Υλικά
Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. καρύδια αλεσμένα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
½ κ.γ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
400 ml γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
1 κονσέρβα μόρφατ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, μετρώντας από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ 30Χ35 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Ζεσταίνουμε τα 300 ml. γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη και την βανίλια.
Ρίχνουμε το γάλα με το κορνφλάουρ στο κατσαρολάκι με το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπολ την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τμηματικά την κρύα κρέμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και την σερβίρουμε μαζί με την κρέμα.
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την πουτίγκα με κανέλα ή τριμμένο καρύδι.