1. Oι χρονοβόρες γαμήλιες τελετές
Aκόμη και αν τηρείτε την παράδοση που θέλει να άνεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας και να γίνετε ένα με θρησκευτική τελετή, αυτή δεν πρέπει να ξεπεράσει τη μία ώρα (συνολικά). Αυτός είναι και ο χρόνος που οι καλεσμένοι θα κρατήσουν το ενδιαφέρον και την...ψυχραιμία τους. Αν χρονοτριβείτε και η καθυστέρηση συνδυαστεί με υψηλες εξωτερικές θερμοκρασίες, τότε μάλλον θα υπάρξουν περισσότερα νεύρα από όσα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε. Γενικά να είστε στην ώρα σας. Η καθυστέρηση (της νύφης) δεν εντυπωσιάζει πλέον κανέναν.
2. Προβλήματα στο μπαρ
Ας έρθουμε στα βασικά. Όταν λέτε ότι θα έχετε open bar, σημαίνει ότι οι καλεσμένοι δεν θα πληρώσουν το ποτό ή το κοκτέιλ τους. Άλλωστε δεν έχουν κανένα λόγο να έχουν μαζί τους χρήματα για να τα "αφήσουν" στο μπαρ. Αφού τους προσκαλείτε, θα τους δώσετε να πιουν. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα πλήρες, open bar, μπορείτε να προσφέρετε ένα πιο περιορισμένο μπαρ με μόνο μπύρα και το κρασί. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι ένα ανεπαρκές μπαρ μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ουρές και εκνευρισμό.
3. Ο νεκρός χρόνος μεταξύ των event
Oι επισκέπτες ενός γάμου δεν τρελαίνονται να παρευρίσκονται σε μία τελε που γίνεται νωρίς (για παράδειγμα στις 6 το απόγευμα) ενώ η δεξίωση, ακολουθεί 2 ή και 3 ώρες μετά. Επίσης σκεφτείτε ότι όσοι θα βρεθούν στο γάμο σας, δεν έχουν την ίδια διάθεση να με εσάς να οδηγήσουν δεκάδες χιλιόμετρα για α έρθουν στη δεξίωση. Ενώ όταν επιτέλους έρθει αυτή η ώρα (να ξεκινήσει η δεξίωση), φροντίστε να μην εμφανιστείτε μετά από μία ή και μιάμιση ώρα. Ευχαριστούμε.
4. Το φαγητό
Κρύο, προκάτ, με καθυστέρηση, άνοστο. Ο φόβος και ο τρόμος των καλεσμένων, οι οποίοι αναγκάζονται είτε να περιμένουν να σερβιριστούν τα πιάτα στα τραπέζια, αγνοώντας τι μπορεί να περιέχουν, είτε να να έρθει η σειρά τους στον μπουφέ. Σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις, ένα τίμιο και αξιοπρεπές πιάτο, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Αλλά και να μην γίνει αυτό...καλή καρδιά. Απλά φροντίστε μας έχετε ικανοποιημένους με το no2.