Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη συνοδεία του πουρέ στο μεσημεριανό τραπέζι. Ξεχάστε τους έτοιμους πουρέδες. Φτιάξτε σπιτικό πουρέ πατάτας και εντυπωσιάστε όλη την οικογένεια.
-
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, ολόκληρες
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. γάλα
- αλάτι
- Εκτέλεση
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες (όταν τις τρυπήσουμε με ένα μικρό μαχαίρι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αντίσταση).
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα σε μια κατσαρόλα και διατηρούμε το μείγμα ζεστό. Σουρώνουμε τις πατάτες, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε. Τις αλέθουμε στον χορτόμυλο και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος σιγά σιγά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό με τα υπόλοιπα. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Σερβίρουμε αμέσως τον πουρέ ή τον διατηρούμε ζεστό.