ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ρώτησέ το τι σε έκανε να γελάσεις όχι τι βαθμό πήρε»: Μια δασκάλα συμβουλεύει τους γονείς

Οι παρακάτω συμβουλές απευθύνονται στους μπαμπάδες και τις μαμάδες που παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι τα παιδιά από το σχολείο.

«Ρώτησέ το τι σε έκανε να γελάσεις όχι τι βαθμό πήρε»: Μια δασκάλα συμβουλεύει τους γονείς

Γράφει η πρώην δασκάλα Aubree Paige

Με αφορμή τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς, μια πρώην δασκάλα Δημοτικού συγκέντρωσε τις παρακάτω συμβουλές που απευθύνονται στους μπαμπάδες και τις μαμάδες που παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι τα παιδιά από το σχολείο.

Αξίζει να την ακούσουμε:

«Πρώτα απ’όλα, να τους χαμογελάτε όταν τα βλέπετε. Ξέρω ότι οι μέρες σας δεν είναι πάντα τέλειες, αλλά δείξτε τους πόσο χαρούμενοι είστε που τα βλέπετε! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσες φορές έχω δει γονείς ή συνοδούς που έρχονται να πάρουν τα παιδιά και δεν τα κοιτάζουν καν ούτε χαμογελούν. Φροντίστε το πρώτο σας βλέμμα προς εκείνα να τα καλωσορίζει, γιατί το πιθανότερο είναι ότι το χαμόγελό σας είναι αυτό που τα νοιάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Σας παρακαλώ ας μην είναι η πρώτη σας ερώτηση: «Τι βαθμό πήρες σήμερα;» ή «Ελπίζω να μη σε έβαλε η δασκάλα τιμωρία;». Υπάρχουν τόσα σημαντικότερα πράγματα να ρωτήσετε τα παιδιά σας, όπως: Τι σε έκανε να γελάσεις σήμερα; Έκανες κανέναν νέο φίλο ή τι καινούργιο έμαθες σήμερα;

Καταλάβετε ότι, ειδικά τις πρώτες ημέρες του σχολείου, τα παιδιά εξαντλούνται τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Ο κόσμος τους έχει έρθει πάνω-κάτω. Ένας νέος δάσκαλος έχει νέες απαιτήσεις, απαιτήσεις που πιθανότατα δεν υπάρχουν στο σπίτι. Δείξτε υπομονή και κατανόηση –θα την χρειαστούν.

Το πιθανότερο είναι ότι πεινάνε πολύ. Ας έχετε ένα μικρό σνακ μαζί σας. Έχει περάσει αρκετή ώρα από το τελευταίο διάλειμμα και ίσως να μην έφαγαν καν το κολατσιό τους, τότε.

Παρόλο που είναι κουρασμένα, είναι γεμάτα ενέργεια! Τους έχει ζητηθεί να καθίσουν ήσυχα χωρίς να μιλούν για 8 ώρες. Έτσι τώρα χρειάζονται να κινηθούν και να μιλήσουν και απλά να… ξαναγίνουν παιδιά. Αφήστε τα!

Να θυμάστε αυτές οι μέρες δεν κρατάνε πολύ. Πολύ σύντομα θα μεγαλώσουν και δεν θα έχετε αυτές τις στιγμές. Βρείτε τη χαρά στο ταξίδι σας αυτό!»

Πηγή: infokids.com.cy

Photo: stem.T4L

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

Περισσότερα από

Life

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.

07 Ιουν 2024

Το Κάθε Κουτί Μετράει γιορτάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το International Recycling Tour 2024

Μια πολική αρκούδα από 2.000 κουτάκια αλουμινίου εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Recycling Tour 2024!

06 Ιουν 2024

Ανάδειξε την πιο όμορφη πλευρά σου με το PANTENE στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ!

To Pantene είναι ο μεγάλος υποστηρικτής στα MAD VMA 2024 από την ΔΕΗ και σε προσκαλεί να ζήσεις τη μοναδική αυτή εμπειρία στο Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, Tae Kwon Do, σε ένα διήμερο γεμάτο ενδιαφέρουσες δράσεις, πολλή μουσική & δυνατά λαμπερά μαλλιά!

06 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party | Τα highlights μιας βραδιάς που θα θυμόμαστε για καιρό

Καλωσορίσαμε την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου με τον καλύτερο τρόπο.

05 Ιουν 2024

Γιατί η επιστήμη λέει ότι οι βρισιές μας κάνουν καλό;

Οι βρισιές είναι προσβλητικές αλλά η επιστήμη ανάβει το πράσινο φως σε αυτούς που βρίζουν (όχι σε αυτούς που τις δέχονται!). Μάθε το γιατί.