ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το νέο στυλ στα τατουάζ μοιάζει με πολύχρωμο κέντημα στο δέρμα

Είναι λες και σου έχουν κολλήσει στο δέρμα ένα σχέδιο από κάποιο παλιό κέντημα της γιαγιάς σου.

Το νέο στυλ στα τατουάζ μοιάζει με πολύχρωμο κέντημα στο δέρμα

Ίσως η τέχνη στο κέντημα και το τατουάζ να έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία από ό,τι νομίζετε. Όταν μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε πώς δημιουργείται η κάθε εικόνα, θα συνειδητοποιήσετε ό,τι οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Και οι δύο χρησιμοποιούν βελόνες για να σχηματίσουν σχέδια και απαιτούν από τον αντίστοιχο καλλιτέχνη να κάνει σκόπιμα γραμμικά σημάδια κάθε φορά που αγγίζει το ύφασμα ή το δέρμα. Όταν, όμως, συνδυάζονται αυτά τα δύο, δημιουργείται μια νέα τάση στη δερματοστιξία, η οποία ονομάζεται «κέντημα», ή αλλιώς τατουάζ “κεντημένο” στο δέρμα (embroidery tattoos).

Η σταυροβελονιά είναι μια τεχνική που μας δίδαξαν οι γιαγιάδες μας. Και η tattoo artist Eva Karabudak, που έχει την βάση της στην Άγκυρα της Τουρκίας αποφάσισε να την εξελίξει και να την ενσωματώσει στη δερματοστιξία.

Τα τατουάζ της έχουν σχεδιαγράμματα που σχηματίζονται από μικροσκοπικά σημάδια "X" και θυμίζουν παραδοσιακά κεντήματα με σταυροβελονιά, "χτυπημένα" όμως με έντονο μελάνι. Οι τρισδιάστατες εικόνες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχουν κεντηθεί πάνω στο δέρμα ή έχουν κολληθεί με κάποιο τρόπο. Τα «νήματα» είναι τόσο ζωντανά που είναι σαν να βλέπετε τη λάμψη, την οποία αντανακλά κάθε ξεχωριστή ίνα.

Δείτε ορισμένα εντυπωσιακά σχέδια:

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.