ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Την πρώτη φορά που χτύπησε τη γυναίκα του έγινε δια ασήμαντον αφορμήν

«Κι αυτή πως έγινε έτσι μετά τη γέννα; Όλο ραγάδες στην κοιλιά. Άσε που πήρε και 25 κιλά»

Την πρώτη φορά που χτύπησε τη γυναίκα του έγινε δια ασήμαντον αφορμήν

Όταν ήταν μικρό αγόρι κοιμόταν πάντα έχοντας μέσα στην αγκαλιά του ένα λούτρινο κουνελάκι που του χάρισε η νονά του στα γενέθλια του. Η τούρτα τότε είχε επτά αναμμένα κεριά και τα έσβησε όλα με ένα φύσημα. «Μπράβο, είσαι δυνατός άντρας εσύ» φώναξε η θεία Κική που έμενε στο Παγκράτι.

Το πρώτο παιδικό τραγουδάκι που έμαθε στο σχολείο, το μαθαίνει τώρα στο δικό του παιδί. «Αχ κουνελάκι, κουνελάκι ξύλο που θα το φας….». Πολύ πριν αποκτήσει το δικό του παιδί βέβαια έψαχνε το αντικείμενο του πόθου του. Αυτή έπρεπε να είναι ψηλή, καλλίγραμμη με μακριά ξανθά ή μαύρα μαλλιά και τουρλωμένα στήθη, πιστό αντίγραφο από κάτι άλλα «κουνελάκια». Τα κουνελάκια στο PLAYBOY του Χιου Χέφνερ που ξεφύλλιζε ξανά και ξανά στο εργένικο δωμάτιο.

Την πρώτη φορά που χτύπησε τη γυναίκα του έγινε δια ασήμαντον αφορμήν
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Μεταξύ πολλών εφήμερων σχέσεων και διάφορα one night stand της μιας βραδιάς την είδε. Στέκονταν στην άκρη του δρόμου και περίμενε ταξί. Έμοιαζε με την Μiss July του αγαπημένου του ανδρικού περιοδικού. Και δες μία σύμπτωση. Ήταν και τότε Ιούλιος. Κάψα, κατακαλόκαιρο. Της μίλησε. Του μίλησε. Σε μια μέρα βγήκαν ραντεβού.

Σε δύο μέρες κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι. Μία άλλη κάψα – η ερωτική – τους έκαιγε περισσότερο και από τον ήλιο. Αυτή έμεινε έγκυος. Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, αφού πρώτα έραψαν σε μοδίστρα το νυφικό που θα έπρεπε να σκεπάζει μία κοιλιά που κυοφορούσε ένα μωρό επτά μηνών. Γέννησε με καισαρική.

Το δωμάτιο 411 της κλινικής γέμισε με μπλε μπαλόνια. Ήταν αγόρι! Το μωρό έκλαιγε πολύ. Οι νεαροί γονείς δεν ήξεραν αν πονάει κάπου ή πεινάει. Αλλά κι αυτή πως έγινε έτσι μετά τη γέννα; Όλο ραγάδες στην κοιλιά. Άσε που πήρε και 25 κιλά και φοβάται να πατήσει στη ζυγαριά λες και θα πατήσει σε νάρκη. Και θα ακουστεί το …μπαμ! Και να σκεφτείς ότι πριν λίγο καιρό στο πέρασμα της προκαλούσε «εμφράγματα μπαμ και κάτω!» στους άντρες. Από τη μια το κλάμα του μωρού κι από την άλλη η υπέρβαρη πλέον σύζυγος.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ή μάλλον …καναπές. Εκεί δηλαδή που μετακόμισε αυτός με ένα μαξιλάρι και μία εμπριμέ κουβέρτα μόνο. Αυτή κρατάει στο ένα χέρι το μπιμπερό με το ζεσταμένο γάλα και στο άλλο μία express δίαιτα για να ξαναζεστάνει τη σχέση τους. Έλα όμως που η σχέση τους είχε ήδη «καεί». Την πρώτη φορά που την χτύπησε έγινε διά ασήμαντον αφορμήν. Επειδή πήρε λεφτά από την τσέπη του χωρίς να τον ρωτήσει για να αγοράσει φρουτόκρεμα του μικρού που έβγαλε το πρώτο του δοντάκι. Τις επόμενες φορές, επειδή αυτή φοβόταν να αντιδράσει. Φοβόταν να τον καταγγείλει.. Αυτόν που κάποτε της έδινε φιλιά και τώρα της δίνει χαστούκια. Μπορεί να παντρεύτηκαν από αγάπη, αλλά θα χωρίσουν από μίσος. Τελικά για αυτό ο γάμος είναι ένα μυστήριο.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό της βίας μέσα στην οικογένεια ανέρχεται στο 31%. Η πραγματική διάσταση του προβλήματος όμως δεν μπορεί να δοθεί, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που κακοποιείται φοβάται να το καταγγείλει. Περίπου μόνο 1 στα 20 περιστατικά καταγγέλλεται στην Αστυνομία. Σε καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας δεν υποφέρουν μόνο οι γυναίκες, αλλά και τα παιδιά, είτε ως μάρτυρες σε σκηνές βίας, είτε ως θύματα της βίας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί πράξεις βίας μέσα στον γάμο. Ακόμη κι αν το κουνελάκι του PLAYBOY, μεταμορφώθηκε σε … κουνέλα που γεννοβολάει παιδιά. Έτσι κι αλλιώς κάθε γυναίκα έχει το νόμιμο δικαίωμα να ζήσει έναν βίο, δίχως …βία.

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.