ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

Αυτό το άρθρο δεν αφορά του vegetarians. Όλους τους άλλους, τους καλοφαγάδες που τηρούν τα έθιμα και τους κρεατοφάγους με υψηλές απαιτήσεις τους αφορά.

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

«Οι τρεις εβδομάδες των Αποκριών ονομάζονται κατά χρονική σειρά Προφωνή, Κρεατινή και της Τυροφάγου. Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, ενόψει της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής. Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες». Τα παραπάνω γράφει το wikipedia στο λήμμα Τσικνοπέμπτη. Την Πέμπτη εκείνη που η τσίκνα είναι το άρωμα της πόλης και τα τριγλυκερίδια χτυπάνε κόκκινο. Όμως, το έθιμο είναι έθιμο και οφείλει να τηρηθεί. Ιδού λοιπόν, κάποιες κρεατοφαγικές προτάσεις με εξαιρετικές συστάσεις.


1. Κρητικός: Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2015. Η οικογένεια Δογιάκη ξέρει από καλή σχάρα:παϊδάκια, μπριζόλες, μπιφτεκάκια. Όλα βραβευμένα. Μη φοβηθείτε την απόσταση εάν μένετε μακριά. Αξίζει το τράβηγμα.

(Αιόλου 49, Παλλήνη, Κάντζα, τηλ: 2106659061)

2. Base Grill: Η φήμη του είναι αντάξια της ποιότητας του μενού του. Καταπληκτικά ψημένο κρέας που μαζεύει σαν μαγνήτης καλοφαγάδες από όλα τα μέρη της Αθήνας. Στη λίστα με τα «οπωσδήποτε» να βάλετε και τις φωλιές με πατάτες τηγανιτές και αυγά.

(Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ: 2105757455)

Τα 10 καλύτερα στέκια για κρεατοφαγία την Τσικνοπέμπτη

3. Kozi's: Στις πρώτες θέσεις της λίστας με το πιο νόστιμο κρέας της Αθήνας, ιδανικά ψημμένο στις προτιμήσεις του κάθε πελάτη και πάντα με συνοδεία από φρέσκες χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

(Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ. : 21 0810 1584)

4. Vezene: Όλοι λένε «ναι» στο Βεζενέ. Από τα πιο ψαγμένα κρέατα της πόλης. Εδώ θα βρείτε και το μοσχάρι κόμπε, το μοσχάρι δηλαδή που του κάνουν μασάζ για να μην πάθει κράμπα, το ποτίζουν μπίρα και του κάνουν εντριβές με σάκε, όπως λέει ο μύθος της γαστονομίας.

(Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ.: 21 0723 2002)

5. Κιβωτός: Καπνιστή μπριζόλα, τηγανιτή τυρόπιτα με χειροποίητο, παραδοσιακό φύλλο, κοντοσούβλι και πάει λέγοντας. Από το 1973 αποτελεί σημείο αναφοράς των «μερακλήδων του φαγητού» της Κηφισιάς. Και των Αμπελοκήπων και της Γλυφάδας.

(Διός 32, Νέα Κηφισιά, τηλέφωνο: 21 0807 1014)

6. Το στέκι του Ηλία: Δεν είναι ένα το στέκι. Είναι δύο επί του πεζόδρομου που συνδέει Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του Ηλεκτρικού. Οικογενειακά στέκια με τα ονομαστά παϊδάκια να κυριαρχούν σε παραγγελίες, τα μπιφτέκια, την αρνίσια συκωταριά και τις κομμένες στο χέρι πατάτες να ακολουθούν.

(Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, τηλ.: 21 0342 2407)

7. Νικήτας: Παλιά, οικογενειακή ταβέρνα, με πραγματικά νόστιμο φαγητό. Ψητά της ώρας και τυρόπιτα που τα σπάει. Στα ατού του το μπιφτέκι, το σουβλάκι, το κοτόπουλο, το κρασάτο χοιρινό της κατσαρόλας,και τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

(Αγ. Αναργύρων 19, Ψυρρή, τηλ. : 21 0325 2591)

8. Άγιος Μερκούριος ΙΙ: Εκπληκτική ταβέρνα. Το νούμερο ΙΙ έχει το ίδιο ύφος με την πρώτη ξακουστή ταβέρνα. Παϊδάκια, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινή μπριζόλα, ζουμερή συκωταριά στο τηγάνι και στιβαρή σπαλομπριζόλα από τον Γιώργο στην ψησταριά.

(Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ.: 2108169617)

9. Χριστόφορος: Ο πόλεμος του κοψιδιού βρίσκει την ταβέρνα του Χριστόφορου νικητή. Μετράει 53 χρόνια παράδοσης, σε έναν παραδοσιακό χώρο με αυθεντικό ελληνικό φαγητό. Οι πλούσιες και χορταστικές μερίδες και τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρέατα, μετράνε στα συν

(Καλύβια Θορικού, τηλ.: 2299 048266)

10. Μπάρμπα Χαράλαμπος: Κλασική χασαποταβέρνα στη Βάρη, όπου το κρέας έχει την τιμητική του. Παϊδάκια, κοντοσούβλι χοιρινό, κοκορέτσι, χωριάτικα λουκάνικα και όλα τα ζουμερά κρεατικά της σούβλας ή της σχάρας. Στο τέλος σβήστε την κρεατίλα με γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού.

(Πανός 18, Παράδρομος στη Λ. Βάρης-Κορωπίου, Βάρη, τηλ.: 210 8952044)

Read Next

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).