0
SHARES

«Το ελληνικό καλοκαίρι έχει την δική του ταυτότητα, την δική του αισθητική. Για παράδειγμα δεν είναι το ίδιο με το καλοκαίρι στο Miami. Τη ζωή στο ελληνικό νησί την αισθάνεσαι, την γεύεσαι, την βλέπεις. Τα καλοκαίρια στα ελληνικά νησιά, μέσα από τη διάρκεια των δεκαετιών που πέρασαν, έχουν κοινά στοιχεία άλλα είναι και πολύ διαφορετικά. Μέσα από τo σύνολο εμπειριών αλλά και αφηγήσεων χτίζεται η ιστορία του beachwear ή islandwear του brand Maan, όπως προτιμώ να το αποκαλώ» λέει η Μαριλένα Ανδρεάδη, εγκαινιάζοντας μία ωραία λέξη, γεμάτη χαρούμενες εικόνες και μυρωδιές από αντηλιακό καρύδας. Α, και έρωτα. Φυσικά και έρωτα. Άλλωστε Μaan (μαν) ηχητικά σημαίνει άντρας στα αγγλικά.

Το ελληνικό καλοκαίρι έχει την δική του ταυτότητα, την δική του αισθητική. To ίδιο και τα μαγιό Maan.
«Το όνομα του brand Maan προκύπτει από τα αρχικά μου Μαριλένα Ανδρεάδη. Πάντα μου άρεσε που ηχητικά σημαίνει άντρας ενώ η συλλογή, τα γυναικεία maillot και beachwear, είναι κατ’ εξοχήν θηλυκά».
«Μέσα από τo σύνολο εμπειριών αλλά και αφηγήσεων χτίζεται η ιστορία του beachwear ή islandwear του brand Maan, όπως προτιμώ να το αποκαλώ» λέει η Μαριλένα Ανδρεάδη.

«Το όνομα του brand Maan προκύπτει από τα αρχικά μου Μαριλένα Ανδρεάδη. Πάντα μου άρεσε που ηχητικά σημαίνει άντρας ενώ η συλλογή, τα γυναικεία maillot και beachwear, είναι κατ’ εξοχήν θηλυκά. Στην ολλανδική γλώσσα το maan σημαίνει φεγγάρι (moon) και έτσι προέκυψε ο κύκλος στο λογότυπο του brand που σχεδίασε ένας πολύ καλός φίλος και σπουδαίος καλλιτέχνης» εξηγεί η Μαριλένα, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978, και σπούδασε textile design στο Central St. Martins. «Το μεταπτυχιακό μου ήταν πάνω σε Arts Policy and Μanagment και από εκεί εργάστηκα και στο Λονδίνο αλλά και στην Αθήνα σε διάφορες εταιρείες γύρω από την μόδα. Έχω δουλέψει, επίσης, σε γραφεία τύπου σχεδιαστών στο Λονδίνο, σε γαλλική βιοτεχνία, σε ελληνική βιοτεχνία...» συστήνεται η δημιουργός, ενώ ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που την κάνει χαρούμενη στη δουλειά της».

«Στην ολλανδική γλώσσα το maan σημαίνει φεγγάρι (moon) και έτσι προέκυψε ο κύκλος στο λογότυπο του brand που σχεδίασε ένας πολύ καλός φίλος και σπουδαίος καλλιτέχνης».

»Η παραγωγή της συλλογής είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Μου αρέσουν όλα τα στάδια, από την σχεδίαση των πατρόν, το κόψιμο των υφασμάτων, ακόμα και η συσκευασία. Το να μπορώ να το κάνω στον τόπο όπου γεννήθηκα και ζω είναι προσωπική μου ανάγκη και επιλογή δεδομένου όμως του υψηλού κόστους είναι πολυτέλεια. Αποτελεί όμως μεγάλη πρόκληση για μένα να δημιουργήσω ένα 100% ελληνικό ρούχο/μαγιό υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών ικανό να “σταθεί” ισάξια στις αγορές του εξωτερικού με το ταμπελάκι made in Greece. Αυτό είναι κάτι που θα μου δώσει μεγάλη και ουσιαστική χαρά».

«Η παραγωγή της συλλογής είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Μου αρέσουν όλα τα στάδια, από την σχεδίαση των πατρόν, το κόψιμο των υφασμάτων, ακόμα και η συσκευασία».

 

«Αποτελεί όμως μεγάλη πρόκληση για μένα να δημιουργήσω ένα 100% ελληνικό ρούχο/μαγιό υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών ικανό να “σταθεί” ισάξια στις αγορές του εξωτερικού με το ταμπελάκι made in Greece».

-Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μαγιό και beachwear Μaan; 

«Το brand Maan είναι μια προσπάθεια εξαγωγής του μοναδικού δικού μας ελληνικού καλοκαιριού. Στη συλλογή των μαγιό Μaan θα βρείτε σχέδια σε απλές γραμμές, σε ιδιαίτερα χρώματα, μέσα σε αυτά και αρκετά σχέδια σε ολόσωμα. Τα πατρόν είναι δουλεμένα έτσι ώστε να κολακεύουν το σώμα, με πολύ προσοχή στην ραφή, στα υφάσματα και στα υλικά. Στόχος είναι το maillot να το φοράει η κάτοχός του πολλές σεζόν».

-Το είναι το κεντρικό θέμα της καλοκαιρινής σας συλλογής;

«Η φετινή συλλογή είναι εμπνευσμένη από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το joie de vivre και τον κοσμοπολίτικο αέρα του Αστέρα και της Μυκόνου των seventies. Στο mood board της συλλογής Maan S/S 16’ καθρεφτίζεται η αστική τάξη του 70’, η αιχμηρή προσωπικότητα της Grace Coddington, parties με τις μουσικές των Nouvelle Vague και των Phoenix, και το φετινό καλοκαίρι, το ελληνικό καλοκαίρι του 2016, το γεμάτο πορφυρά ηλιοβασιλέματα και προσδοκίες». 

-Αν η Ελλάδα ήταν γυναίκα τι μαγιό θα επέλεγε να φορέσει;

«Ολόσωμο σε λευκό και μπλε» λέει, χωρίς δεύτερη σκέψη, η Μαριλένα, αναφερόμενη στο γαλανόλευκο του Αιγαίου και του ανοιχτού ορίζοντα. 

Facebook MAAN

«Τα πατρόν είναι δουλεμένα έτσι ώστε να κολακεύουν το σώμα, με πολύ προσοχή στην ραφή, στα υφάσματα και στα υλικά».
«Στόχος είναι το maillot Maan να το φοράει η κάτοχός του πολλές σεζόν».

 

TAGS