0
SHARES

Υπάρχουν ρούχα που μοιάζουν με έργα τέχνης, ρούχα που μοιάζουν με φαγητό και ρούχα που μοιάζουν με μουσικά κομμάτια. Το ελληνικό brand Razzmatazz ποντάρει στην τελευταία επιλογή και δημιουργεί χορευτικά σκηνικά από τη δεκαετία του '90, με ένα και μόνο outfit. Βλέποντας το βίντεο (πάνω) του τραγουδιού που ενέπνευσε τη Σοφία Τσόπελα να φτιάξει ρούχα ερμηνεύουμε, αυτόματα, το ύφος και το ήθος των δημιουργιών της.

-Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα Razzmatazz;

«Με ρωτούν συνέχεια. Razzmatazz σημαίνει μεγάλη, θορυβώδης δραστηριότητα με σκοπό να προσελκύσει και να συναρπάσει, κάτι σαν πάρτι. Για να είμαι ειλικρινής, σαν τυπικό παιδί των 90s, Razzmatazz είναι το αγαπημένο μου κομμάτι των Pulp και απλά αποφάσισα να ονομάσω το δημιούργημα μου από το αγαπημένο μου κομμάτι. Θυμάμαι ακόμη την βραδιά που το αποφάσισα. Είχα βγει έξω με φίλους και είχα μεγάλο προβληματισμό για το όνομα. Όλοι έλεγαν τα δικά τους και με βομβάρδιζαν με ιδέες, όταν ξαφνικά άκουσα το κομμάτι και άρχισα να τραγουδάω και απλά πήρα την απόφαση μου».

«Razzmatazz σημαίνει μεγάλη, θορυβώδης δραστηριότητα με σκοπό να προσελκύσει και να συναρπάσει, κάτι σαν πάρτι».
Η Σοφία Τσόπελα είναι παιδί των 90s.

Ρούχα που κάνουν θόρυβο, ομιλούντα φούτερ και κολάν με πολυλογία. Υπέροχες αναφορές σε μία δεκαετία που ένιωθες ότι τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Και τα πάντα συνέβαιναν. Τα χρυσά 90s έντυσαν τα κορίτσια, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με ρούχα για κλάμπινγκ. Μακιγιάρισαν την καθημερινότητα με φλούο κραγιόν και φωσφοριζέ σκιά στα μάτια. Όλα ήταν αλλιώς.

-Ποια είναι η ιστορία του brand Razzmatazz;

«Τo Razzmatazz, επίσημα, άρχισε το 2007, όταν άνοιξα και τον πρώτο μου χώρο, ένα κατάστημα, στην οδό Διδότου. Υπήρχε περίπου δύο χρόνια νωρίτερα σαν brand, σε ένα πιο ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα Razzmatazz είναι ρούχα -πολλές φορές- ανατρεπτικά, θηλυκά και σίγουρα ιδιαίτερα, με τον δικό τους τρόπο».

-Ποια είναι η δική σου ιστορία; 

«Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1980. Το 2000 “κατέβηκα” στην Αθήνα για σπουδές. Σπούδασα μετάφραση με εξειδίκευση στην λογοτεχνία. Η ενασχόληση με το σχέδιο, το ρούχο και το αξεσουάρ είναι κάτι που απλά προέκυψε φυσικά, αλλά μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και επιμονή καθώς είμαι αυτοδίδακτη. Είναι το μόνο πράγμα που μου παρέχει ολοκλήρωση, χαρά και ηρεμία ψυχική, αν και είναι πολύ δύσκολο και έχει πολλές προκλήσεις και σαν ενασχόληση, αλλά και σαν επάγγελμα στην ελληνική πραγματικότητα».

«Η μίξη των υλικών, το γυναικείο πατρόν και η απουσία της μανιέρας, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των Razzmatazz»
«Eίναι πάντα περιορισμένος ο αριθμός των κομματιών σε κάθε οδηγό ή μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομμάτι».

-Ποιο είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Razzmatazz;

«Η μίξη των υλικών, το γυναικείο πατρόν και η απουσία της μανιέρας. Η σειρά αλλάζει ανάλογα με την διάθεση μου, είναι πάντα περιορισμένος ο αριθμός των κομματιών σε κάθε οδηγό ή μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομμάτι. Δεν πιστεύω στην μαζικότητα, όπου όλοι είναι ίδιοι κατά κάποιο τρόπο».

Ένα κορίτσι μου είχε πει πως ένιωθε σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου, φορώντας ένα ρούχο μου ένα ρούχο μου, και αυτό φαινόταν σε όλους. Το εξέπεμπε. Το ίδιο βράδυ γνώρισε το αγόρι των ονείρων της.

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

«Σε αυτές που να αποζητούν να νιώθουν μοναδικές, να μην ανήκουν πουθενά, αλλά και παντού. Σε αυτές που έχουν κάτι να πουν και δεν βρίσκουν τα λόγια».

-Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που έχεις ακούσει για τα Razzmatazz;

«Θυμάμαι ένα σχόλιο που μου είχε αρέσει πολύ. Ένα κορίτσι μου είχε πει πως ένιωθε σαν να ήταν το κέντρο του κόσμου, φορώντας ένα ρούχο μου ένα ρούχο μου, και αυτό φαινόταν σε όλους. Το εξέπεμπε. Το ίδιο βράδυ γνώρισε το αγόρι των ονείρων της. Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι γνώρισε το αγόρι. Το θέμα είναι ότι ήταν ερωτευμένη με τον εαυτό της εκείνη την στιγμή».

-Τι σημαίνει «σέξι» για σένα;

«Το να αγαπάς τον εαυτό σου με όλες τις ατέλειες του και να μην φοβάσαι να εκφραστείς, με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό δεν είναι μόνο σέξι είναι και άξιο σεβασμού».

-Τι σημαίνει «στυλ»;

«Ο τρόπος που αποφασίζεις να ζήσεις. Η αλήθεια σου. Στυλ είναι τα πάντα».

Facebook Razzmatazz

Razzmatazz shop

«Δεν πιστεύω στην μαζικότητα, όπου όλοι είναι ίδιοι κατά κάποιο τρόπο» λέει η Σοφία και τα ρούχα της ακολουθούν τη σκέψη της.
TAGS