0
SHARES

Σε αποδέχομαι και σε παραδέχομαι. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ίδιος με σένα, ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ή ότι θα διστάσω να έχω μια δημιουργική διαφωνία ενδεχομένως ή μια παθητική συμφωνία, ακόμα καλύτερα. Ανταλλάσω απόψεις, συζητάω, προχωράω, πάω παρακάτω. Δεν απορρίπτω. Δεν καταδικάζω. Καίω τις παρωπίδες και χορεύω γύρω από τη φωτιά ένα χορό λυτρωτικό.

Το μήνυμα του νέου πρότζεκτ “Ι Accept You”, της σχεδιάστριας μόδας Λιάνας Καμπά και του εικαστικού Άγγελου Τζιάρα, είναι τόσο ξεκάθαρο. Σε αποδέχομαι. Πες το με ένα T-Shirt-σύμβολο επιδοκιμασίας, συγκατάνευσης, συναίνεσης, παραδοχής.

«Θα μιλήσω ως μάνα, σύντροφος, φίλη, επαγγελματίας, θα μιλήσω απλά ως άνθρωπος. Η κινητήρια δύναμη των πάντων είναι η αγάπη. Αποδέχομαι τους ανθρώπους γύρω μου, ακόμα και εάν δεν ταιριάζουν οι σκέψεις και η ιδεολογία μας, σέβομαι την διαφορετικότητα του καθενός. Αυτό είναι ελευθερία ψυχής για μένα. Αυτό είναι η αγάπη. Η αποδοχή» λέει η Λιάνα Καμπά.

«Βρεθήκαμε με τη Λιάνα και συμφωνήσαμε στη θετικότητα. Αυτό το print είναι ένα δείγμα της συμφωνίας μας. Ο τίτλος του είναι: Σε αποδέχομαι. Να επιτρέπεις να αγαπάς, να συνυπάρχεις και να χαίρεσαι τόσο τη δική σου διαφορετικότητα όσο και του απέναντι σου. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και ο μόνος τρόπος για να συνδεθούμε είναι η αποδοχή και η αγάπη» συμπληρώνει ο Άγγελος Τζιάρα και συνεχίζει: «Σε αυτό το σχέδιο βλέπουμε έναν μικρόκοσμο. Εκεί ζουν μια καμηλοπάρδαλη που έχει λέπια στο λαιμό της, ένας ιππόκαμπος και μία μέλισσα. Σε αυτό τον ιδεατό κόσμο τα όντα συνυπάρχουν ειρηνικά μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα εάν ο καθένας μας το εφαρμόσει στο δικό του μικρόκοσμο».

«Σε αυτό το σχέδιο βλέπουμε έναν μικρόκοσμο. Εκεί ζουν μια καμηλοπάρδαλη που έχει λέπια στο λαιμό της, ένας ιππόκαμπος και μία μέλισσα. Σε αυτό τον ιδεατό κόσμο τα όντα συνυπάρχουν ειρηνικά μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα εάν ο καθένας μας το εφαρμόσει στο δικό του μικρόκοσμο».

Όλοι έχουμε ένα T-Shirt, άρα όλοι είμαστε ίδιοι. Ο τρόπος που το συνδυάσουμε ή το φοράμε αλλάζει, άρα όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ένα μήνυμα τόσο ζωογόνο και τόσο φωτεινό, κόντρα στο σκοτάδι των πονηρών καιρών που ζούμε.

Ποια είναι η ιστορία της Λιάνας και του Άγγελου; «Η ιστορία μιας ονειροπόλας μικρής που ζούσε πάντα, ακόμα και σήμερα, στο δικό της σύννεφο, έφτιαχνε ρούχα για τις κούκλες της και αργότερα δικά της με την βοήθεια της μητέρας της. Πέρασα από διάφορες περιπλανήσεις μέχρι να βρω τον δρόμο μου. Μπαλέτο, φωτογραφία, οικονομικά, εργάστηκα στο Πολυτεχνείο στην έδρα Στατικής και Αντισεισμικών μελετών, και στα Βρετανικά Ναυπηγεία. Μετά τον ερχομό του γιου μου, από ανάγκη για έκφραση, ξεκίνησα να σχεδιάζω και να φτιάχνω ζώνες, μετά πλεκτά και τέλος ολοκληρωμένη συλλογή» λέει η Λιάνα.

«Την καλλιτεχνική και επαγγελματική μου καριέρα την ξεκίνησα με το κόσμημα. Αρχικά σε μεγάλα εργαστήρια σαν μοντελίστας και μετά για μια περίοδο περίπου 10 ετών με την δική μου επιχείρηση. Εκείνα τα χρόνια δεν είχα ελεύθερο χρόνο να ζωγραφίζω. Κάποια στιγμή πήρα την απόφαση και έκανα την αλλαγή. Η αλλαγή αυτή ήταν να ζωγραφίζω και να εκθέτω ασταμάτητα στα επόμενα χρόνια. Μοιραζα τη ζωή μου σε σπίτια-ατελιέ, σε άλλες πόλεις, γειτονιές και χώρες. Οι αλλαγές διαμονής και η επικοινωνία μου με τους κατοίκους του κάθε τόπου με βοήθησε να βλέπω την ανθρωπότητα συνολικά» εξηγεί ο Άγγελος.

«Η κινητήρια δύναμη των πάντων είναι η αγάπη» λέει η Λιάνα. «Βρεθήκαμε με τη Λιάνα και συμφωνήσαμε στη θετικότητα. Αυτό το print είναι ένα δείγμα της συμφωνίας μας» εξηγεί ο Άγγελος. Φωτογραφία: Αχιλλέας Χαρίτος

-Πες μου λίγα λόγια για την καλοκαιρινή συλλογή σου, Λιάνα;

«Είναι φρέσκια, θηλυκή, αέρινη. Παίζω με διάφορες υφές συνδυάζοντας μετάξι, βαμβάκι, δαντέλα. Ένα μέρος της θυμίζει τον τρόπο που ντύνονταν την εποχή της αποικιοκρατίας στα καλοκαιρινά θέρετρα, και ένα άλλο τα pin up girls της δεκαετίας του ’50».

-Ποιο κομμάτι της δουλειάς σου αγαπάς πιο πολύ, Άγγελε;

«Ό,τι κάνω το κάνω με μεγάλο κέφι και ενδιαφέρων και στο κάθε ένα από αυτά χρειάζεται προσήλωση, υπομονή και ευλάβεια. Δεν ξεχωρίζω το σχέδιο μου από τη ζωγραφική η τα κοσμήματα. Αν τα δεις όλα θα δεις ότι μοιάζουν μεταξύ τους. Είναι μια δουλειά που δεν έχει ώρα. Ξεκινάει από την στιγμή της ιδέας και συνεχίζεται με την υλοποίηση. Στο κάθε πρότζεκτ εργάζομαι ασταμάτητα μέχρι να νοιώσω ικανοποιημένος σε κάποιο βαθμό. Μετά κάνω ένα διάλειμμα για να δω τι έχω κάνει συνολικά και συνεχίζω. Θα μπορούσα να πω ότι όλα μου τα έργα είναι μάξιμαλ. Έχουν πολλή και λεπτομερή δουλειά. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαι τελειομανής και έχω εμμονή με την με την λεπτομέρεια».

-Άλλο μόδα, άλλο στυλ, Λιάνα;

«Μόδα ειναι η γραμμή που μας έρχεται απο την βιομηχανία της μόδας και κάθε φορά προτείνει τάσεις ανάλογα με τις αναγκες των εποχών. Στυλ όμως είναι αυτό που κάνει την διαφορά, που ζωντανεύει την εικόνα μιας γυναίκας, όχι της ξύλινης κούκλας, που δείχνει την προσωπικότητα της και δίνει το στίγμα της. Αυτό που για μένα την κάνει πιο όμορφη».

Η Ξένη Κουβέλη, σχεδιάστρια του ελληνικού brand Thalatta, φοράει το T-Shirt "Ι Αccept You".

-Θα σώσει η τέχνη τον κόσμο, Άγγελε;

«Νομίζω ότι για να σωθεί ο κόσμος πρέπει να περάσει από το στάδιο του πόνου. Περνάει ήδη αυτή την στιγμή. Βλέπεις την φωτιά αλλά αν δεν βάλεις το χέρι σου από πάνω για να αντιληφθείς την δύναμή της , δεν θα μάθεις πότε τι ακριβώς κάνει. Μόνο έτσι μαθαίνει η ανθρωπότητα. Πάντα είχε περισσότερο ανάγκη από γνώση και συνείδηση. Η τέχνη είναι το αποτέλεσμα αυτών. Ο κόσμος χρειάζεται αυτογνωσία αρχικά . Η τέχνη και ο πολιτισμός, είναι καθρέφτης της ψυχής».

-Γιατί αγαπάς τη δουλειά σου, Λιάνα;

«Είναι κομμάτι της ύπαρξης μου. Καθώς δεν είμαι καλή στα λόγια, εκφράζομαι μέσα από αυτά που φτιάχνω. Κάθε φορά που ξεκινάει μια συλλογή, η σκέψη, η φαντασία, η έρευνα, η υλοποίησή της, με γεμίζει, μου δίνει ευχαρίστηση, δύναμη, προοπτική. Ακόμα και δύσκολες φάσεις της ζωής μου τις πέρασα πιο ήπια με παρέα την δουλειά μου».

Πληροφορίες:

*H τιμή για το T-Shirt είναι 95€ και το βρίσκει κάποιος στο κατάστημα Liana Camba, Αναγνωστοπούλου 26, Κολωνάκι
*Την φωτογράφηση την έκανε ο Αχιλέας Χαρίτος
 
Περισσότερες πληροφορίες:
info@lianacamba.com τηλ.: 2109839548 και 2103641027 
Facebook: I Accept You 
Hashtags: #iacceptyou #acceptance #tshirt #lianacamba #angelotziara #tshirtart

TAGS