Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε μία ομόδα φοιτητριών από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατάφερε να ξεχωρίσει με ένα πραγματικά καινοτόπο προϊόν στο 7ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017.
Aπό εκείνη τη στιγμή ένας νέος δρόμος εξέλιξης ανοίχτηκε για τις Ελένη Παρασκευοπούλου, Ειρήνη Παπαμιχαήλ, Ζαχαρούλα-Μαρία Ξανθού και Εύη Σαραντάκου, οι οποίες με τα γευστικά και πολύ υγιεινά smoothies αβοκάντο που κατάφεραν να παράγουν, μετά από μία σειρά πειραμάτων, κατέληξαν να δώσουν στην αγορά το πιο θρεπτικό και πρωτοπόρο σκεύασμα με ελληνική υπογραφή.
Αυτό που κάνει το AVOYOG Smoothie Beverage να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα προϊόντα που συναντάμε στα ράφια είναι αρχικά το βασικό του συστατικό που είναι το αβοκάντο. Όπως εξηγεί η ομάδα που συνέλαβε την ιδέα «μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο τρόφιμο, αν και υπερτροφή, δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε αντίστοιχο προϊόν και ο λόγος είναι η δυσκολία στην παρασκευή».
Το αβοκάντο εκτός από μία πολύ θρεπτική τροφή είναι παράλληλα ένα πολύ ευαίσθητο τρόφιμο που χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση προκειμένου να διατηρήσει όλες τις διατροφικές του αξίες. Σε συνδυασμό με τον ορό γιαουρτίου, που είναι πλούσιος σε προβιοτικά, έχουμε ένα πολύ δυνατό και υγιεινό smoothie που boost-άρει την ενέργεια και την αντοχή του οργανισμού. Ένα ακόμα από τα πιο βασικά μυστικά της επιτυχίας του AVOYOG είναι το γεγονός ότι «δεν παράγεται μέσω της διαδικασία της υψηλής θερμότητας αλλά μέσα της υψηλής πίεσης, έτσι ώστε να διατηρεί στο μέγιστο όλες τις βιταμικές και τα πολύτιμα για το σώμα συστατικά του».
Tα smoothies αβοκόντου κυκλοφορούν σε τέσσερις γεύσεις: φυσική, ακτινίδιο, μήλο-βατόμουρο και με συμπλήρωμα από stevia για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις.