ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

H Alma Deutscher έπιασε για πρώτη φορά βιολί στα χέρια της όταν ήταν 3 ετών. Τώρα, στα 11 της, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την δεύτερή της όπερα στη Βιέννη.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Πολλά κορίτσια στην ηλικία της θα γκρίνιαζαν αν έπρεπε να πάνε να παρακολουθήσουν όπερα. Αλλά η περίπτωση της 11χρονης Alma Deutscher είναι διαφορετική.

Το κορίτσι θαύμα της μουσικής, που έπιασε στα χέρια του βιολί για πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βιέννη για την πρεμιέρα της όπερας την οποία έγραψε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική μεγάλη σύνθεση που έχει κάνει. Σε ηλικία 6 ετών, η μικρή Alma έγραψε την πρώτη της σονάτα για πιάνο. Και σε ηλικία 7 ετών, την πρώτη της όπερα, με το όνομα The Sweeper of Dreams.

Παράλληλα, το κορίτσι, εκτός από ολοκληρωμένη συνθέτρια, παίζει εκπληκτικά βιολί και πιάνο. H ίδια, πάντως, περιγράφει ότι το ευκολότερο κομμάτι είναι να της έρθουν στο μυαλό οι μελωδίες. Και το δυσκολότερο να τις καταγράψει στο χαρτί.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Η ίδια περιγράφει τη διαδικασία της σύνθεσης ως εξής: «Έχω ένα σκοινάκι, αλλά δεν παίζω με αυτό με τον τρόπο που παίζουν τα άλλα παιδιά. Το γυρνάω γύρω-γύρω, λέγοντας ταυτόχρονα ιστορίες που βγάζω από το μυαλό μου και τότε, ξαφνικά, μια μελωδία ξεπηδά στο κεφάλι μου. Έτσι, βρίσκω τον ρυθμό».

«Άλλες φορές, πάλι, ο ρυθμός μού έρχεται στο μυαλό μόλις ξυπνήσω το πρωί, λίγο πριν αποκοιμηθώ το βράδυ ή, ακόμα και στη μέση της νύχτας, όταν σχεδόν κοιμάμαι», συμπληρώνει.

«Ωστόσο, να βρω τις μελωδίες είναι το πιο εύκολο κομμάτι για μένα. Μετά, πρέπει να καθήσω κάτω, να τις αναπτύξω στο χαρτί και να τις συνδυάσω με άλλες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο».

Το κορίτσι μένει μαζί με τους γονείς του στο Ντόρκινγκ της Βρετανίας. Ο πατέρας του, Guy, γλωσσολόγος με καταγωγή από το Ισραήλ και ερασιτέχνης φλαουτίστας, κατάλαβε ότι η κόρη του έχει κλίση στην μουσική από όταν κιόλας εκείνη ήταν πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, της είχε χαρίσει ένα βιολί στα τρίτα γενέθλιά της και, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Alma κατάφερνε να παίξει πολύ δύσκολες σονάτες.

Σύντομα, το κορίτσι πήγε σε ειδικό μουσικό σχολείο και το 2012 έγραψε την πρώτη του όπερα με όνομα «The Sweeper of Dreams», ένα έργο που για λίγο έμεινε απέξω από τους τελικούς του διαγωνισμού της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας για ενήλικες συνθέτες. Τώρα, η Alma ετοιμάζει την πρεμιέρα της δεύτερης όπερας που έχει γράψει, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Το κορίτσι παραδέχεται ότι στην αρχή, οι ενήλικες συνθέτες και μουσικοί την αντιμετώπιζαν με πολλή καχυποψία, αλλά τώρα πια έχουν αναγνωρίσει πλήρως το έμφυτο ταλέντο της.

Κάποιοι, μάλιστα, την συγκρίνουν με τον Μότσαρτ, ο οποίος από την ηλικία των 5 ετών ήταν εξαιρετικά καλός στα πλήκτρα και το βιολί και είχε αρχίσει ήδη να συνθέτει. Ωστόσο, η μικρή απαντά ότι θέλει μόνο να είναι ο εαυτός της.

«Νομίζω ότι, αν ήμουν ένας μικρός Μότσαρτ, θα ήταν βαρετό, γιατί θα έγραφα ό,τι έχει ήδη εκείνος γράψει. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι απλώς η μικρή Αlma».

Δείτε το βίντεο:

Site: Alma Deutscher

Read Next

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.