Θαλασσινά στην κατσαρόλα, κοφτό μακαρονάκι, ταραμοσαλάτα, γαρίδες, ουζάκι και ένας πολύχρωμος χαρταετός να πετάει ψηλά στον ουρανό. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της Καθαράς Δευτέρας, η οποία έρχεται κάθε χρόνο μετά την τελευταία Κυριακή των Αποκριών για να μας θυμίσει ότι πια μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι.
Εκτός απ' όλα τα παραπάνω, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα βασικότατο συστατικό που απλά δεν γίνεται να λείπει από το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι μας. Η παραδοσιακή, τραγανή λαγάνα είναι το νούμερο ένα συνοδευτικό "έδεσμα" της συγκεκριμένης γιορτής και οι ουρές που βλέπουμε πάντα να σχηματίζονται στους φούρνους για μία μεγάλη, πλατιά, ζεστή φρατζόλα είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένες.
Φέτος κάνε τη διαφορά και φτιάξε τη μόνος ή μόνη σου στο σπίτι με μία απλή και γρήγορη συνταγή που θα σε πείσει ότι τελικά το ζύμωμα είναι πολύ πιο απλό απ' ότι φανταζόσουν.
Υλικά
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
200 ml. νερό περίπου
Για τον χυλό που θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε το σουσάμι μας:
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
σουσάμι