστικές συνθέσεις νέας τεχνολογίας όπως είναι οι CC Complete Creams SPF 30, που είναι και από τα best sellers του brand, καθώς ενυδατώνουν, καλύπτουν τις ατέλειες του δέρματος, χαρίζοντας ομοιόμορφη όψη, ματ αποτέλεσμα και νεανική λάμψη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν από τη UV ακτινοβολία και τις ελεύθερες ρίζες.

Η προηγμένη σύνθεσή τους ξεχωρίζει λόγω του μοναδικού βιοενεργού φυτικού εκχυλίσματος Uniluchent που έχει ως δράση την ενεργοποίηση της ελαστίνης και τριών άλλων δεικτών ECM (κολλαγόνο VI, κολλαγόνο XVI, MT1-MMP), ακόμα και κάτω από συνθήκες στρες και κατά δεύτερον προστατεύει τις πρωτεΐνες του δέρματος από την οξείδωση. Στη σύνθεση επίσης, ενεργό ρόλο παίζουν οι φυτοστερόλες που ενυδατώνουν άμεσα και μακροπρόθεσμα το δέρμα, καθώς και η βιταμίνη PP που τονώνει, ενυδατώνει και προστατεύει, αναστέλλοντας τη μελανινογένεση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η CC Complete Cream SPF 30 _ Oily Skin επιλέχθηκε ως προϊόν της χρονιάς στην κατηγορία CC Creams στα Vita Awards του περιοδικού Vita | Mάρτιος 2015.

«Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα προϊόντα μας, είναι οι βραβευμένες πολυδραστικές συνθέσεις νέας τεχνολογίας όπως είναι οι CC Complete Creams SPF 30, που είναι και από τα best sellers του brand».

Τι αλλαγές θα θέλατε να δείτε στη σύγχρονη ελληνική αγορά προϊόντων;
Θα ήθελα να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες παραγωγών και επιχειρηματιών που ασχολούνται με την προώθηση προϊόντων να προσφέρουν υψηλής ποιότητας αγαθά μια και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι το διαβατήριο μας για το εξωτερικό. Είμαστε μια μικρή χώρα με περιορισμένες αλλά εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που σε συνδυασμό με το δημιουργικό design μπορούμε να απογειώσουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα.

Τι ανάγκες έχει η ελληνική επιδερμίδα; Ισχυρότερο αντηλιακό, καλύτερη ενυδάτωση;

Η επιδερμίδα της κάθε γυναίκας είναι μοναδική και, ως εκ τούτου, έχει διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε, ώστε να τις καλύπτουμε με τα κατάλληλα προϊόντα. Μιλώντας ωστόσο για την επιδερμίδα μιας γυναίκας που ζει στην Ελλάδα, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι ζει σε μια χώρα που έχει όλο το χρόνο ήλιο! Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αρκετή ενημέρωση όσον αφορά τις βλαβερές για το δέρμα συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την υγεία της επιδερμίδας και για αυτό οι γυναίκες φροντίζουν πολύ το δέρμα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά πολλές δυστυχώς, αγνοούν πως τις ίδιες ανάγκες έχει η επιδερμίδα και το χειμώνα. Και αυτό γιατί το κρύο και η έκθεση σε ξηρό αέρα επίσης γερνούν το δέρμα με τον ίδιο τρόπο που το γερνάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες. Οι καιρικές συνθήκες του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορούν να στεγνώσουν και να αφυδατώσουν το δέρμα, αφαιρώντας τη φυσική του υγρασία. Τότε είναι που η επιδερμίδα γίνεται θαμπή, ξεφλουδίζει και εμφανίζει δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και εξανθήματα. Σε αυτά τα δύο θα μείνουμε κι εμείς.. στη σωστή ενυδάτωση και στη δυνατή ηλιοπροστασία, όλο τον χρόνο! Γιατί η αντιγήρανση είναι πάνω απ ’όλα πρόληψη.

«Η επιδερμίδα της κάθε γυναίκας είναι μοναδική και, ως εκ τούτου, έχει διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζουμε, ώστε να τις καλύπτουμε με τα κατάλληλα προϊόντα».

Tα προϊοντα παράγονται εδώ; Εξάγονται στο εξωτερικό; Είναι φιλικά στο περιβάλλον;

Η ανάπτυξη και η παραγωγή των προϊόντων γίνεται στην Ελλάδα από Έλληνες επιστήμονες.
Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα μας εξάγονται σε 10 χώρες του εξωτερικού όπως Κύπρο, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Χιλή, κά. Όλα τα προϊόντα μας είναι parabens / sls / cruelty free και πολλά από αυτά είναι και κατάλληλα για vegans.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωση του brand YOUTH LAB. τόσο στη συνείδηση του φαρμακοποιού όσο και του καταναλωτή ότι είναι μια ελληνική, ποιοτική εταιρεία με μια μοναδική προσέγγιση στον τρόπο δράσης των προϊόντων της που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα brands.
Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε προϊόντα που δίνουν μια διαφορετική διάσταση στη φροντίδα του δέρματος, προσεγγίζοντας έτσι τους καταναλωτές που αναζητούν μια πιο ουσιαστική φροντίδα που τους εξασφαλίζει υγιές δέρμα και ταυτόχρονα καλύπτει την ανάγκη της πρόληψης. Να αναπτύξουμε προϊόντα που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον καταναλωτή, να τα αγαπήσει και να μένει πιστός σε αυτά.

Η συνεχής, αυξανόμενη διείσδυση στις διεθνείς αγορές, παράλληλα με την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, είναι ένας επίσης, στόχος της εταιρείας. Πιστεύω ότι το μέλλον μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι.

«Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωση του brand YOUTH LAB. τόσο στη συνείδηση του φαρμακοποιού όσο και του καταναλωτή ότι είναι μια ελληνική, ποιοτική εταιρεία με μια μοναδική προσέγγιση στον τρόπο δράσης των προϊόντων της που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα brands».

ΥOUTH LAB.

Δελφών 5 Αθήνα 15233, Ελλάδα

T.: +30 216 9000060

Facebook, Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.