ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 25 πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν άλλοτε με την πολυτέλειά και άλλοτε με την απλότητά τους.

Τα 25 πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

Οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δυσκολεύονται αρκετά να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες τους αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετά ξενοδοχεία στον κόσμο που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τον πιο παράξενων τουριστών. Κάποια από αυτά εντυπωσιάζουν με τον εξωτερικό τους σχεδιασμό, άλλα με την εσωτερική τους πολυτέλεια και την απίθανη θέα των δωματίων τους ενώ κάποια άλλα μαγεύουν τους επισκέπτες με τη μοναδική τους ατμόσφαιρα.

Marqués De Riscal — Ισπανία

Τα 25 πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία του κόσμου ανάμεσά τους και ένα ελληνικό

Αυτό το φουτουριστικό ξενοδοχείο και αμπελώνας κατασκευάστηκε στο Ελσιέγκο και είναι βασισμένο σε ένα πρότζεκτ του θρυλικού Φρανκ Γκέρι. Το συγκρότημα αποτελείται από το ξενοδοχείο, μερικά εστιατόρια και ένα κέντρο σπα που προσφέρει "θεραπεία κρασιού".

Sheraton Hot Spring Resort — Κίνα

Αυτό το ξενοδοχείο είναι χτισμένο σε σχήμα δαχτυλιδιού στην ακτή της όμορφης λίμνης Ταϊχού. Το συγκρότημα εντυπωσιάζει τους πάντες με τη χάρη του και αποτελεί τεράστιο σύμβολο της σύγχρονης κινέζικης αρχιτεκτονικής.

Kakslauttanen — Φινλανδία

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λαπωνία, την πατρίδα του Άγιου Βασίλη και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μείνουν σε ένα από τα 20 γυάλινα ιγκλού που διαθέτει, όλα με διάφανη οροφή που σου επιτρέπει να χαζεύεις τον μαγευτικό ξάστερο νυχτερινό ουρανό από την άνεση του κρεβατιού σου. Ενώ μπορεί να φαίνονται εύθραυστα και απροστάτευτα είναι εξαιρετικά ζεστά και άνετα ακόμα και όταν κάνει παγωνιά έξω.

Le Manta Resort — Τανζανία

Μια από τις επιλογές διαμονής που έχει ένας επισκέπτης στο Le Manta Resort είναι ένα σπίτι που επιπλέει και διαθέτει ένα υποβρύχιο δωμάτιο. Η βεράντα του είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια της μέρας ενώ τη νύχτα μπορείς να απολαμβάνεις τον ουρανό και το τεράστιο υπνοδωμάτιο προσφέρει μαγική θέα στο βυθό. Είναι ένας αληθινός παράδεισος για δύτες αλλά και για όσους τους αρέσει να περνούν τις διακοπές τους σε παράξενα μέρη.

Leaprus eco-hotel — Ρωσία

Ένα από τα υψηλότερα ξενοδόχεια του κόσμου (4,000 μέτρα) το Leaprus βρίσκεται στη νότια πλευρά του Όρους Ελμπρούς. Τα δωμάτιά του μοιάζουν με διαστημικές κάψουλες. Τα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν 12-18 άτομα και υπάρχει και ένα κοινό δωμάτιο. Μια άλλη ιδιαιτερότητα αυτού του ξενοδοχείου είναι ότι λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Αυτό το μέρος έλκει πάρα πολύ όλους όσους λατρεύουν τις χειμερινές διακοπές.

Conrad Maldives — Μαλδίβες

Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ari Atoll, που περιβάλλεται από πλούσια τροπικά δάση, τεράστιες παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά με κοραλλιογενείς υφάλους και πλούσια υποβρύχια ζωή. Το βασικό πλεονέκτημα του Conrad Maldives είναι το υποβρύχιο εστιατόριο με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τα ψάρια ενώ κολυμπούν.

Hanging Gardens — Ινδονησία

Το ξενοδοχείο Hanging Gardens (Κρεμαστοί Κήποι) αποτελείται από ξεχωριστές παραδοσιακές βίλες με ιδιωτική βεράντα και πισίνα, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να απολαύσετε την υπέροχη θέα γύρω σας. Αυτό το μέρος είναι τόσο ήσυχο και γαλήνιο που δε θα φανταζόσασταν ποτέ ότι πρόκειται για ξενοδοχείο.

Aqua Blu Resort — Αίγυπτο

To Aqua Blu Resort είναι στην ουσία μέρος του πιο διάσημου πάρκου με νεροτσουλήθρες της Αιγύπτου. Το συγκρότημα διαθέτει 3 πισίνες, 32 νεροτσουλήθρες και τις δικές του εγκαταστάσεις με καφετέριες και καταστήματα στις οποίες μπορείς να μεταφερθείς με αληθινές γόνδολες και το μεγαλύτερο μέρος όλων αυτών βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Το ξενοδοχείο αυτό προτοτυπεί στο ότι είναι μέρος ενός πάρκου και όχι το αντίθετο.

Grace Santorini — Σαντορίνη

Το ξενοδοχείο Grace Santorini που βρίσκεται στην καλντέρα της Σαντορίνης έχει τη δική του θέση σε αυτή τη λίστα για τους προφανείς λόγους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα τόσο από τη βεράντα της ιδιωτικής τους βίλας όσο και από την ιδιωτική τους πισίνα. Είναι σίγουρα το μέρος που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις σαν Έλληνας θεός. Το Grace Santorini προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής, σε ένα τοπίο με μοναδική θέα στη θάλασσα και τα εμβληματικά ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο Πέλαγος, παρέχοντας υψηλού επιπέδου σύγχρονες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών, ο Executive Chef Σπύρος Αγιούς έχει δημιουργήσει ένα μενού, λαμβάνοντας υπόψη την εποχή και χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα, απαραίτητα για την εκτέλεση τοπικών πιάτων της παραδοσιακής κουζίνας της Σαντορίνης. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστή την διαμονή στο Grace Santorini είναι το `Bespoke By Grace’. Ένα μοναδικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να σχεδιάσουν την διαμονή τους σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις πριν καν την άφιξή τους. Η διαμονή στο Grace Santorini αποτελεί ένα ονειρικό και αξέχαστο ταξίδι, σημείο αναφοράς για όσους το έχουν επισκεφθεί και στόχος κάθε ταξιδιώτη που αναζητά τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

Ecocamp Patagonia — Χιλή

Aυτό το ξενοδοχείο αποτελεί έναν απίστευτο συνδυασμό πολυτέλειας και αρμονίας με το περιβάλλον. Κάθε δωμάτιο είναι μια τέντα σε σχήμα ημισφαιρίου με όλες τις ανέσεις ενω το ίδιο το ξενοδοχείο είναι χτισμένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Quinta Actual — Μεξικό

Το Quinta Actual χτίστηκε στα θεμέλια ενός ανακαινισμένου κτιρίου του 19ου αιώνα το οποίο υψωνόταν γύρω από μια αρένα ταυρομαχιών. Τα διαμερίσματα βρίσκονται κάτω από τις αψίδες από ξύλο και πέτρα της πλατείας Σαν Πέντρο όπου παλαιότερα οι τολμηροί ταυρομάχοι μάχονταν μέχρι θανάτου. Aυτό το μέρος συνδέει άριστα τη μεξικάνικη ιστορία και κουλτούρα.

Montana Magica Lodge — Χιλή

Αυτό το παραμυθένιο κωνικό κτίριο θα μπορούσε εύκολα να μπερδέψει κάποιον ότι είναι μέρος της ζούγκλας αν δεν υπήρχαν τα παράθυρα. Ένα άλλο παράξενο αυτού του ξενοδοχείου είναι ότι δεν έχει μια συνηθισμένη είσοδο αλλά οι επισκέπτες πρέπει να διασχίζουν μια κρεμαστή γέφυρα για να μπουν. Οι μπανιέρες στα δωμάτια είναι φτιαγμένες από ολόκληρους κορμούς δέντρων.

Giraffe Manor — Κένυα

Αυτό το προάστιο του Ναϊρόμπι δε θα ήταν τόσο ενδιαφέρον αν δεν είχε αυτό το απίστευτο ξενοδοχείο των έξι δωματίων το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα ακριβώς στο κέντρο ενός τοπικού πάρκου καμηλοπαρδάλων. Η στενή επαφή με αυτά τα υπέροχα πλάσματα της σαβάνας κάνουν τη διαμονή των επισκεπτών μια αξέχαστη εμπειρία. Οι καμηλοπαρδάλεις επισκέπτονται τους τουρίστες την ώρα του πρωινού και εκείνοι επιτρέπεται να ταΐσουν τα ζώα με ειδικό φαγητό που υπάρχει σε σακούλες σε κάθε δωμάτιο.

Villa Escudero — Φιλιππίνες

Το Villa Escudero άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες το 1981 και από τότε έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό. Εδώ θα βρείτε ένα πασίγνωστο ιδιωτικό μουσείο στο οποίο εκτίθεται μια μεγάλη συλλογή από ιστορικά και πολιτιστικά ευρύματα. Επίσης υπάρχουν εκπληκτικοί τεχνητοί καταρράκτες στους οποίος μπορείς να κάτσεις κοντά και να απολαύσεις παραδοσιακό φιλιππινέζικο φαγητό και ποτό.

Mirrorcube Tree House Hotel — Σουηδία

Αυτός ο κύβος από καθρέφτη αντανακλά τα δέντρα, τον ουρανό και γενικά ότι τον περιβάλλει και το απαίδευτο μάτι δε θα το αντιληφθεί καν στην αρχή. Το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι από κόντρα πλακέ σημύδας. Μέσα στον κύβο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με μεγάλο κρεββάτι, σαλόνι, μπάνιο και μια ταράτσα. Αυτό το "δεντρόσπιτο" θα τραβήξει οπωσδήποτε την προσοχή εκείνων που θέλουν να γίνονται ένα με τη φύση.

Capsule Inn Akihabara - Ιαπωνία

Το Capsule Inn Akihabara είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε σε ένα ειδικό κουτί - σε μια κάψουλα ύπνου. Τα κουτιά είναι τοποθετημένα σε δύο σειρές το ένα επάνω στο άλλο. Κάθε κάψουλα είναι εξοπλισμένη με ένα κρεβάτι, μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο. Τα κουτιά μοιάζουν με κουκέτες σε βαγόνια τρένου, και το εσωτερικό του ξενοδοχείου έχει μια διακόσμηση μινιμαλιστικού στυλ, χαρακτηριστικό της ιαπωνικής κουλτούρας.

Rogner Bad Blumau — Αυστρία

Aυτό το διάσημο ξενοδοχείο βασίζεται σε σχέδιο του Friedensreich Hundertwasser, ενός Αυστριακού αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη. Δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές ούτε συνηθισμένα παραλληλόγραμα σχήματα - κάθε κτίριο έχει τη δική του μοναδική δομή και εμφάνιση. Οι επισκέπτες θα νιώσουν σα να βρίσκονται στη Χώρα των Θαυμάτων!

Prahran Hotel — Αυστραλία

Η ανακατασκευή αυτού του παλιού ξενοδοχειακού κτιρίου στη Μελβούρνη κατέληξε σε ένα πολύ βιομηχανικό σχέδιο. Το Prahran Hotel ανακαινίστηκε με βάση τον αυθεντικό σχεδιασμό του οποίου το βασικό στοιχείο είναι η πρόσοψη που είναι φτιαγμένη από τσιμεντένιους σωλήνες αποβλήτων.

Sant’Angelo Luxury Resort - Ιταλία

H ιταλική πόλη Ματέρα πρσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γίνουν άνθρωποι των σπηλαίων - το παλιό του τμήμα είναι σκαλισμένο από ένα βράχο σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το Sant'Angelo Luxury Resort έχει υιοθετήσει τον σχεδιασμό με τη σπηλιά ως κύριο λόγο έλξης των τουριστών, αν και οι επισκέπτες θα έχουν όλες τις ανέσεις που φυσικά ήταν άγνωστες σε όσους κατοικούσαν σε αυτόν τον τόπο πριν από χιλιάδες χρόνια.

Hang Nga Guesthouse & Art Gallery — Βιετνάμ

Αν επισκεφθείτε αυτό το ξενοδοχείο θα νιώσετε σα να ζείτε στον κόσμο του Ροβινσώνα Κρούσου. Το συγκρότημα αποτελείται από πενταόροφους πύργους που μοιάζουν με γιγάντια δέντρα. Οι τοίχοι μοιάζουν σα να βουλιάζουν στο έδαφος και το περιβάλλουν απίστευτα ζώα και μυστηριώδη πλάσματα.

Attrap Reves Hotel — Γαλλία

Το ’’Attrap’Rêves’’ στα ελληνικά σημαίνει "ονειροπαγίδα". Το ξενοδοχείο αποτελείται από διάφανα κουτιά που μοιάζουν με τεράστιες φούσκες και πολλά από αυτά είναι τοποθετημένα βαθιά μέσα στο δάσος κάτω από τον ουρανό. Ένα ακόμα ωραίο του ξενοδοχείου είναι ότι δίνουν στους επισκέπτες ένα τηλεσκόπιο και ένα χάρτη των αστεριών.

Dog Bark Park Inn — ΗΠΑ

Αυτό το πανδοχείο στο Αϊντάχο είναι από τα πιο παράξενα σε όλο τον κόσμο - μοιάζει με ένα γιγάντιο σκύλο και στην κοιλιά του βρίσκονται μικρά αλλά αναπαυτικά δωμάτια. Πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιος είχε αυτή την καταπληκτική ιδέα εξ αρχής.

Radisson Blu Lodge — Γερμανία

Το κεντρικό σημείο έλξης και διακόσμησης αυτού του πολύ στιλάτου ξενοδοχείου είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου. Διαθέτει 427 πολυτελή δωμάτια και είναι επάξια ένα από τα πιο κύρια αξιοθέατα του σύγχρονου Βερολίνου.

Marina Bay Sands — Σιγκαπούρη

Το Marina Bay Sands είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο και καζίνο στη Σιγκαπούρη που αποτελείται από τρία 55όροφα κτίρια, 200 μέτρα ύψος το καθένα, τα οποία υποστηρίζουν μια μεγάλη ταράτσα σε σχήμα γόνδολας που έχει πισίνα και κήπο. Έχει 2.561 δωμάτια καθώς και ένα εκθεσιακό κέντρο, ένα μουσείο, δύο μεγάλα θέατρα, επτά εστιατόρια και δύο πίστες για πατινάζ στον πάγο.

Ice Hotel — Σουηδία

Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα φτιαγμένο από χιόνι και πάγο υπάρχει ήδη 25 χρόνια. Τα εργατικά υλικά συλλέγονται από τον κοντινό ποταμό Τόρνε αλλά κάθε άνοιξη ο πάγος λιώνει οπότε τα δωμάτια είναι διαφορετικά από χρόνο σε χρόνο - οι τοίχοι, η διακόσμηση και τα έπιπλα δεν είναι ποτέ ίδια. Μαζί με το κλειδί του δωματίου τους οι επισκέπτες παίρνουν θερμικά εσώρουχα, ζεστά καπέλα και υπνόσακους. Όσο κρύο και να έχει έξω, στο εσωτερικό του Ice Hotel h θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου.

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87