ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Urban Owl είναι τα ελληνικά γυαλιά με τους πιο hi-tech φακούς που σχεδιάζεις εσύ

Μια υποδειγματική ελληνική startup, σχεδιάζει γυαλιά ηλίου που πάνει τέλεια σε όλους. Πιο πολύ στον Γιάννη Στάνκογλου.

Τα Urban Owl είναι τα ελληνικά γυαλιά με τους πιο hi-tech φακούς που σχεδιάζεις εσύ

Πολιτικός Μηχανικός και βιομηχανικό σχέδιο πάνε μαζί. Και ο Δημήτρης Διαμάντης, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ιδιότητα με τις δεξιότητές του και το ιδιαίτερο πάθος του για τα γυαλιά ηλίου, για να δημιουργήσει την Urban Owl. Ένα brand που κατάφερε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από τη γέννησή του. Ή θα έλεγε κάποιος καλύτερα, ότι η γέννησή του οφείλεται στην προσδοκία της επιτυχίας, καθώς η ιδέα χρηματοδοτήθηκε από το crowdfunding site, Indiegogo.

«Θα ήθελα να δω τον Γιάννη Στάνκογλου να φορά τα γυαλιά. Νομίζω ότι είναι το στυλ του».

Και μπορεί ο Δημήτρης να είχε όλα τα φόντα για να πετύχει, ωστόσο αυτή η επιτυχία επισφραγίστηκε από τη δημιουργική πνοή που δόθηκε από τον παιδικό του φίλο Άγγελο Καλογηράτο. «Τα γυαλιά είναι το πάθος μου. Είμαι συλλέκτης vintage γυαλιών άρα δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά.
Το σχέδιο των γυαλιών είναι πολύ απαιτητικό, μοιάζει με αρχιτεκτονικό οικοδόμημα» εξομολογείται ο Δημήτρης.

Τα Urban Owl είναι τα ελληνικά γυαλιά με τους πιο hi-tech φακούς που σχεδιάζεις εσύ
Τα Urban Owl έχουν υψηλής ευκρίνειας φακούς ( High Definition), οι οποίοι έχουν την μοναδικότητα να φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ηλίου.
Οι καινοτόμοι φακοί προστατεύουν το χρήστη από όλες τις πηγές μπλε φωτός και υπεριώδους ακτινοβολίας, από τον ήλιο, μέχρι τις οθόνες των tablets και υπολογιστών.


Μια υποδειγματική startup

Ο Δημήτρης Διαμάντης, ιδρυτής της Urban Owl.

Η διαδρομή της Urban Owl, είναι υπόδειγμα startup, λέω στον Δημήτρη, για την εταιρεία του, που το όνομά της προέρχεται από το αστικό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει και την ανάγκη μας για γνώση που αιώνες τώρα απεικονίζεται μέσω της κουκουβάγιας. «Η σκέψη για τα Urban Owl, μου εξηγεί, ήταν στο μυαλό μας αρκετό καιρό. Το καλοκαίρι όμως του 2015 εν μέσω capital control θελήσαμε να πάμε ενάντια στο κύμα της απογοήτευσης και να τολμήσουμε. Καταθέσαμε την ιδέα μας στο crowdfunding website Indiegogo και μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίσαμε καταφέραμε να πιάσουμε τον στόχο μας και να δημιουργήσουμε την πρώτη μας ολοκληρώμένη συλλογή»

Τα Urban Owl, όπως μας εξηγεί ο ιδρυτής τους, έχουν υψηλής ευκρίνειας φακούς ( High Definition), οι οποίοι έχουν την μοναδικότητα να φιλτράρουν επιλεκτικά το φως του ηλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των κύριων χρωμάτων όπως το κόκκινο, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε, που δημιουργούν μια εμπειρία ξεκούραστης και απολαυστικής όρασης. Παράλληλα αυτοί οι καινοτόμοι φακοί προστατεύουν το χρήστη από όλες τις πηγές μπλε φωτός και υπεριώδους ακτινοβολίας, από τον ήλιο, μέχρι τις οθόνες των tablets και υπολογιστών.

Ο Δημήτρης Διαμάντης αποφάσισε να εκδημοκρατίσει τα γυαλιά ηλίου και να επιτρέψει στο κοινό του να συμμετέχει στη διαδικασία του σχεδιασμού.
«Θα ήθελα να δω τον Γιάννη Στάνκογλου να τα φορά. Νομίζω ότι είναι το στυλ του. Με έχει ξαφνιάσει που έχω δει στον δρόμο να τα φοράει κάποιος υποστηρικτής μας και εκείνη την ώρα συνειδητοποιησα ότι είμαστε brand πια».

Τα γυαλιά θα έρθουν σπίτι μου; ρωτάω τον Δημήτρη...Κι αν δω ότι τελικά δεν μου πάνε; «Προς το παρόν η συλλογή διατίθεται μόνο online, γι αυτό τον λόγο μπορείτε να παραγγείλετε και να τα επιστρέψετε εντός 30 ημερών αν αλλάξετε γνώμη. Να σας πω εδώ πως έχουμε αντικαταστάσεις από με άλλο χρώμα αλλά δεν είχαμε ποτέ επιστροφή, αντίθετα έχουμε 2 και 3 παραγγελίες από τον ίδιο πελάτη. Να σας πω πως παρέχουμε live chat για να βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο μοντέλο σας ταιριάζει» μου απαντά και αυτόματα σκέφτομαι ότι αυτό με το live chat θέλω να το δοκιμάσω.

Από τα πολλά πράγματα που μου έκαναν εντύπωση στο Urbanowl.eu, είναι οι δύο τιμές - 95€ και 120€- και η κατάληξη του διαδικτυακού τόπου σε eu, που δίνει στο brand μια πιο ευρωπαϊκή υπόσταση. Αυτό είναι και ζητούμενο μου λέει ο ιδρυτής του brand, καθώς η Ευρώπη είναι εξαιρετικός πελάτης, ενώ και η Ανατολή έχει αρχίσει να αντοπκρίνεται ζεστά.

Πώς εκδημοκρατίζεις ένα ζευγάρι γυαλιά;

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Urban Owl, είναι μια κολλεκτίβα σχεδιαστών. Όχι επαγγελματιών, αλλά χρηστών του Internet. Ο λόγος είναι απλός. Ο Δημήτρης Διαμάντης αποφάσισε να εκδημοκρατίσει τα γυαλιά ηλίου και να επιτρέψει στο κοινό του να συμμετέχει στη διαδικασία του σχεδιασμού. «Δεν θέλουμε να είμαστε μόνοι στη διαδικασία αυτή, αντίθετα θέλουμε να να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους, όσοι θέλουν, να συμμετέχουν στην επιλογή ενός γυαλιού. Για τον λόγο αυτό μπορείς να ψηφίσεις το επόμενο Urban Owl που θα παραχθεί, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία και το μοντέλο θα είναι έτοιμο Οκτώβρη, τέλος Ιουλίου θα αρχίσει η δεύτερη».


Tι συμβουλή θα δίνατε σε επίδοξους start uppers για το crowdfunding, τον ρωτάω, μιας και είναι ένα άκρως επιτυχημένο παράδειγμα; «Να έχουν μία ιδέα βασισμένη σε σχεδιασμό και πρόγραμμα, να βάλουν πάθος και να βγουν επικοινωνώντας την ιδέα αυτή σε κανάλια επικοινωνίας» μου απαντά. Εντάξει, δεν είναι απλό, αλλά θέλει όπως όλα τον τρόπο του σκέφτομαι.

Αναρωτιέμαι πριν κλείσουμε την κουβέντα μας ποιον θα ήθελε να δει με Urban Owl και ποιος τον έχει ξαφνιάσει φορώντας τα «Θα ήθελα να δω τον Γιάννη Στάνκογλου να τα φορά. Νομίζω ότι είναι το στυλ του. Με έχει ξαφνιάσει που έχω δει στον δρόμο να τα φοράει κάποιος υποστηρικτής μας και εκείνη την ώρα συνειδητοποιησα ότι είμαστε brand πια».

Βρείτε τα Urban Owl εδώ

Facebook page

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.