ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μόνο η ζωή να εύχεστε να επιβραβεύσει τα παιδιά για την επίτευξη της μόρφωσης, όχι η σημαία»

Μια παλαιότερη ανάρτηση στο Facebook ήρθε στην επικαιρότητα, με την ανακοίνωση της νέας υπουργού Παιδείας ότι σημαιοφόρος θα είναι ο άριστος μαθητής.

«Μόνο η ζωή να εύχεστε να επιβραβεύσει τα παιδιά για την επίτευξη της μόρφωσης, όχι η σημαία»

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από την ανακοίνωση της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι καταργείται ο ορισμός των σημαιοφόρων στις εθνικές παρελάσεις με κλήρωση και πως η επιλογή τους θα γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα παλαιότερη τοποθέτηση που είχε γίνει μέσα από τη σελίδα του Facebook «Πρώτα ο δάσκαλος», με αφορμή την αλλαγή που είχε φέρει η τότε κυβέρνηση:

«Με κλήρωση θα ορίζονται οι σημαιοφόροι σύμφωνα με νέο Π.Δ. και φυσικά άρχισε το ξεσάλωμα από γονείς και εκπαιδευτικούς.

»Τι “ζήτω η αμορφωσιά“ διαβάζω, τι “επιβράβευση στην τεμπελιά“…

»Eίστε σοβαροί;;; Για ποιον λόγο ακριβώς μορφώνετε/μορφώνουμε τα παιδιά σας/μας; Δεν έχω παιδιά αλλά αν είχα, δε θα τα έστελνα να μορφωθούν για να πάρουν κάποτε τη σημαία! Θα περίμενα κατά κύριο λόγο να γίνουν καλοί άνθρωποι και να αποκτήσουν ηθικές αξίες! Θέλετε επιβράβευση για αυτό;

»Χρειάζεται επιβράβευση η επίτευξη της μόρφωσης; Μόνο η ίδια η ζωή να εύχεστε να τα επιβραβεύσει, όχι η σημαία ή μια θέση απουσιολόγου! Αν πιστεύετε πως εμπλέκεστε σε κάποιο είδος διαγωνισμού με έπαθλο τη σημαία, λυπάμαι αλλά μόνο 1 οικογένεια ανά τάξη θα κερδίσει! Οι υπόλοιποι παρατήστε το, μωρέ! Όσο για τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν ως δέλεαρ για τις επιδόσεις των μαθητών τους τη σημαία, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν ήδη “χάσει” κάποιους, αν όχι τους περισσότερους μαθητές τους. Να σημειωθεί επίσης πως ο αγώνας για την “απόκτηση” της σημαίας αποτελεί παράγοντα επιπρόσθετου άγχους για τους μαθητές αλλά και απογοήτευσης όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται.

«Αν πιστεύετε πως εμπλέκεστε σε κάποιο είδος διαγωνισμού με έπαθλο τη σημαία, λυπάμαι αλλά μόνο 1 οικογένεια ανά τάξη θα κερδίσει!»

»Λατρεύω να έχω άριστους μαθητές στην τάξη, με διευκολύνει απίστευτα! Η ελληνική σημαία όμως, κυρίες μου και κύριοι, δεν αποτελεί έπαθλο, ούτε ευκαιρία για κομπασμό! Τα παιδιά με τις χαμηλότερες επιδόσεις δε σημαίνει ότι είναι τεμπέλικα ή χαζά ούτε οι υψηλές επιδόσεις είναι απαραίτητα δείγμα γνώσεων και χαρακτήρα.

»Δεν πρέπει να συγχέουμε την επίδοση στα μαθήματα με την εθνική συνείδηση. Η ελληνική σημαία, το εθνικό σύμβολο, είναι δικαίωμα όλων των μαθητών. Άλλωστε δεν είδα κανέναν να βγαίνει και να παραπονιέται όταν πολλοί αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές έφεραν στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κύπελλο το 2004 με την ελληνική σημαία πάνω του ούτε όταν πολλοί αμόρφωτοι ολυμπιονίκες μας σηκώνουν ψηλά τη σημαία μας ούτε βέβαια όταν οι αμόρφωτοι πρόγονοί μας πέθαναν για τη σημαία χωρίς πρώτα να μας στείλουν συνημμένα τα ενδεικτικά τους!».

Πηγή: Πρώτα ο Δάσκαλος

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo by Anita Jankovic on Unsplash

Read Next

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.