ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς χρησιμοποιούμε το Google Maps στο κινητό μας όταν δεν έχουμε σύνδεση

Βρισκόμαστε σε άγνωστη περιοχή (ή χώρα) και το smartphone μας αρνείται να συνδεθεί στο ίντερνετ; Κανένα πρόβλημα. Η λειτουργία «offline areas» μάς δείχνει το δρόμο.

Πώς χρησιμοποιούμε το Google Maps στο κινητό μας όταν δεν έχουμε σύνδεση

Από τα πιο ... αγχωτικά πράγματα που μπορούν να μας συμβούν είναι να χαθούμε σε ένα μέρος που δεν γνωρίζουμε χωρίς να έχουμε σύνδεση στο κινητό. Και, συνεπώς, ο χάρτης στο smartphone μας να μη φορτώνει καθόλου, να εμφανίζεται υπερβολικά αργά ή να μας δείχνει εντελώς λάθος την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε.

Η Google, λοιπόν, έχει βρει έναν τρόπο να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω της λειτουργίας «offline areas», που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν αναλυτικούς χάρτες στα κινητά τους, έτσι ώστε να ψάχνουν προορισμούς ή να λαμβάνουν οδηγίες χωρίς να χρειάζεται να έχουν σύνδεση δεδομένων ή WiFi.

Και, μάλιστα, είναι αρκετά εύκολο να το κάνουμε, αν εξαιρέσουμε ότι οι συγκεκριμένοι χάρτες μπορεί να είναι μεγάλοι σε μέγεθος και χρειάζεται να έχουμε αρκετό διαθέσιμο χώρο στο κινητό μας πριν αρχίσουμε να τους κατεβάζουμε.

Πώς, γίνεται, λοιπόν, η διαδικασία; Ανοίγουμε το Google Maps, επιλέγουμε «offline areas» από τη στήλη των εργαλείων στα αριστερά και, στη συνέχεια, επιλέγουμε τον χάρτη που θέλουμε.

Πώς χρησιμοποιούμε το Google Maps στο κινητό μας όταν δεν έχουμε σύνδεση

Μετά, πατάμε το πλήκτρο (+) στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης και διαλέγουμε την περιοχή του χάρτη που θέλουμε να κατεβάσουμε.

Καθένας από αυτούς τους χάρτες είναι το μέγιστο 250 MB και καλύπτει 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, οπότε δεν θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε την έκταση... ολόκληρης της χώρας. Είναι, όμως, ό,τι πρέπει για να έχουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης στην οποία βρισκόμαστε. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά όσους ταξιδεύουν συχνά σε μέρη με ασθενή σύνδεση δεδομένων ή ακόμα και ξένες χώρες – αλλά όχι για να αντικαταστήσει πλήρως μια περιήγηση με κανονική σύνδεση.

Όσον αφορά το όνομα που βάζουμε στην αναζήτηση, είναι απλό όταν θέλουμε να κατεβάσουμε τον χάρτη μιας ολόκληρης πόλης, αλλά είναι καλύτερα να εντάσσουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες αν αναζητούμε περισσότερους και μικρότερους χάρτες ώστε να εξοικονομήσουμε και χώρο στο κινητό μας.

Επίσης, ο χάρτης που κατεβάζουμε ανοίγει αυτόματα μέσα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, οπότε δεν χρειάζεται να τον ανοίξουμε χωριστά αν θελήσουμε να περιηγηθούμε χωρίς σύνδεση.

Ακόμα, μπορούμε να του κάνουμε update σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιαστούμε απροετοίμαστοι αν π.χ. κλείσει ξαφνικά ένας δρόμος.

Τέλος, η λειτουργία είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χάρτης που επιλέγουμε να παραμένει εγκατεστημένος στο κινητό μας μέχρι και 30 μέρες προτού διαγραφεί αυτομάτως για να αφήσει τον χώρο ελεύθερο.

Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.