ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Γιάννης Μπεχράκης ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Μετά τη σπουδαία διάκριση από τον βρετανικό Guardian, ο Έλληνας ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε διαγωνισμό φωτορεπορτάζ στην Ιαπωνία.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Mεγάλος νικητής ανακηρύχθηκε ο Έλληνας φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης στα Days Japan International Photo Journalism Awards 2016. Mια ακόμη διάκριση για τον φωτογράφο που απαθανάτισε συγκλονιστικά την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

1ο Βραβείο

In Search of a New Life
photo by Yannis Behrakis / Reuters

Ο Γιάννης Μπεχράκης ανακηρύχθηκε καλύτερος φωτογράφος σε παγκόσμιο διαγωνισμό
Ένας Σύρος πρόσφυγας κρατάσει σφιχτά τα δύο του παιδιά καθώς παλεύει να βγεί από τη λέμβο στις ακτές της Λέσβου στις 24 Σεπτεμβρίου 2015. Πάνω από 850,000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στο ελληνικό νησί μέσα στο 2015.

21 Οκτωβρίου 2015: Ένα δελφίνι πηδάει δίπλα από μια λέμβο γεμάτη πρόσφυγες από τη Συρία.

Ένα υπερπολυτελές γιότ πλέει δίπλα από μια λέμβο χωρίς μηχανή με Ιρανούς μετανάστες που κάνουν κουπί προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω τον Δεκαπενταύγουστο του 2015.

Mετανάστες και οι πρόσφυγες παρακαλούν τους αστυνομικόυς της Π.Γ.Δ.Μ να επιτρέψουν τη διέλευση ώστε να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Ένας Σύρος πρόσφυγας φιλά την κόρη του καθώς περπατά μέσα σε μια καταιγίδα προς τα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ, κοντά στο ελληνικό χωριό της Ειδομένης, Σεπτέμβριος 2015.

Καθώς ανατέλει ο ήλιος μια βάρκα γεμάτη Σύρους πρόσφυγες έχει μείνει χωρίς μηχανή και παρασύρετε στο Αιγαίο Πέλαγος ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη νήσο Κω, 11 Αυγούστου 2015. Το ελληνικό λιμενικό απάντησε στο σήμα κινδύνου και έσπευσε για βοήθεια.

2ο Βραβείο

Conflict, Healing and Resilience in Gaza
photo by Heidi Levine / Sipa Press

Ο Sheik Adnan Raed, στο κέντρο, εκτελεί το μουσουλμανικό, τελετουργικό πλύσιμο του σώματος ενός Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ένα καφέ κατά μήκος της παραλίας στο Χαν Γιουνίς την Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014. Ο Raed λέει ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς που έχει δει κατά τη διάρκεια του πολέμου έχουν τόσο σοβαρά εγκαύματα και τραύματα από τις εκρήξεις που προκάλεσαν το θάνατό τους που είναι σε θέση να εκτελέσει το τελετουργικό καθαρισμού σε λίγους μόνο διότι δεν επιτρέπεται να το κάνει αν ο οργανισμός έχει καεί ή κοπεί, σύμφωνα με το Ισλάμ.

H 17χρονη Rawya abu Jom""a, στο νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας στις 22 Ιουλίου 2014. Η Rawya τραυματίστηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που χτύπησε το διαμέρισμα της οικογένειάς της την Κυριακή το βράδυ. Τρία από τα ξαδέρφια της και η αδελφή της σκοτώθηκαν στην επίθεση. Χτυπήθηκε από οβίδα στο πρόσωπό της, τα πόδια της έχουν τρύπες και τα οστά στο δεξί της χέρι έχουν συνθλιβεί.

Ο Παλαιστήνιος Mousa Sweidan, ετών 50 περπατά στο κατεστραμένο σπίτι του πατέρα του στη Γάζα στις 15 Αυγούστου του 2014.

Σε αυτό το πορτρέτο ο Nabil Siyam, 34 ετών, ο οποίος έχασε το χέρι του και υπέστη και άλλους τραυματισμούς στέκεται με το μόνο παιδί του που έχει επιζήσει, τον 5χρονο Badruddin, χωρίς πουκάμισα για να δείξουν την έκταση των τραυματισμών τους, στο σπίτι τους στη Ράφα στη Γάζα τον Δεκέμβριο του 2014.

Η Παλαιστίνια HIdya Atrash κοιτάζει από ψηλά την καταστροφή της γειτονιάς Shujayea στη Γάζα καθώς ο ήλιος δύει.

The Price of Jade
photo by Minzayar Oo

Μια ομάδα ανθρακωρύχων μικρής κλίμακας δουλεύουν σε ένα ορυχείο νεφρίτη, στη Μιανμάρ, 18 Ιουλίου, 2014. Μερικοί ανθρακωρύχοι εργάζονται μόνοι τους, ενώ μερικοί όπως τους νεαρούς άνδρες λειτουργούν σαν ομάδα σε ένα μικρό οικόπεδο που ανήκει στον «Lao-ban» (που σημαίνει «αφεντικό» στα κινέζικα), ο οποίος συχνά είναι κάποιος τοπικός έμπορος.

Τα πόδια ενός παράνομου ανθρακωρύχου στη Μιανμάρ.

Ανθρακωρύχοι με φακούς στα κεφάλια τους πάνω από έναν σωρό αποβλήτων από εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρείας, ψάχνουν για νεφρίτη.

25 Απριλίου 2015

Μικρής κλίμακας ανθρακωρύχοι νεφρίτη ετοιμάζονται να πηδήξουν πάνω στον τεράστιο σωρό από μπάζα που ξεφορτώνει η εταιρεία εξόρυξης, προκειμένου να ψάξουν για υπολείματα από πέτρες νεφρίτη στη Μιανμάρ.

3ο Βραβείο

Europe Refugees
photo by Sergey Ponomarev

Ένας άνδρας προσπαθεί να σώσει το παιδί του από τους ξυλοδαρμούς της αστυνομίας και τα δακρυγόνα κατά τη διέλευση των συνόρων στο Χόργκος της Σερβίας, Τετάρτη Σεπτεμβρίου 16, 2015.

Αστυνομικοί σε άλογα συνοδεύουν εκατοντάδες μετανάστες, αφού πέρασαν από την Κροατία στη Σλοβενία, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, 2015.

Μετανάστες προσπερνούν με τα πόδια ένα ναό, καθώς οδηγούνται στο στρατόπεδο ταξινόμησης στη Σλοβενία, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 2015.

Πρόσφυγες επιβιβάζονται στο τρένο προς Ζάγκρεμπ στο σταθμό Tovarnik στα σύνορα με τη Σερβία, την Κροατία, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 2015.

Mετανάστες φτάνουν με τουρκικό σκάφος κοντά στο χωριό της Σκάλας, Λέσβου τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 2015. Ο Τούρκος ιδιοκτήτης του σκάφους οδήγησε περίπου 150 άτομα στην ελληνική ακτή και προσπάθησε να διαφύγει πίσω στην Τουρκία αλλά συνελήφθη αργότερα σε τουρκικά ύδατα.

Syrian Children Cry for Help
photo by Abd Doumany / AFP

Ένα τραυματισμένο κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Δαμασκού.

Ένα τραυματισμένο παιδί σε μια αυτοσχέδια κλινική στις 6 Απριλίου, 2015. AFP PHOTO / ABD DOUMANY

Μια εικόνα που τραβήχτηκε στις 16 Αυγούστου του 2015 και δείχνει πτώματα παραταγμένα στο έδαφος μετά από αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περισσότεροι από αυτούς άμαχοι πολίτες και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξήθηκε καθώς πολλοί από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση. AFP PHOTO / ABD DOUMANY

Ένας Σύρος μεταφέρει το σώμα ενός παιδιού που σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Ντούμα, ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, στις 7 Νοεμβρίου, 2015. AFP PHOTO / ABD DOUMANY

Ένας άντρς κοιτάζει το σώμα της κόρης του, η οποία σκοτώθηκε μετά από επιδρομές των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στις 24 Αυγούστου του 2015. AFP PHOTO / ABD DOUMANY

Nepal Earthquake
photo by Daniel Berehulak

Θύμα του σεισμού.

Φλόγες από την καύση νεκρών κατά την αποτέφρωση των θυμάτων του σεισμού, στο ναό Pashupatinath στις όχθες του ποταμού Bagmati στις 28 Απριλίου, 2015, στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Ένας σύζυγος περνά τα υπάρχοντά που σώθηκαν στη γυναίκα του έξω από το παράθυρο του κατεστραμένου τους σπιτιού, στις 29 Απριλίου, 2015, στο Μπακταπούρ του Νεπάλ.

Τα μέλη μιας ομάδας διάσωσης στο Νεπάλ ανακαλύπτουν το σώμα ενός άνδρα, θύμα του σεισμού, στα ερείπια του σπιτιού του, στις 29 Απριλίου, 2015, στο Μπακταπούρ του Νεπάλ.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχει τραυματιστεί από τον σεισμό και μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο από τον στρατό.

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.