ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αν υπήρχε X-Factor για σχεδιαστές μόδας, η Θεοδώρα με τα Meuf της θα ήταν φαβορί 

Λίγο street style, λίγο vintage, λίγο girly, λίγο avant-garde. Είναι τα Meuf της Θεοδώρας Χριστοπούλου, προφέρονται «μεφ» και δεν χωράνε σε ταμπέλες.

Αν υπήρχε X-Factor για σχεδιαστές μόδας, η Θεοδώρα με τα Meuf της θα ήταν φαβορί 
Ψηλά στην Πλάκα, σε ένα στενό που φαίνεται να μην το αγγίζει η φασαρία των μεγάλων τουριστικών πεζόδρομων, βρίσκεται το μικρό ατελιέ της σχεδιάστριας Θεοδώρας Χριστοπούλου. Έχοντας θητεύσει τουλάχιστον μία δεκαετία δίπλα στη Λουκία, η Θεοδώρα κάνει τα πρώτα της βήματα ως ανεξάρτητη δημιουργός με τη σιγουριά που της δίνουν οι «αποσκευές» που πήρε φεύγοντας από το Atelier Loukia και ταυτόχρονα με την αβεβαιότητα του νέου ανθρώπου που τολμά να διεκδικήσει τα όνειρά του μέσα σε ένα περιβάλλον καθόλου ευνοϊκό για «ονειροπόλους» του είδους της.
Για ανθρώπους δηλαδή που θέλουν τα όνειρά τους να τα μεταφέρουν σε έναν καμβά, σε ένα κομμάτι χαρτί ή -στην περίπτωση της Θεοδώρας- σε ένα κομμάτι ύφασμα, σε ένα ρετάλι από δέρμα ή μια παλιά δαντέλα. Κοιτάζω ένα ένα τα όνειρά της να κρέμονται στο stand και ανακαλύπτω εκ νέου τη γοητεία που μπορεί να έχει το παλιό σεμέν της γιαγιάς όταν μεταμορφώνεται σε θηλυκό τοπ, με απλές γραμμές και δυναμικές λεπτομέρειες από δέρμα.
Αν υπήρχε X-Factor για σχεδιαστές μόδας, η Θεοδώρα με τα Meuf της θα ήταν φαβορί 
Αν μια μέρα συναντήσετε τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο δρόμο, να ξέρετε πως κάνετε λάθος. Απλώς θα έχετε πέσει πάνω στη Θεοδώρα - για τέτοια ομοιότητα μιλάμε.
Χαϊδεύω τα ρούχα της για να νιώσω τις διαφορετικές υφές: σουέντ, δαντέλες, ποπλίνες και παλιά μεταξωτά μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα λιτό ανατρεπτικό patchwork, που φλερτάρει έντονα με το street style και το girly look, αλλά δεν απαξιώνει την παρεξηγημένη femme fatale. Για τη Θεοδώρα, η σύγχρονη γυναίκα ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα σε όλα αυτά, γι’ αυτό άλλωστε και βάφτισε το brand της Meuf (προφέρεται «μεφ»). Meuf στη γαλλική αργκό -μου εξηγεί η ίδια- είναι το θηλυκό που παίζει ανάμεσα στη γυναίκα, το κορίτσι και την γκόμενα.
«Φοβόμουν μήπως είναι πολύ αργκό, μήπως παρεξηγηθεί, αλλά αυτήν ακριβώς την ταυτότητα θέλω να έχουν τα ρούχα μου» μου λέει και της απαντώ πως τα κατάφερε θαυμάσια. Γιατί όντως τα ρούχα της έχουν την ταυτότητα της γυναίκας που με ευκολία πετάει από πάνω της τη «μάσκα» της μοιραίας για να φορέσει την ανεμελιά του δρόμου ή τη φρεσκάδα των μικρών κοριτσιών. Ναι, τα ρούχα της Θεοδώρας δεν φοβούνται τις μεταμορφώσεις και τις ξαφνικές ανατροπές. Έτσι βλέπεις ένα πολυτελές ύφασμα, όπως το μετάξι, να μεταμορφώνεται σε μίνιμαλ πρωινό ρούχο έτοιμο να συνδυαστεί ακόμη και με σχισμένο τζην, ή ένα παλιομοδίτικο ύφασμα με κεντημένα μοτίβα να γλιτώνει από την παγίδα του γλυκερού ρομαντισμού και να προσγειώνεται στο σήμερα με γεωμετρικές, σχεδόν Japanese παρεμβολές από σουέντ λωρίδες.
Το παλιό σεμέν της γιαγιάς, με μικρές παρεμβάσεις από δέρμα, μεταμορφώθηκε σε one of a kind τοπ, που απέχει παρασάγγας από το πολυφορεμένο ρομαντικό vintage.
Κι όμως, παρά τα γραφόμενα, ελάχιστα μιλήσαμε με τη Θεοδώρα για μόδα. Είπαμε κάτι λίγα για τον κοινό μας έρωτα, τον οίκο Chanel, για τη Λουκία που φτιάχνει το ρούχο που έχει ονειρευτεί παίζοντας με το ύφασμα πάνω στην κούκλα, για τους νέους Έλληνες σχεδιαστές... Κυρίως όμως μου μίλησε για την αγάπη της για την ιαπωνική τέχνη, για τα ταξίδια που έχει κάνει ή αυτά που ονειρεύεται να κάνει, για τους καλύτερους έρωτες που είναι αυτοί που δεν ήρθαν, για τις σύγχρονες Ελληνίδες που -τι κρίμα- έχουν μια εμμονή να δείχνουν όλο και περισσότερη σάρκα. Είπαμε όλα αυτά για να καταλήξουμε και οι δύο πως η ίδια η ζωή είναι η μόδα, πως για να ζήσεις τη μόδα πρέπει πρώτα να ζεις τη ζωή. Και πως ο κάθε σχεδιαστής αποτυπώνει μες στις δημιουργίες του ακριβώς αυτό: τον τρόπο που βλέπει τη ζωή. Προσωπικά, πάντως, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή τα Meuf.
Ιnfo
Τη συλλογή της Θεοδώρας Χριστοπούλου μπορείτε να τη δείτε κατόπιν ραντεβού. Τηλ.: 6938889448.
Photo Credits
Performed by: Angeliki Papoulia
Photo: Nikos Vardakastanis
Styling: Stelios F. Stylianou
Artwork: Spilios Christopoulos
Make up: Make-up by Mar Rom
Digital process: Τζένη Κοντοπούλου
Luxury πλισέ φούστα που εύκολα προσγειώνεται στο street style, με την προσθήκη ενός απλού T-shirt.
Στα κολλάζ έμπνευσης της Θεοδώρας συναντά κανείς από καθημερινές εικόνες του δρόμου μέχρι japanese χαρακτικά.
Στην συλλογή Meuf SS16, κυριαρχεί το patchwork, στην πιο μίνιμαλ εκδοχή του, και τα δερμάτινα τελειώματα.
Ένα ακόμη μοντέρνο patchwork από δαντέλα, λεπτομέρειες από δέρμα και παλιομοδίτικα κεντήματα από είδη προικός (!). Το αποτέλεσμα; Ίσως και να λέγεται "η σύγχρονη πλευρά του ρομαντισμού".
Η Θεοδώρα μπλέκει όχι μόνο διαφορετικές υφές υφασμάτων αλλά και διαφορετικές τεχνικές. Εδώ παίζει με την τεχνική του stencil.
Πολυτελή υλικά, όπως το μετάξι, μεταμορφώνονται σε casual ρούχα.
«Meuf» στη γαλλική αργκό σημαίνει κάτι ανάμεσα σε γυναίκα, κορίτσι και γκόμενα.
Από αυτό το μίνι φόρεμα, παίρνουμε μια ιδέα για το little black dress, που θα είναι το κεντρικό θέμα της χειμωνιάτικης κολεξιόν Meuf.
Σχεδόν κανένα κομμάτι της Θεοδώρας δεν αποτελείται από ένα και μόνο υλικό. Όλα παίζουν με τα διαφορετικά υφάσματα και τις υφές τους.
Διαφορετικά είδη δαντέλας και μικρών παλιών κεντημάτων συνδυάζονται με λεπτομέρειες από δέρμα.

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.