ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Την 1η Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα εγκαινιάζει επίσημα τη γιορτινή περίοδο με μια μεγάλη γιορτή.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο

Φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα μετατρέπουν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Πάνω του θα ξετυλιχθούν παραμύθια, θα ξεδιπλωθούν παιχνίδια, θα ξεχυθούν μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντα, κάτι για τον καθένα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την εορταστική περίοδο στο ΚΠΙΣΝ δίνει μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο, αυτό το Σάββατο 1/12 στις 6 το απόγευμα, με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη. Τα γιορτινά φώτα θα ανάψουν και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα σόου καλλιτεχνικού πατινάζ. Η βραδιά θα κλείσει με μια συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους Mottet.

Σε χριστουγεννιάτικο κόσμο γεμάτο θαύματα μεταμορφώνεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αυτό το Σάββατο
Το ΚΠΙΣΝ φοράει και φέτος τα γιορτινά του και εγκαινιάζει την ομορφότερη περίοδο του χειμώνα με μια μεγάλη εκδήλωση.

Για όλη την εορταστική περίοδο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γεμίσει ήχους και φως, μέσα από μια σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το χώρο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ. Σας περιμένουν να περπατήσετε ανάμεσά ή μέσα από αυτές, να τις αγγίξετε, να τις φωτογραφήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Και φυσικά, ούτε φέτος θα λείπει από το πάρκο το παγοδρόμιο, που σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας. Θα λειτουργεί καθημερινά, έως τις 24/2/19, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο αρκεί να έχετε κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org.

Ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έρχονται φέτος στο ΚΠΙΣΝ; Στον Φάρο, υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Γιώργου Νανούρη, αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ιωάννα Παππά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Όλια Λαζαρίδου, η Κόρα Καρβούνη κ.ά., θα αφηγηθούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες.

Ούτε φέτος θα λείψει το παγοδρόμιο από το Πάρκο.

Η παράσταση σύγχρονου τσίρκου Attrape-Moi των FLIP Fabrique από τον Καναδά έρχεται με την υπόσχεση να καθηλώσει το κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25/12 με ένα πρωτοποριακό συνδυασμό χιούμορ, χορού, μουσικής και, κυρίως, ακροβατικών σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Το ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει μουσική, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων: Οι Solisti Veneti θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι, Ροσίνι και Παγκανίνι με τη διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου (10/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), οι μαθητές του El Sistema Greece και η El Sistema Greece Youth Orchestra θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μουσικό σχήμα Latin Brass Connection σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία με λατινοαμερικανικούς ήχους (16/12, Φάρος), ενώ σε τζαζ ρυθμούς θα γιορτάσουν το Jazz Octet της Στρατιωτικής Φρουράς Αθηνών (08/12, Αγορά), ο Πέτρος Κλαμπάνης (30/12, Φάρος) και η Μαρία Μανουσάκη (06/01, Φάρος).

Ένα πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, ημερολόγια, γιρλάντες, γούρια και κοσμήματα, να χορέψετε κάτω από την ντισκομπάλα, να τυπώσετε ευχές, να φιλοτεχνήσετε τη δική σας αφίσα ή να παίξετε στο Πάρκο παρέα με τον Άι Βασίλη.

Κάθε μέρα στο ΚΠΙΣΝ θα είναι γεμάτη γιορτινές εκπλήξεις.

Και φυσικά, όπως και πέρυσι το Ίδρυμα ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ξεκινά με την live μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, συνεχίζει με μια μοναδική εμφάνιση του Mario Biondi στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική από τον διεθνούς φήμης μουσικό και DJ Huey Morgan, frontman των Fun Lovin’ Criminals, πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org

Δείτε την αντίστροφη μέτρηση σε μια σειρά βίντεο.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.