ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού απασχολεί συχνά πολλές γυναίκες. Γι' αυτό και στη γιόγκα υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα των μαστών και παράλληλα να σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή και υγιής. Εάν λοιπόν χρειάζεστε τόνωση, η γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας.

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

1. Η στάση του δέντρου

Η Vrikshasana ή Tree Pose πρόκειται για την αναπαράσταση ενός δέντρου. Η συγκεκριμένη άσκηση τεντώνει τους ιστούς στα πλάγια του στήθους και οδηγεί στην αύξηση του μεγέθους του. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Για να την εκτελέσετε, σταθείτε στο ένα σας πόδι και φέρτε το πέλμα σας στον αστράγαλο, την κνήμη ή το μηρό ανάλογα με την ευλυγισία σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε το ένα σας χέρι σε τοίχο για ισορροπία. Όταν βρείτε την απόλυτη ισορροπία, σηκώστε τα χέρια σας.

2. Η στάση της κόμπρας

Η Bhujangasana ή στάση κόμπρα βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών μυών και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ξαπλώστε με το στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε τον κορμό σας, διατηρώντας παράλληλα το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα. Ισορροπήστε με τα χέρια και τα πόδια, ενώ τεντώνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω. Εκπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

3. Η στάση του πολεμιστή

Η Virabhadrasana ή η στάση πολεμιστή σας βοηθάει να τεντώσετε τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά, παράλληλα μεταξύ τους. Γυρίστε το αριστερό σας πόδι προς τα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών και περιστρέψτε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό γόνατο. Κρατήστε το δεξί πόδι σας ευθεία, καθώς σηκώνετε τα χέρια σας σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και κοιτάζετε τον καρπό σας.

4. Η στάση τρίγωνο

Η Trikonsana ή η στάση τρίγωνο, θα ενισχύσει τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά. Στρίψτε το αριστερό πόδι σε μια γωνία 90 μοιρών και το δεξί πόδι 15 μοίρες. Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι σας, και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, ώστε τα χέρια σας να είναι σε ευθεία γραμμή. Κρατήστε τα γόνατά σας και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Γυρίστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τα δάχτυλά σας. Κάντε την άσκηση και από την άλλη μεριά.

5. Η στάση καμήλα

Η Ustrasana ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη. Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας. Σιγά σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες. Στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας. Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.


6. Η στάση ρόδα

Chakrasana ή στάση ρόδα ανοίγει το θώρακα, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και θεραπεύει πονοκεφάλους. Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων σου και κολλήστε τα στους γλουτούς. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν το πάτωμα και τα δάχτυλα να δείχνουν την πλάτη σας. Βγάλτε αέρα και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς όσο πιο ψηλά. Προσπαθήστε να τεντώσετε τα χέρια σας.

7. Η στάση τόξο

Η Dhanurasana ή στάση τόξο τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και διαμορφώνει το στήθος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εκπνεύστε. Λυγίστε τα γόνατά σας πίσω προς το κεφάλι σας. Κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας και εκπνεύστε. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε. Οι γλουτοί και το στήθος σας θα πρέπει να είναι σηκωμένοι από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσετε στο στομάχι σας.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Read Next

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Περισσότερα από

Life

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

15 Μαϊ 2024

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

14 Μαϊ 2024

ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024: Η Ακτή Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό παραθαλάσσιο γυμναστήριο

Στις 25 & 26 Μαΐου θα διεξαχθεί για ακόμα μια χρονιά το Athens Fitness Festival 2024.

12 Μαϊ 2024

7 διάσημα ψυχολογικά πειράματα που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Πολλά διάσημα πειράματα που αναλύουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν επηρεάσει την κατανόηση της ψυχολογίας. Για ορισμένα δεν είναι δυνατή η επανάληψή τους σήμερα λόγω παραβιάσεων των ηθικών ορίων. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη σημασία τους.

12 Μαϊ 2024

"Rays of Infinity" | Ένα ταξίδι από τον ήχο στο φως

Η PanArmonia επιστρέφει στο θέατρο "Άλσος" και παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο άλμπουμ "Rays of Infinity", μαζί με αγαπημένα τραγούδια από το ρεπερτόριό της.

11 Μαϊ 2024

Πότε ξεκινά το σεξ σε νέα σχέση; Η απάντηση της ειδικού θα σε εκπλήξει

Νομίζεις ότι ο κανόνας "όχι σεξ πριν το τρίτο ραντεβού" αρκεί; Καλύτερα να το παρατείνεις στους... έξι μήνες, ή και παραπάνω.

10 Μαϊ 2024

Olvos Koufonisia: Ο δικός μου παράδεισος

Τα Κουφονήσια είναι ο δικός μου παράδεισος και το Olvos Koufonisia, το δικό μου εξωτικό καταφύγιο.

10 Μαϊ 2024

Fashion Forward: Τα νέα προϊόντα τεχνολογίας και wearables της Huawei μας βάζουν στον ψηφιακό κόσμο με στυλ

Το HUAWEI WATCH FIT 3, το HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition και το HUAWEI MateBook X Pro έρχονται να μας καταπλήξουν.

10 Μαϊ 2024

Λώξη: Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Είναι η ιστορία της Λωξάνδρας Λούκας η οποία αξιώνει στην πράξη ισότιμη πρόσβαση στη ζωή και την τέχνη της.