0
SHARES

Τι κοινό έχουν μία παράσταση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Ηρώδειο, μία συναυλία του Σάκη Ρούβα ή του Νίκου Βέρτη, μια εμφάνιση της Πέγκυ Ζήνα, της Ελένης Φουρέιρα, της Νατάσσας Θεωδορίδου, του Νίνο, του Γιώργου Μαζωνάκη ή ένα φόρεμα της Ελένης Μενεγάκη; Είναι όλες δια χειρός Δημήτρη Πέτρου. «Πέρσι κοστούμια μου είχαν χρησιμοποιηθεί στις παραστάσεις "Ρομέος και Ιουλιέτα" και στο "Victor Victoria", ενώ πρόσφατα έκανα τα κοστούμια της παράστασης "Ωχ θεέ μου" με τον Γρηγόρη Βαλτινού και την Κατερίνα Διδασκάλου» λέει ο ίδιος αντί για αυτοσυστάσεις.

Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Από μικρός σχεδίαζα ρούχα. Είχα την τύχη να καταπιαστώ και επαγγελματικά με αυτό, εκτιμώντας πόσο σημαντικό είναι να ζεις και να κάνεις πραγματικότητα αυτό που ονειρευόσουν ή που ξεκίνησες να κάνεις σαν χόμπι. Τελειώνοντας το λύκειο, σπούδασα πάνω στο αντικείμενο και κατόπιν κάνοντας τα πρώτα μου βήματα σαν ασκούμενος, παρατηρητής και εμπλεκόμενος σε διαφορετικούς τομείς της μόδας, πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να νιώσω έτοιμος και να ξεκινήσω πριν 8 χρόνια περίπου το δικό μου brand.

«Πέρσι κοστούμια μου είχαν χρησιμοποιηθεί στις παραστάσεις "Ρομέος και Ιουλιέτα" και στο "Victor Victoria", ενώ πρόσφατα έκανα τα κοστούμια της παράστασης "Ωχ θεέ μου" με τον Γρηγόρη Βαλτινού και την Κατερίνα Διδασκάλου»
Παρατηρώντας μία κοπέλα ή ένα αγόρι στο δρόμο με ιδιαίτερο στυλ και άλλες φορές, πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει απλά ένα τραγούδι.

Τι σε εμπνέει;

Πηγή έμπνευσης για εμένα κάθε φορά μπορεί να αποτελέσει κάτι τελείως διαφορετικό. Μπορεί να είναι μία σκηνή η μία φωτογραφία, μιας και το μυαλό μου λειτουργεί με εικόνες. Παρατηρώντας μία κοπέλα ή ένα αγόρι στο δρόμο με ιδιαίτερο στυλ και άλλες φορές, πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει απλά ένα τραγούδι. Αυτό που αποτελεί το έναυσμα κάθε φορά είναι τελείως διαφορετικό και αυτή είναι η μαγεία στην δουλειά μας, κάθε φορά να σου δίνει την έμπνευση για δημιουργία κάτι τελείως διαφορετικό.

Πόσο χαρούμενο σε κάνει που έχεις καταφέρει να γίνεις αναγνωρίσιμος σχεδιαστής μέσα σε μόλις 8 χρόνια;

Παρόλο που ξεκίνησα στα χρόνια της κρίσης το δικό μου brand, νιώθω πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που αναγνωρίζετε η δουλειά μου κάνοντας αυτό που πάντα ήθελα, αυτό που αγαπούσα και αγαπώ,αυτό που ονειρευόμουν να κάνω πάντα. Χαίρομαι που εξελίσσεται όλο αυτό το οποίο πρεσβεύει την υπογραφή μου και απολαμβάνω το γεγονός να δίνω δουλειά στους συνεργάτες μου, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας κι όλοι μαζί δουλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Επίσης χαίρομαι κάθε φορά που με προσεγγίζει κάποιος πελάτης για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Καθώς ειδικεύομαι στο sur mesure δημιουργούμε μοναδικά ρούχα, για άνδρες και γυναίκες (νυφικά, βραδινά, κοστούμια και όχι μόνο) που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες και περιστάσεις. Αυτό λοιπόν από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί στην καθημερινότητα σου καλείσαι να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό. Επίσης το ότι ασχολούμαι τόσο με το ανδρικό όσο και με το γυναικείο κομμάτι είναι μία πρόκληση. Είναι ευλογία να καταφέρνεις να ζεις απ΄ αυτό που αγαπάς καθώς και το να δουλεύεις με τόσο λαμπερούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Καθώς ειδικεύομαι στο sur mesure δημιουργούμε μοναδικά ρούχα, για άνδρες και γυναίκες (νυφικά, βραδινά, κοστούμια και όχι μόνο) που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες και περιστάσεις.

Ποια στιγμή της μέχρι τώρα πορείας σου μπορείς να ξεχωρίσεις;

Όλες είναι ξεχωριστές γιατί είναι μοναδικές και διαφορετικές. Ξεχωριστή σαφώς είναι κάθε φορά που δείχνεις την δουλειά σου σε μία επίδειξη μόδας ή κάποια παρουσίαση, όμως για εμένα μεγάλη στιγμή είναι και κάθε φορά που αντικρίζω το χαμόγελο κάποιου που μου έχει εμπιστευτεί, τη στιγμή που φοράει το ρούχο που του φτιάξαμε. Είναι τόσο γλυκεία στιγμή που δεν περιγράφεται με λόγια, σε γεμίζει με δύναμη και διάθεση να συνεχίσεις.

Με το εξωτερικό τι γίνεται;

Έχω αρκετούς πελάτες στο εξωτερικό. Επίσης κατά καιρούς έχουν γίνει φωτογραφίσεις με ρούχα μου που έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά μόδας, της Ιαπωνίας, Γερμανίας, Ιταλικής Vogue κ.α. Έχω ζήσει στο Μιλάνο δουλεύοντας σε άλλο brand λίγο πριν ξεκινήσω το δικό μου και πάντα φλερτάρω με το εξωτερικό.

Ξεχωριστή σαφώς είναι κάθε φορά που δείχνεις την δουλειά σου σε μία επίδειξη μόδας ή κάποια παρουσίαση, όμως για εμένα μεγάλη στιγμή είναι και κάθε φορά που αντικρίζω το χαμόγελο κάποιου που μου έχει εμπιστευτεί, τη στιγμή που φοράει το ρούχο που του φτιάξαμε.
Έχω ζήσει στο Μιλάνο δουλεύοντας σε άλλο brand λίγο πριν ξεκινήσω το δικό μου και πάντα φλερτάρω με το εξωτερικό.

Ποιες λέξεις οι φράσεις σε χαρακτηρίζουν;

Η λέξη του μέλλοντος είναι η συνεργασία, χωρίς αυτήν δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Επίσης με χαρακτηρίζει η ηρεμία, είναι κάτι το οποίο με ακολουθεί και το εισπράττουν (απ΄ ότι μου έχουν πει) και οι συνεργάτες μου και έπειτα η ειλικρίνεια, διότι δεν μπορώ να πουλήσω ή να κάνω κάτι χωρίς αυτό να μου αρέσει και να το πιστεύω αληθινά.

Τι τίτλο θα έβαζες σε μια συλλογή που θα ήταν αφιερωμένη στη ζωή σου;

Reborn. Κι αυτό γιατί έπειτα από κάθε συλλογή καλείσαι να κάνεις την επόμενη μέρα κάτι άλλο, δηλαδή να ξεκινήσεις από το μηδέν. Ξαναγεννιέσαι κάθε έξι μήνες μέσα από αυτή τη διαδικασία και αυτό έχει μία μαγεία.

Μια συμβουλή που θα έδινες στις αναγνώστριες του womantoc.gr;

Το σημαντικότερο για όλους είναι να ντύνονται, να κινούνται και να φέρονται, με μεγαλύτερη πίστη και αγάπη στον εαυτό τους και να μην μπαίνουν στην διαδικασία μιας αντιγραφής που δεν τους ταιριάζει ή δεν τους εκπροσωπεί.

Facebook Dimitris Petrou

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Δημήτρη Πέτρου

TAGS