ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το αξέχαστο γλέντι του γάμου που όλες πέταξαν τα τακούνια και χόρεψαν με τις σαγιονάρες

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Ο Στάθης Σαμαντάς θυμάται μια ωραία ιστορία.

Το αξέχαστο γλέντι του γάμου που όλες πέταξαν τα τακούνια και χόρεψαν με τις σαγιονάρες

Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να αντέξουν με τίποτα τα τακούνια ούτε ακόμα και τις πλατφόρμες για πολύ ώρα. Ειδικά όταν είναι καλεσμένες σε κάποιο γάμο όπου εκεί απαιτείται και ο χορός. Και έχω αποδείξεις γι’ αυτό, μιλάω πάντα με στοιχεία. Ήμουν καλεσμένος και εγώ σε έναν γάμο (όχι δεν φόρεσα τακούνια) και μπαίνοντας στο χώρο όπου ήταν το τραπέζι βλέπω δίπλα από το τραπέζι με το ‘’welcome drink’’ ένα στολισμένο καλάθι και μέσα σαγιονάρες. Μπα, λέω από μέσα μου...τι να είναι αυτό; Λίγο αργότερα μου λύθηκε η απορία.

Το αξέχαστο γλέντι του γάμου που όλες πέταξαν τα τακούνια και χόρεψαν με τις σαγιονάρες
Ο Στάθης Σαμαντάς γνωστός στην πιάτσα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας.

Πρέπει να σας πω ότι ξαφνικά μειώθηκε ο μέσος όρος ύψους των καλεσμένων.

Για αρχή η ίδια η νύφη με το που πέρασε η ώρα και άρχισε το γλέντι, έβγαλε τα παπούτσια της και φόρεσε σαγιονάρες. Ως γυναίκα και μάλιστα πονόψυχη δεν σκέφτηκε μόνο τον εαυτό της αλλά και τις υπόλοιπες γυναικείες υπάρξεις του γάμου. Σου λέει δεν μπορεί να υποφέρω μόνο εγώ, όλο και κάποιες θα υπάρχουν. Έτσι το καλάθι με τις σαγιονάρες προοριζόταν για τις καλεσμένες, για να βγάλουν τα παπούτσια τους και να τις φορέσουν, να είναι πιο άνετες κατά την διάρκεια της βραδιάς και φυσικά να χορέψουν πιο άνετα. Βέβαια εγώ δεν είμαι σίγουρος πόσο άνετο είναι να χορεύει κανείς με σαγιονάρες. Παρόλα αυτά θέλω να σας πως ότι το βρήκα πρωτότυπη ιδέα, αστεία με την έννοια ότι έχει χιούμορ και επίσης βρήκα την νύφη ευαισθητοποιημένη απέναντι στις γυναικείες ανάγκες.

Είναι περιττό να σας πω ότι το καλάθι άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά και τα παπούτσια παραμερίστηκαν σε μια γωνιά και εκεί βρήκα την ευκαιρία και τράβηξα την φωτογραφία. Εκεί βασικά κατάλαβα τι είχε γίνει διότι έβλεπα τις καλεσμένες να σετάρουν τα βραδινά τους φορέματα με πολύχρωμες πλαστικές σαγιονάρες παραλίας. Επίσης πρέπει να σας πω ότι ξαφνικά μειώθηκε ο μέσος όρος ύψους των καλεσμένων. Καταλαβαίνετε το θέαμα. Ένα σύνολο γυναικών ξαφνικά να κονταίνει δέκα πόντους η κάθε μία. Και όμως δεν το σκέφτηκε καμιά τους και δεν δίστασαν να το κάνουν.

Φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένες όλες οι γυναίκες να αντέξουν την δοκιμασία των ψηλών τακουνιών ειδικά όταν δεν είναι και εκπαιδευμένες. Νομίζω πως εν μέρη υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό. Εγώ υποστηρίζω την εξής άποψη. Μια γυναίκα που δεν μπορεί να φορέσει ψηλά τακούνια ας μην το κάνει. Καλό είναι να ξεκινήσει από κάτι πιο χαμηλό και σιγά-σιγά να ανεβαίνει σε πόντους. Αν δεν μπορεί να περπατήσει, αν δεν μπορεί να σταθεί, τελικά αντί να είναι ωραία, χάνει από την συνολική εικόνα διότι ο ίδιος ο άνθρωπος, οι κινήσεις του, η συμπεριφορά του και ο αέρας που αποπνέει είναι που τον κάνουν κομψό.

Read Next

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.