ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σταμάτησα να τρώω ζάχαρη για έναν χρόνο και το σώμα μου μεταμορφώθηκε. Το ίδιο και το δέρμα μου

Η δημοσιογράφος Danièle Gerkens σταμάτησε την κατανάλωση ζάχαρης για ένα χρόνο και έγραψε βιβλίο για την εμπειρία της με τίτλο «Zero Sugar».

Σταμάτησα να τρώω ζάχαρη για έναν χρόνο και το σώμα μου μεταμορφώθηκε. Το ίδιο και το δέρμα μου

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, η δημοσιογράφος κατόρθωσε να απαλλαγεί από αυτή τη συνήθεια και είδε απροσδόκητα αποτελέσματα στην υγεία της.

Σταμάτησα να τρώω ζάχαρη για έναν χρόνο και το σώμα μου μεταμορφώθηκε. Το ίδιο και το δέρμα μου
Η δημοσιογράφος Danièle Gerkens σταμάτησε την κατανάλωση ζάχαρης για ένα χρόνο και έγραψε βιβλίο για την εμπειρία της με τίτλο «Zero Sugar».

Να τι λέει η ίδια για την εμπειρία της

Για ένα χρόνο, κατάφερα να μην φάω καθόλου ζάχαρη. Δεν έφαγα ακατέργαστη ζάχαρη, σοκολάτες, παγωτά, πουτίγκες, επιδόρπιο γιαουρτιού, γλυκά, κρουασάν, κέικ, και γενικά όλα τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα, όπου η ζάχαρη είναι πανταχού παρούσα.Ωστόσο, συνέχισα να καταναλώνω ζυμαρικά, πλιγούρι, όσπρια κλπ ...

Γιατί θέλησα να βιώσω αυτή την εμπειρία;

Η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά στους Αγγλοσάξονες. Κατ 'αρχάς, έχω οικογενειακό ιστορικό και είναι πιθανό να εμφανίσω διαβήτη. Έπειτα, ήμουν πάντα παθιασμένη με όσα σχετίζονται με την διατροφή, και στο περιοδικό Elle όπου δουλεύω τα τελευταία χρόνια, έχω ασχοληθεί με τον τομέα της υγείας και με κοινωνικά θέματα.

Παρατήρησα ότι τα θέματα «χωρίς ζάχαρη» άρχισαν να προβάλλονται πολύ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με πολλά ρεπορτάζ, η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για πολλές ασθένειες και παθήσεις.

Μου αρέσει η εκλαΐκευση θεμάτων που πιστεύω ότι είναι σημαντικά και ήθελα ένα μεγαλύτερο πρότζεκτ. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να δοκιμαστεί για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε τα αποτελέσματα. Ένας χρόνος είναι ένα συμβολικό χρονικό διάστημα.

Σαν να κόβεις το τσιγάρο

Δεν θα πω ψέμματα, η αρχή ήταν επίπονη. Δεν έτρωγα υπερβολική ζάχαρη, αλλά υπήρχε στην διατροφή μου αρκετές φορές την ημέρα: στο πρωινό, στο τέλος του μεσημεριανού με ένα γλυκό και το βράδυ, τελειώνοντας το γεύμα μου με ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτα.

Τους πρώτους δύο μήνες, το σώμα μου έπρεπε να συνηθίσει αυτή την ξαφνική αλλαγή. Από ό, τι μου είπαν, είχε το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν ένας καπνιστής σταματά να καπνίζει. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα και απογοητεύσεις.

Μετά τις πρώτες οκτώ εβδομάδες, φάνηκαν τα θετικά αποτελέσματα. Η επιδερμίδα μου έγινε πιο φωτεινή. Το λευκό στα μάτια ήταν ακόμα πιο λευκό, ένιωθα ότι το δέρμα μου ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Η αισθητικός μου είπε ότι το δέρμα είναι πολύ καθαρότερο και οι πόροι πιο σφιχτοί. Στο τέλος αυτών των δύο μηνών, δεν ήθελα καθόλου τη ζάχαρη. Δεν την σκεφτόμουν πια.

Μετά από ένα χρόνο, έχασα έξι κιλά. Ζύγιζα 66 στην αρχή, και σήμερα ζυγίζω 60,5. Το βάρος μου δεν έχει πλέον διακυμάνσεις. Δεν έχω πλέον πόνους, ιγμορίτιδα και οι τρομερές αλλεργίες μου στη γύρη εξαφανίστηκαν.

Πρόσφατα έμαθα ότι η κατανάλωση ενός πρωινού με πολλή ζάχαρη προκαλεί βίαιη πτώση της γλυκόζης στο αίμα λίγες ώρες αργότερα, κάτω από το φυσιολογικό. Ενώ με ένα αλμυρό πρωινό, το σάκχαρο στο αίμα είναι σταθερό.

Πλέον ο τρόπος ζωής μου έχει αλλάξει πολύ, αλλά δεν νιώθω κανέναν περιορισμό: μαγειρεύω πολύ και μου αρέσει. Ψωνίζω σε αγορές μικρών παραγωγών και κοιτάζω τις ετικέτες των τροφίμων περισσότερο από πριν.

Όχι στην ασπαρτάμη

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν στράφηκα στην ασπαρτάμη, που με ενοχλεί. Έχω ενσωματώσει τρία γλυκαντικά στην κουζίνα μου, αλλά σε χαμηλές δόσεις για να μην επανέλθει η επιθυμία για γλυκό:

-Στέβια

-Σιρόπι ρυζιού

-Ξυλιτόλη φλοιού σημύδας

Ποτέ δεν φοβήθηκα ότι θα υπάρξει έλλειψη στην διατροφή μου, επειδή η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα, ούτε βιταμίνες, ούτε μέταλλα, ειδικά όταν είναι λευκή. Αυτές ονομάζονται κενές θερμίδες.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enallaktikos.gr

Read Next

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

Περισσότερα από

Life

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.

06 Μαϊ 2024

Αν θέλεις να ζήσεις περισσότερο κάνε αυτό, λένε οι καρδιολόγοι

Είτε είσαι στη δουλειά, είτε στο σπίτι ή αλλού, κάνε αυτό για να ζήσεις μέχρι τα 100 (και βάλε!).

05 Μαϊ 2024

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.