Το ρόδι θεωρείται γούρι για τη νέα χρονιά, το σίγουρο είναι ότι φέρνει καλοτυχία στα γιορτινά τραπέζια, καθώς σε όποιο πιάτο προστίθεται χαρίζει χρώμα, διακριτική γλύκα και αντιοξειδωτικές ουσίες, ωφέλιμες για τον οργανισμό. Όπως σε αυτή την πολύχρωμη σαλάτα, όπου συνομιλεί γευστικά με το αβοκάντο και τα αμύγδαλα, καλές πηγές ωφέλιμων λιπαρών και τα δύο. Έτοιμη σε πέντε λεπτά, αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα συνοδευτικά.
Σαλάτα με αβοκάντο, ρόδι και αμύγδαλα
Υλικά:
¼ φλιτζ. ξίδι σαμπάνιας (σε ενημερωμένα καταστήματα, εναλλακτικά οποιοδήποτε λευκό ξίδι)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
½ κ.γ. αλάτι
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Μαρούλι ρομάνα (περίπου 16 φλιτζ.), κομμένο σε μπουκιές
1 ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
1 μαραθόριζα, σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. αμύγδαλα
½ φλιτζ. σπόροι ροδιού
επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά το ξίδι, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το ½ κ.γ. αλατιού. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το μαρούλι, το αβοκάντο, τη μαραθόριζα και ¼ φλιτζ. από τα αμύγδαλα και το ρόδι. Προσθέτετε ½ φλιτζ. από το ντρέσινγκ που έχετε ετοιμάσει. Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και το ρόδι. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και σερβίρετε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ σε ξεχωριστό δοχείο στο τραπέζι.
Δείτε πώς θα φτιάξετε μια γιορτινή σαλάτα με μήλο και ρόδι του Γιάννη Λουκάκου:
Πηγή και φωτό συνταγής: www.foodandwine.com