ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σχεδόν πέθανα»: Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου, επέστρεψε με μαύρο χιούμορ

Η νούμερο ένα stand up comedian στον κόσμο εξηγεί γιατί από μια πυρηνική καταστροφή θα επιβίωναν μόνο οι κατσαρίδες κι εκείνη.

«Σχεδόν πέθανα»: Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου, επέστρεψε με μαύρο χιούμορ

Αν έχεις δει μια φορά την Κατερίνα Βρανά πάνω στη σκηνή, δεν την ξεχνάς ποτέ. Χειμαρρώδης, εκρηκτική, μπορεί να κάνει ακόμα και την πιο κοινότοπη ατάκα να ακουστεί ξεκαρδιστική. Εκπέμπει εκείνη τη σχεδόν απτή ενέργεια που ξεκλειδώνει τις άμυνες του κοινού, παρασύροντας ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς θεατές στο χιούμορ της. Την ενέργεια που κάνει έναν καλό stand up comedian να ξεχωρίσει.

Πράγματι, η Κατερίνα Βρανά είναι και με τη βούλα μια από τους καλύτερους κωμικούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό Funny Women, ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση TEDx, έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC, καθώς και σε πολλές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Έχει δώσει παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Angel Comedy, ένα από τα πιο φημισμένα comedy clubs του Λονδίνου.

Το CNN την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες κωμικούς. Τον Δεκέμβριο του 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Funniest Person In The World» του Laugh Factory. Ήταν η μόνη γυναίκα που έφτασε στον τελικό και κατέκτησε την τρίτη θέση.

Έγινε έτσι επίσημα η πιο αστεία γυναίκα στον κόσμο.

Τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανακόψει τη σαρωτική πορεία της στη stand up comedy, μέχρι που πέρασε μια περιπέτεια υγείας με τόσες επιπλοκές, η μία μετά την άλλη, που έμοιαζε με κακόγουστη φάρσα. Τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης που τελικά ήταν σκωληκοειδίτιδα. Η διάγνωση δεν έγινε έγκαιρα, με συνέπεια να οδηγήσει σε οξεία περιτονίτιδα.

«Σχεδόν πέθανα»: Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου, επέστρεψε με μαύρο χιούμορ
Τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να ανακόψει τη σαρωτική πορεία της Βρανά στη stand up comedy, μέχρι που πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή.

Ακολούθησε διάτρηση εντέρου, που της προκάλεσε σηψαιμικό σοκ. Ο οργανισμός της σχεδόν κατέβασε διακόπτες. Το αναπνευστικό της σύστημα έπαψε να λειτουργεί σωστά, για ένα διάστημα τυφλώθηκε και ατρόφησαν όλοι οι μύες της. Στην αρχή ήταν εντελώς παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη.

Βρέθηκε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, όπως είπε η ίδια, αλλά γύρισε στον κόσμο των ζωντανών. Η εκρηκτική της ενέργεια νίκησε το σκοτάδι. Και στη συνέχεια το σκοτάδι άρχισε να μετουσιώνεται σε μαύρο χιούμορ, μέσα από το οποίο η Κατερίνα άρχισε να παρωδεί την ιδιαίτερα σοβαρή κατάστασή της.

Σιγά σιγά ξεκίνησε η ανάρρωση. Με φυσιοθεραπείες και φάρμακα, οι λειτουργίες του σώματός της άρχισαν να αποκαθίστανται. Το καλοκαίρι του 2018 είκοσι φίλοι της κωμικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά και έδωσαν μια παράσταση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν τα υπέρογκα έξοδα της θεραπείας της. Ήταν και αυτή εκεί: ανέβηκε για λίγο στο σανίδι, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην τέχνη που τόσο αγαπά και τόσο την αγαπάει.

Σύντομα ανεβάζει μια καινούρια παράσταση stand up comedy που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Σε μια online συζήτηση που είχε με την κολλητή της φίλη και συνάδελφο Χρύσα Κατσαρίνη, την οποία μπορούμε να απολαύσουμε στο βίντεο παρακάτω, διακωμωδεί ακόμα και τη δυσκολία της στην ομιλία, κατάλοιπο της περιπέτειάς της: «Να πούμε ότι δεν έχω πιει. Απλώς έτσι μιλάω τώρα».

Αναφερόμενη στην επαφή της με τη Χρύσα την περίοδο της νοσηλείας της, η Κατερίνα σχολιάζει: «Είχαμε να μιλήσουμε τρεις μήνες, γιατί εγώ ήμουν λίγο απασχολημένη». «[Απασχολημένη] κυρίως γιατί ήταν σε κώμα», προσθέτει η Χρύσα.

Η Κατερίνα λέει ότι όταν ξύπνησε από το κώμα ήταν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω. Μετά άρχισε να κουνάει «μόνο το δεξί μου χέρι έτσι (κάνει μια χειρονομία σαν χαιρετισμό). Μου είχε μείνει από τη βασιλική χαιρετούρα». Ξεχωρίζει τις αστείες λεπτομέρειες μέσα στη μαυρίλα και τις αφηγείται μοναδικά: Πέτυχε Μαλαισιανό χειρουργό που είχε κάνει το αγροτικό του στα Χανιά, ενώ «η πόλη [της Μαλαισίας] στην οποία σχεδόν πέθανα λέγεται Μαλάκα». Εξηγεί επίσης, με απολαυστικό τρόπο, γιατί από μια πυρηνική καταστροφή θα επιβίωναν μόνο οι κατσαρίδες και εκείνη.

Παρακολουθήστε την Κατερίνα Βρανά και τη Χρύσα Κατσαρίνη σε μια άκρως ανορθόδοξη φιλική συζήτηση.

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.