0
SHARES

Τα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας χορεύουν τρελούς χορούς γύρω από κάθε ραφή των ρούχων Nidodileda. «Ως ένθερμη υποστηρίκτρια και οπαδός της μυθολογίας μας, δεν άργησα να εμπνευστώ το όνομα, Nidodileda, λόγω ενός προσωπικού βιώματος» εξηγεί η Τόνια και μας βάζει, με τη μία, στο παραμύθι της: «Η ιστορία των Διόσκουρων, των δίδυμων γιων του Δία και της Λήδας, η αγάπη που μοιράστηκαν επί Γης και η ανταμοιβή τους με τον αστερισμό τους Nidodileda -κατά τον Δάντη... Όντας λοιπόν δίδυμη με συγκίνησε η ιστορία τους και πολύ γρήγορα μπήκε στη ζωή μου. Η επιλογή, βεβαίως, του ονόματος με κυνηγάει μέχρι σήμερα καθώς είναι δύσκολο να αποτυπωθεί στην μνήμη, αλλά όπως αναφέρω και στο σάιτ μας “once you spell it right you wont forget it”».

Η Τόνια Μητρούδη και τα "μυθικά" της ρούχα.
«Ένα ταξίδι με πολλές εικόνες που μεταφράζονται σε συναίσθημα και υφάσματα», έτσι περιγράφει η Τόνια τα ρούχα της.

«Δύσκολα το προφέρεις, εύκολα το φοράς» λέει μία παλιά ινδιάνικη παροιμία -καλά, μπορεί και να μην είναι ινδιάνικη, μπορεί να μην είναι καν παροιμία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, όμως, με τα ρούχα αυτά.

-Ποια είναι ιστορία του brand Nidodileda;

«Πριν από 3,5 χρόνια αφού είχε πλέον ωριμάσει μέσα μου σαν σκέψη βρήκε και τα “λόγια” για να ξεκινήσει το ταξίδι του. Ένα ταξίδι με πολλές εικόνες που μεταφράζονται σε συναίσθημα και υφάσματα που εξιστορούν την διάθεση του και τον αέρα του» εξηγεί, με το δικό της γλαφυρό τρόπο, η Τόνια και κατόπιν περνάει στο δικό της στόρι: «Από μικρή είχα πολλές και όμορφες εικόνες, λόγω της μητέρας μου, που μου χάρισε απλόχερα τη ματιά και την αισθητική. Ξέρεις, δε γεννιέσαι με ματιά απόλυτα, τη ματιά στην δημιουργούν οι εικόνες τριγύρω σου μεγαλώνοντας. Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, όπου και έζησα μέχρι τα 17 μου, στη συνέχεια ήρθαν οι σπουδές μου πάνω στη διαφήμιση στην Αθήνα. Αργότερα βρήκα τον δρόμο μου στο Μιλάνο, όπου και σπούδασα σχέδιο μόδας και αργότερα στην Ισπανία, όπου τελείωσα image making, styling, κινηματογράφο και χρωματολογία. Με το ρούχο η σχέση μας ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια που με θυμάμαι να κόβω τα μπλουζάκια του πατέρα μου και να τους αλλάζω σχήματα και σχέδια».

«Τα ρούχα Nidodileda είναι θεατρικά και σε απασχολούν κοιτώντας τα γιατί έχουν κάτι να σου προτείνουν».
«Η δαντέλα που πάντα αγαπώ για την αίσθηση της και οι διαφάνειες πάνω σε αέρινα υφάσματα που ακολουθούν την γραμμή του σώματος».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ρούχων Nidodileda;

«Έχουν μια πολύ συγκεκριμένη ταυτότητα λόγω ατίθασου χαρακτήρα. Είναι θεατρικά και σε απασχολούν κοιτώντας τα γιατί έχουν κάτι να σου προτείνουν. Αν δεν τα φοβηθείς και τα “ακούσεις” μετά δεν θα τα αποχωριστείς».

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;

«Στα ελεύθερα πνεύματα, στις γυναίκες που τολμούν και δεν φοβούνται, σε εκείνες που θέλουν να μοιραστούν εικόνες στο πέρασμα τους. Σε εκείνες που δεν αντιστέκονται στο δυνατό γέλιο από την ψυχή τους» λέει η Τόνια και εστιάζει στα χαρακτηριστικά της καλοκαιρινής της συλλογής: «Όπως σε κάθε συλλογή, πρωταρχικό ρόλο παίζει η επιλογή των υφασμάτων και ο συνδυασμός τους, τακτικά ή άτακτα, πάνω σε ένα κομμάτι. Μου αρέσει να ενώνω υφές και χρώματα που καταλήγουν να εξιστορούν μια όμορφη ιστορία. Η δαντέλα που πάντα αγαπώ για την αίσθηση της και οι διαφάνειες πάνω σε αέρινα υφάσματα που ακολουθούν την γραμμή του σώματος».

«Μου αρέσει να ενώνω υφές και χρώματα που καταλήγουν να εξιστορούν μια όμορφη ιστορία».
Τα μαγιό Nidodileda θα ντύσουν ένα μποέμ καλοκαίρι.

-Δώσε μου τον δικό σου ορισμό για το στυλ.

«Οι “απλοί” και πιο στιλάτοι άνθρωποι για μένα είναι εκείνοι που ταυτίζουν τον τρόπο σκέψης τους με το στυλ τους. Αυτός είναι ο ορισμός της απλότητας για μένα και ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην καθημερινή μας εμφάνιση. Να έχεις γνωρίσει τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τι σε αναδεικνύει,να μιλάς με το κορμί σου και να το καλύπτεις με σεβασμό όπως θα έκανες και στην ψυχή σου».

-Συμπλήρωσε τη φράση «η μόδα στην Ελλάδα...........».

«Έχει αποκτήσει πολλές “φωνές” από τους νεότερους σχεδιαστές που αξίζει να ακουστούν και να μοιράζονται».

-Εάν έπρεπε να χαρίσεις ένα κομμάτι από την καλοκαιρινή συλλογή σου σε κάποια Ελληνίδα, ποια θα ήταν, ποιο κομμάτι και γιατί;

«Θα της χάριζα αυτό που της “μίλησε” για να ολοκληρώσει το ταξίδι του». Η Τόνια κλείνει την κουβέντα με μια σιβυλλική απάντηση, συμβατή με τα ρούχα που υπογράφει και μας προτρέπει να τα «ακούσουμε».

Facebook Nidodileda

Nidodileda

«Οι “απλοί” και πιο στιλάτοι άνθρωποι είναι εκείνοι που ταυτίζουν τον τρόπο σκέψης τους με το στυλ τους» λέει η Τόνια.
«Απευθύνονται στα ελεύθερα πνεύματα, στις γυναίκες που τολμούν και δεν φοβούνται, σε εκείνες που θέλουν να μοιραστούν εικόνες στο πέρασμα τους».

 

TAGS