ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ryanair προς Λονδίνο: Κίνδυνος για τις πτήσεις από τον Μάρτιο του 2019

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία».

Ryanair προς Λονδίνο: Κίνδυνος για τις πτήσεις από τον Μάρτιο του 2019

Η Ryanair κάλεσε σήμερα (29 Μαρτίου) την κυβέρνηση της Βρετανίας να θέσει την αεροπορία στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων της με την ΕΕ και να παρέχει ένα συνεκτικό σχέδιο μετά το Brexit, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να μείνει χωρίς πτήσεις προς/από την Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2019, όταν και θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

Με τη βούληση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει το σύστημα της Ευρώπης «Open Skies», η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει είτε να διαπραγματευθεί μια διμερή συμφωνία με την ΕΕ για να επιτρέψει στις πτήσεις προς/από την Ευρώπη να συνεχιστούν, ή αλλιώς να επανέλθει στους ιστορικούς κανόνες του World Trade Organization, οι οποίοι δεν καλύπτουν όμως την αεροπορία, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα της διακοπής των πτήσεων μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένου Βασιλείου από τον Μάρτιο του 2019 ελλείψει διμερούς συμφωνίας.

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία»

Η Ryanair, η οποία απασχολεί πάνω από 3.000 υπαλλήλους στη Βρετανία και θα μεταφέρει φέτος περισσότερους από 44 εκατ. επιβάτες από / προς τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει ήδη στραφεί σε σχέδια ανάπτυξης μακριά από τη Βρετανία προς άλλα αεροδρόμια της ΕΕ και δεν θα προσθέσει επιπλέον αεροσκάφη στα 19 αεροδρόμια της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017 ενώ θα μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης της από 15% σε μόλις 6% αυτό το έτος.

Από τη στιγμή που το Γουέστμινστερ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σήμερα, η Ryanair ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σχεδιάσει αμέσως μια στρατηγική για τη διατήρηση των αεροπορικών ταξιδίων χαμηλού ναύλου μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ από τον Μάρτιο του 2019 και προειδοποίησε πως μένουν μόλις 12 μήνες μέχρι να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες περικοπές, καθώς το θερινό πρόγραμμα του 2019 πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Περίπου 9 μήνες μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit, εμείς δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχει στην αεροπορία. Έχει γίνει ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να μην έχει κάποιο Plan Β για να διατηρηθούν οι ελεύθερες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης, αν δεν παραμείνει στο καθεστώς «Ανοικτοί Ουρανοί».

Με τη Βρετανία να σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη συμφωνία ανοικτών ουρανών, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα ότι μπορεί να σταματήσουν οι πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης μετά το Μάρτιο του 2019. Το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι μια νέα διμερή συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, ωστόσο, ανησυχούμε ότι η Βρετανία μπορεί να μην είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μια τέτοια διμερή συμφωνία εγκαίρως για την απελευθέρωση από τις αεροπορικές εταιρείες των θερινών προγραμμάτων του 2019 στα μέσα του 2018.

Η Ryanair, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρείες, προγραμματίζει τις πτήσεις της 12 μήνες πριν, οπότε μένουν μόλις 12 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας για το καλοκαίρι 2019, όπου μπορεί να υπάρξουν βαθιές περικοπές στις πτήσεις μας, τόσο προς, από και εντός του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Μάρτιο του 2019 και μετά . Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες μας, και να θέσει την αεροπορία στην κορυφή της ατζέντας της όταν διαπραγματεύεται το Brexit με τις Βρυξέλλες. Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια και οι παραθεριστές της Βρετανίας χρειάζονται μια πραγματική και γρήγορη λύση για την αεροπορία, ή υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να αποκοπεί από την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2019».

Πηγή: airnews.gr

Read Next

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.