ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Το ελληνικό βελονάκι ταξιδεύει εκτός συνόρων και γίνεται μοναδικό αξεσουάρ στα χέρια κάθε γυναίκας που εκτιμά την αξία μιας 100% χειροποίητης τσάντας.

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Την Ειρήνη έτυχε να τη γνωρίσω στα πρώτα της βήματα, τότε που ακόμη έπλεκε στο σπίτι της κομψά clutches κι αυτά γίνονταν ανάρπαστα από τις φίλες της. Οι «παραγγελίες» σύντομα άρχισαν να ξεφεύγουν από τον φιλικό κύκλο και να αλλάζουν κυριολεκτικά χέρια. Έτσι κάπως, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει, η Ειρήνη Παπαδοπούλου άρχισε να γράφει το δικό της success story, με το όνομα «One&Only».
Στην αρχική συλλογή με τα clutches προσθέτονται σιγά σιγά tote bags, shopping bags, τσάντες ώμου, ενώ το πλεκτό νήμα συνδυάζεται με κοσμήματα, αλυσίδες, πρόσφατα και δέρμα, για να καλύψει όλες τις στιλιστικές ανάγκες για κάθε τύπο γυναίκας. Μόλις 20 μήνες μετά το success story της είναι τόσο… success, που -σερφάροντας στο διαδίκτυο ή σκανάροντας τις βιτρίνες- συχνά πυκνά πέφτω πάνω σε κόπιες των One&Only.

Οι πλεκτές τσάντες One&Only της Ειρήνης Παπαδοπούλου κάνουν τον γύρο του κόσμου

Ευτυχώς όμως δεν είναι αυτό η απόδειξη της επιτυχίας της. Οι δημιουργίες «One & Only», αφού ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, άρχισαν να κάνουν το γύρο του κόσμου, κατακτώντας περίοπτη θέση σε λαμπερές βιτρίνες από από τη N. Υόρκη και τη Γενεύη μέχρι το Άμστερνταμ, την Ιορδανία, το Κουβέιτ και την Αίγυπτο.
Ποιο είναι το τίμημα για μια γυναίκα που αφοσιώνεται ψυχή τε και σώματι στη δουλειά της, που βάζει προσωπικά στοιχήματα και κερδίζει τόσο γρήγορα την εμπιστοσύνη άλλων γυναικών; Ποιο άλλο από την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Για τις ανάγκες της κουβέντας μας, το ραντεβού δόθηκε στο σπίτι της μια Κυριακή απόγευμα, καθώς ήταν θεωρητικά η μόνη «ελεύθερη» μέρα της. Στην πράξη αποδείχτηκε πως η Ειρήνη δεν έχει ελεύθερες μέρες, καθώς δεν σταμάτησε να πλέκει ούτε για να απαντήσει στις ερωτήσεις:

-Γιατί βελονάκι; Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Ήταν ένα στοίχημα που έβαλα με τις φίλες μου με αφορμή μια πανάκριβη τσάντα που είδαμε στο διαδίκτυο και σχολιάζαμε πόσο θα την θέλαμε. Εκεί, πάνω στην κουβέντα, δήλωσα: «Εγώ μπορώ να την πλέξω». Αυτό ήταν! Ένιωσα πως είχα δώσει τον λόγο μου – και έχω μάθει να κρατώ τον λόγο μου.

-Με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τελικά τι είναι πιο δύσκολο; Να κατακτήσεις την εγχώρια αγορά ή την ξένη;
«Ουδείς προφήτης εν τη εαυτού πατρίδι». Τελικά μήπως, όταν το είπε ο Χριστός, είχε στο μυαλό του την Ελλάδα τού σήμερα; Μια οικονομία ανήμπορη, μια αγορά που δεν αναπνέει, έναν ανταγωνισμό με νοοτροπία «copy-paste» και τριτοκοσμικές πρακτικές… Έτσι είναι φυσικό ο δρόμος για την επιτυχία να είναι λιγότερο δύσβατος στο εξωτερικό.

-Η μεγάλη επιτυχία αναπόφευκτα συνοδεύεται από απόπειρες αντιγραφής. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία σε σχέση με τους αντιγραφείς;
Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν να πλέκουν. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Οι δημιουργίες μου δεν αγαπήθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι χειροποίητες. Η ποιότητα και η αισθητική κρύβονται πίσω από όλες τις λεπτομέρειες, όπως το σωστό νήμα, η τεχνοτροπία, τα φινιρίσματα, ο τρόπος που μια πλεκτή χειροποίητη τσάντα «στέκεται» χωρίς καμία εσωτερική ενίσχυση. Αυτοί που προσπαθούν να αντιγράψουν τις τσάντες μου, τα σχέδιά μου, την τεχνική μου, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντιγράψουν τον «τρόπο» μου, την ψυχή μου, γιατί αυτήν καταθέτω σε κάθε δημιουργία μου.

Πολλοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν να πλέκουν. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Οι δημιουργίες μου δεν αγαπήθηκαν μόνο και μόνο επειδή είναι χειροποίητες.
Η ποιότητα και η αισθητική κρύβονται πίσω από όλες τις λεπτομέρειες.

-Νομίζεις πως μακροπρόθεσμα οι κόπιες θα ζημιώσουν ή θα ωφελήσουν τη δουλειά σου;
Η δουλειά μου ωφελείται από την ευρηματικότητα και την έμπνευση, ενώ ζημιώνεται από τις γενικές συνθήκες της αγοράς. Οι κόπιες αφήνουν τη δουλειά μου αδιάφορη… Η ατραξιόν θα είναι πάντα τα λιοντάρια, όχι οι μαϊμούδες!

-Σε ό,τι αφορά το shopping, ποιο είναι το μεγάλο ελάττωμα της Ελληνίδας και ποιο το προτέρημά της;
Το μεγάλο ελάττωμα της Ελληνίδας είναι η αρχική καχυποψία της, ενώ το μεγάλο προτέρημά της είναι η τυφλή εμπιστοσύνη της αφού καταφέρεις να την κερδίσεις.

-Πες μου μια ιδιόρρυθμη/αστεία παραγγελία πελάτισσας.
Πραγματικά είμαι τυχερή. Δεν έχω κάποια αστεία παραγγελία να θυμηθώ. Πάντα αντιμετωπίζω όλες τις φίλες-πελάτισσες ισότιμα. Ακούω προσεκτικά τα «θέλω» τους, και δεν σου κρύβω ότι με ιντριγκάρει να δημιουργήσω μια custom made τσάντα για να ικανοποιήσω μια ιδιαίτερη επιθυμία. Άλλωστε, κάθε δημιουργία μου είναι One&Only, όπως ακριβώς και οι γυναίκες που με εμπιστεύονται.

Info
Τα προϊόντα Οne & Only διατίθενται στα εξής καταστήματα:
BRACCIALETTI CONCEPTS, Κυριαζή 28, Κηφισιά. SALACHA gifts &more, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι. ΜYSTIQUE,
Σολωμού 9 – Στρατήγη 5, Ψυχικό. BEAUTYWORKS, Λαοδίκης 29, Γλυφάδα. DOMUS, Μητροπόλεως 115, Θεσσαλονίκη. INDIGO STORE, Αράχωβα. SPETZA SHOP, Ντάπια, Σπέτσες. LN boutique, Λάκκα, Μύκονος. AA SHOP, Νάουσα, Πάρος. CABANERA NERA, Οία Σαντορίνη.
Final Touch Geneva, Γενεύη. Inamullumani, Ιορδανία. LIEBHERR 8 C. Store, Μόναχο. FLOGA, 1 Garden State PLaza Blvd,
Paramus, Ν. Υόρκη. Kabana Resort Wear CONSERVATORIUM HOTEL, Van Baerlestraat 27, Άμστερνταμ. Αίγυπτος και Κύπρος.
Επίσης, θα τα βρείτε online: www.facebook.com/one.only.handmade



Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.