ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στα βουλεβάρτα του Παρισιού με το κινητό που ξαναγράφει τους κανόνες των εμπειριών

Γιατί τι άλλο είναι οι φωτογραφίες μας πέρα από τις ίδιες μας τις εμπειρίες;

Στα βουλεβάρτα του Παρισιού με το κινητό που ξαναγράφει τους κανόνες των εμπειριών

«Μήπως θα θέλατε να καθίσετε στην έξοδο κινδύνου, να σας αλλάξουμε θέση;» με ρωτάει η υπάλληλος εδάφους κατά τη διάρκεια του check in, ένα βήμα πριν την επιβίβαση. Ορκίζομαι ότι α) είναι η πρώτη φορά που τη βλέπω στη ζωή μου, β) δεν έχω κάποιο ταρατατζούμ επίθετο για να με μπερδέψει ενδεχομένως με διαπρεπές πρόσωπο της Αθηναϊκής κοινωνίας, οπότε η απρόσμενη αναβάθμιση της ταξιδιωτικής μου κατάστασης αυτομάτως μεταφράζεται στο μυαλό μου σαν συμπαντικό δώρο. «Καλά ξεκινήσαμε» σκέφτομαι. «Ποιος ξέρει πόσες ακόμα ευχάριστες εκπλήξεις θα μου φιλήσουν το μυτάκι αυτό το τριήμερο».

Στα βουλεβάρτα του Παρισιού με το κινητό που ξαναγράφει τους κανόνες των εμπειριών

Τριάντα εννέα δημοσιογράφοι, μπλόγκερς, γκατζετάκηδες, ινφλουένσερ, άνθρωποι της τεχνολογίας, εξπέρ και απλοί χρήστες, όλοι με το χαμόγελο του νεοφώτιστου και ένα σκοπό: να δούμε από κοντά το κινητό που ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας. Η σειρά P30 της Huawei θα ζήσει απανωτά unboxes, κάτω από τον (σχεδόν) βορειοευρωπαϊκό ήλιο της πόλης του Φωτός. Στο Παρίσι αποφάσισαν οι άνθρωποι της εταιρίας να κάνουν τα επίσημα, πρώτα αποκαλυπτήρια παγκοσμίως της νέας τους σειράς. Τριάντα εννέα από την Ελλάδα και άλλοι τόσοι –πάνω κάτω-, από όλες της χώρες του κόσμου. Κάνε την πράξη. Ένα παγκόσμιο πάρτι σε άμεση σύνδεση με το μέλλον.

Η Huawei παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη τα νέα της κορυφαία smartphones, τα P30 και P30 Pro.

«Ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας». Η φράση δυνατή και αστραφτερά υποσχόμενη. Υπερατού για ένα κινητό τηλέφωνο η κάμερά του. Η προέκταση και επιμήκυνση της ζωής, οι ντίτζιταλ εικόνες της. Το απόλυτο φλερτ με την αιωνιότητα. Η εξιστόρηση της στιγμής. Η αποτύπωση του χρόνου. Το συνεχές παρόν. Όταν ο πραγματικός χρόνος γίνεται κάτι άλλο, μετουσιώνεται σε διαρκή ανάμνηση.

Η Huawei έχει πετύχει το απόλυτο «δύο σε ένα» -κινητό και φωτογραφική μηχανή-, μέσα από τη συνεργασία της με την Leica, τη θρυλική Γερμανική εταιρία φωτογραφικών μηχανών και φακών λήψεως. Διακόσια χρόνια ιστορίας στην εικόνα και υψηλή τεχνολογία. Σε μία συσκευή, στιλπνή και απαστράπτουσα. Γλιστράει στο χέρι σαν ζωντανή. Η τεχνητή νοημοσύνη των mobile συσκευών; Η «ψυχή» τους; Το design; Όλα αυτά μαζί; Πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το ταξίδι.

«Ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας». Η φράση δυνατή και αστραφτερά υποσχόμενη.

Μίνι -απρόβλεπτη-, ιστορική αναδρομή: Ήταν το 1839 όταν η Γαλλική Ακαδημία ανακοίνωσε την εφεύρεση της φωτογραφίας, η οποία σηματοδότησε την εκκίνηση ενός τεχνολογημένου οπτικού πολιτισμού. Μετέτρεψε τις μέχρι τότε περιορισμένες αντιλήψεις για ζητήματα καταγραφής, τεκμηρίωσης, καθώς και θεωρητικά ζητήματα αναπαράστασης. Το θέαμα αγκάλιασε τον μοντερνισμό. Από τότε μέχρι σήμερα, την εποχή της κυρίαρχης, μεταμοντέρνας επικοινωνίας των σόσιαλ μίντια, οι κανόνες έχουν σαφώς αλλάξει. Και η σειρά P30 της Huawei τους ξαναγράφει.

«Τι σημαίνει αυτό;» ρωτάω. «Περίμενε και θα δεις» ακούω ομόφωνα από την Ξένια, την Άντα, τη Ρενέ και τον Γιάννη. Οι τέσσερις τους είναι μυημένοι. Ξέρουν. Γνωρίζουν. Κρατούν ήδη στα χέρια τους το προηγούμενο μοντέλο της Huawei. Εγώ θα ζήσω τη μυσταγωγία για πρώτη φορά.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Παρισιού ζουζούνιζε πολύβουο, πολυδύναμο και σε πλήρη ανάπτυξη, όλοι οι όροφοι επιστρατευμένοι.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Παρισιού ζουζούνιζε πολύβουο, πολυδύναμο και σε πλήρη ανάπτυξη, όλοι οι όροφοι επιστρατευμένοι. Οι καλεσμένοι, ανυπόμονοι, περίμεναν την έκπληξη. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Μέσα σε μία τεράστια αίθουσα, δύο χιλιάδων ανθρώπων και παραπάνω, έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Η Huawei παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη τα νέα της κορυφαία smartphones, τα P30 και P30 Pro. Ατόφιο το DNA και το στυλ των προηγούμενων σειρών Huawei P (Platinum) αλλά η κάμερα περνάει σε άλλη εποχή, για την ακρίβεια ξεκλειδώνει την πόρτα της απόλυτης ακρίβειας.

«Η σειρά Huawei P30 φέρνει την επανάσταση μετά από δεκαετίες προσπαθειών και ανάπτυξης της τεχνολογίας της κάμερας. Ξαναγράφει τους κανόνες στη φωτογραφία και αλλάζει την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη φωτογράφηση μέσω κινητών τηλεφώνων. Δίνει το στίγμα της επόμενης γενιάς smartphones, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να απαθανατίσουν την πραγματική ομορφιά που βρίσκεται στον κόσμο γύρω τους, μέσα από μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του χεριού τους» δήλωσε, με χαρά, ο Richard Yu, CEO του Huawei Consumer BG.

Ο καινοτόμος Super Spectrum αισθητήρας, ο εξαιρετικός φακός, το οπτικό Super Zoom, η νέα κάμερα Time of Flight (TOF) είναι με το μέρος σου. Με το μέρος του ανθρώπου που λαχταράει να καταγράψει τη ζωή.
Το μακριά έρχεται κοντά και η λεπτομέρεια μεγεθύνεται. Η Πυραμίδα του Λούβρου από μια κάποια απόσταση.
Θέλεις να εστιάσεις στη Γυναίκα με τη Μπαγκέτα, το έκθεμα στο μουσείο του Νταλί; Επίσης, γίνεται.

Το μακριά έρχεται κοντά και η λεπτομέρεια μεγεθύνεται. Σαν μαγικός φακός. Σαν σε παραίσθηση. Σαν να διαβάζει τη σκέψη σου. Τι θέλεις;

Θέλεις να τσεκάρεις το καπέλο της κοφτερής Γαλλίδας στο κεφαλόσκαλο της Βασιλικής της Ιερής Καρδιάς της Μονμάρτρη ενώ εσύ βρίσκεσαι στους πρόποδες του λόφου; Γίνεται.

Θέλεις να φωτογραφίσεις σαν επαγγελματίας τη λαχταριστή κρεμμυδόσουπά σου στο Café De Flore, στο βουλεβάρτο Σεν Ζερμαίν; Γίνεται.

Θέλεις να εστιάσεις στη Γυναίκα με τη Μπαγκέτα, το έκθεμα στο μουσείο του Νταλί; Επίσης, γίνεται.

Θέλεις να καδράρεις το χαμόγελο της Ξένιας μέσα από τα μακριά μαλλιά της, που χαϊδεύουν το πρόσωπό της; Αυτό κι αν γίνεται. Με κάθε τρίχα να λαμπυρίζει στον ήλιο.

Ο καινοτόμος Super Spectrum αισθητήρας, ο εξαιρετικός φακός, το οπτικό Super Zoom, η νέα κάμερα Time of Flight (TOF) είναι με το μέρος σου. Με το μέρος του ανθρώπου που λαχταράει να καταγράψει τη ζωή.

Εγώ κι Αυτός. Ο πύργος των πύργων.

«Να τη και η δεύτερη έκπληξη» σκέφτομαι. «Η συγκίνηση μέσα από τα γκάτζετ είναι ό,τι πιο μεταμοντέρνο υπάρχει» είχε δηλώσει με στόμφο ένας φίλος φίλου, κάπου κάποτε. Η τρίτη έκπληξη δεν άργησε ούτε πέντε λεπτά. Το κρύσταλλο που αναπνέει ή αλλιώς Breathing Crystal. Το απόλυτο χρώμα συσκευής. Αλλάζει αποχρώσεις σαν να εισπνέει και να εκπνέει. Το χρωματικό φάσμα του ουρανού στα χέρια σου. Η ομορφιά της κρινοδάχτυλης αυγής, του φωτεινού μεσημεριανού, η γοητεία που εκπέμπει το μυστηριώδες σέλας και το σκοτάδι της νύχτας.

Το νέο Huawei P30 είναι κάτι κάτι παραπάνω από κινητό. Είναι μια καλειδοσκοπική ματιά στον κόσμο.

[Στο μπλε των δειλινών του καλοκαιριού, θα γυρίσω τα μονοπάτια,

τσιμπημένος απ’ τ’ αυτιά του σιταριού, πατώντας στο χορτάρι:

Ονειροπόλος, θ’ ατενίζω, καθώς θα νιώθω την δροσιά στα πόδια μου.

Θ’ αφήσω τον άνεμο να λούσει το γυμνό μου κεφάλι].

Η πρώτη στροφή από το ποίημα Αίσθησις του Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ μοιάζει ιδανική λεζάντα. Άλλωστε, η τέχνη και η τεχνολογία καλούνται να συνυπάρξουν μέσα από τη νέα συσκευή-πολυεργαλείο του P30.

Τρεις οι αποχρώσεις, Aurora και Black οι άλλες δυο επιλογές, τρεις και οι εκπλήξεις. Μέχρι στιγμής. Την επομένη, που πήρα το Huawei P3o Pro στα χέρια μου, επιβεβαίωσα τη γαλλική παροιμία «deux avis valent mieux qu'un». Δύο γνώμες είναι καλύτερες από μία. Ήχος συν κινούμενη εικόνα είναι καλύτερα, σαφώς πιο δυνατό εφέ. Με το AI Video Editor προσθέτω μουσική και ειδικά εφέ στα βίντεό μου, -ένα φορητό στούντιο παραγωγής στην τσάντα μου.

Ήχος συν κινούμενη εικόνα είναι καλύτερα, σαφώς πιο δυνατό εφέ. Με το AI Video Editor προσθέτω μουσική και ειδικά εφέ στα βίντεό μου, -ένα φορητό στούντιο παραγωγής στην τσάντα μου.

«Μικροί κατάσκοποι έτοιμοι;» ακούγεται μία φωνή, αστειευόμενη, από την ομάδα των 39 συνταξιδιωτών, επιστρέφοντας στη φουτουριστική συνοικία, Λε Ντεφάνς, το επιχειρηματικό κέντρου της πόλης, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Melia, στο οποίο μένουμε. Ανάμεσα σε ουρανομήκη, γυάλινα κτίρια, με ασφαλείς πεζόδρομους και κλειστές πλατείες, χωρίς ίχνος αυτοκινήτου, με υπόγειες διαβάσεις που οδηγούν απευθείας στο μετρό και με μικρά ανθοπωλεία να θυμίζουν κάτι από τον ρετρό τρόπο ζωής, η περιοχή αυτή είναι βγαλμένη από ένα άλλο Παρίσι, αυτό που αφουγκράζεται τις αλλαγές πιο γρήγορα, αυτό που φέρνει το μέλλον στο παρόν.

Ανάμεσα σε ουρανομήκη, γυάλινα κτίρια, με ασφαλείς πεζόδρομους και κλειστές πλατείες, χωρίς ίχνος αυτοκινήτου.
Η φουτουριστική συνοικία, Λε Ντεφάνς, το επιχειρηματικό κέντρου της πόλης, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Melia, στο οποίο μένουμε.

Καθισμένη, δίπλα στο παράθυρο του αεροπλάνου, στο ταξίδι της επιστροφής, υπολογίζω τη διαφορά ώρας Παρισιού-Αθήνας, τσεκάρω το νέο Huawei Watch GT απόκτημα στον αριστερό καρπό του χεριού μου και ανυπομονώ να κάνω την αγαπημένη μου διαδρομή στο τζόκινγκ.

«Το ρολόι αυτό θα σου δείξει τα πάντα, βήματα, ταχύτητα, παλμούς καρδιάς, αλλά τον δρόμο τον ξέρεις μόνο εσύ» μου λέει ο Πέτρος Δρακόπουλος, διευθυντής marketing της Huawei στην Ελλάδα. Έτσι είναι, όσο σύγχρονοι κι αν είμαστε, όσο κι αν λατρεύουμε την ευκολία του πατήματος ενός κουμπιού, όσο κι αν απολαμβάνουμε την ευκολία αυτού, η ουσιαστική προσπάθεια παραμένει αυτή που καταβάλουμε με το σώμα και το νου μας. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όλων.

Όσο σύγχρονοι κι αν είμαστε, όσο κι αν λατρεύουμε την ευκολία του πατήματος ενός κουμπιού, όσο κι αν απολαμβάνουμε την ευκολία αυτού, η ουσιαστική προσπάθεια παραμένει αυτή που καταβάλουμε με το σώμα και το νου μας. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη έκπληξη όλων. Η Ξένια, η Άντα κι εγώ. Τραβάμε τον δρόμο μας.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.