ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11 ως τις 18:00, το κατάστημα Miss Lemon θα προσφέρει το 20% από τα έσοδά του, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα. Ας βοηθήσουμε...

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Το κατάστημα Miss Lemon, δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες από τη Ζαχαρούλα και την Αγγελική. Εκεί θα βρεις από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ, όλα χειροποίητα.

Το Miss Lemon ξεκινά μια σειρά από events ένα μέρος των εσόδων των οποίων θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση, φορέα, σύλλογο, που έχει αναπτύξει την αλληλεγγύη και υπάρχει για να βοηθάει αποδεδειγμένα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η πρώτη προσπάθεια θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουνίου, από τις 11 πμ μέχρι τις 6 μμ, όπου το κατάστημα θα προσφέρει το 20% από τα έσοδα των πωλήσεών του, στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα.

Το ποσό που θα συλλεχθεί θα κατατεθεί σε λογαριασμό συνεργαζόμενων φαρμακείων, όπου θα υπάρχει ως παρακαταθήκη για αγορά φαρμάκου από κάποιον που δεν μπορεί να το αγοράσει.

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει μπορεί να φέρει και έξτρα φάρμακα στο κατάστημα ή να προσφέρει χρήματα στον κουμπαρά της Miss Lemon.

Miss Lemon: Αυτό το Σάββατο χαρίζει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα

Η Ζαχαρούλα και η Αγγελική μάς λένε για αυτή την πρωτοβουλία:

Η Miss Lemon δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και να δείξουμε πως πιστευουμε ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από τη δημιουργία και την αλληλοβοήθεια. Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο κατάστημά μας είναι όλα χειροποίητα φτιαγμένα είτε από εμάς, είτε από μικρές ατομικές προσπάθειες συνεργατών μας.

Στη Miss Lemon μπορεί κάποιος να βρει, από είδη διακόσμησης σπιτιού, μεχρι κοσμήματα, λίγα ρούχα και αξεσουάρ. Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειάς μας, όλοι μας έλεγαν ότι οι εποχές είναι δύσκολες και τι πάτε να κάνετε, αλλά η απάντηση έβγαινε αβίαστη και σίγουρη. Πάντα υπήρχαν δύσκολες εποχές , και πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μας για να τις καλυτερέψει.

Ναι, είμαστε από εκείνες τις ρομαντικές που πιστεύουμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να πάει μπροστά ενωμένη. Ότι αν γίνει τρόπος ζωής η πίστη στους ανθρώπους, στη δημιουργία, στην αγάπη, στη συμπόνια, στην ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα τότε θα καταφέρουμε να ζούμε ευτυχισμένοι. Πιστεύουμε στις μικρές ατομικές προσπάθειες που ενώνονται. Κι όταν οι άνθρωποι ενώνονται, προχωρούν, και τήνουν χέρι βοηθείας να παρασύρουν κι άλλους στο διάβα τους.

Μας προβληματίζει πολύ, ωστόσο, η εκμετάλλευση των ανθρώπων από άλλους που είναι ένα φαινόμενο που όλο και μεγαλώνει. Αλλά και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η χώρα μας και έχει ως συνέπεια ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας οδήγησαν στο να φροντίσουμε να κάνουμε ανταγωνιστική την ατομική μας προσπάθεια που κρύβει αγάπη για τη δημιουργία απο τη μια, αλλά και ποιότητα από την άλλη, όχι μόνο του είδους αλλά και της πράξης.

Της πράξης που παύει να είναι μόνο υλιστική και μετατρέπεται σε προσφορά. Δεν θέλουμε να μένουμε αμέτοχοι σε αυτά που συμβαίνουν, να γυρίζουμε το κεφάλι και να λέμε ότι δεν μας αφορούν. Πχ. έφτιαξα το ωραίο μαγαζάκι μου, δουλεύω και τι με νοιάζει εμένα αν ο παππούς στο κάτω τετράγωνο ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.

Δεν είναι έτσι, η κοινωνία που ζούμε μας αφορά, είμαστε μέρος της. Από την αρχή που στήναμε αυτό το μαγαζί, στόχος μας δεν ήταν ένα κατάστημα που απλά θα υπάρχει για να δίνει κέρδος σε εμάς τις δυο. Όσο υπάρχει, θα βοηθά την κοινωνία στην οποία ανήκει. Ετσι, αποφασίσαμε ότι θα καθιερώσουμε μια σειρά με events από τα οποία ένα μέρος των εσόδων θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση, φορέα, σύλλογο, που έχει αναπτύξει την αλληλεγγύη και υπάρχει για να βοηθάει αποδεδειγμένα άτομα που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ετσι, ξεκινάμε το Σάββατο 11 Ιουνίου (από τις 11πμ μέχρι τις 6 μμ) προσφέροντας το 20% από τα έσοδα των πωλήσεων εκείνης της μέρας, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Βύρωνα, ξέροντας πως πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από φάρμακα που δεν μπορούν να αγοράσουν. Φτάνοντας κάποιος στο ταμείο, θα αφαιρούμε εκείνη τη στιγμή το 20% της τιμής από τα έσοδα και θα το τοποθετούμε σε ενα βάζο, όπου θα υπάρχει μέχρι το τέλος της ημέρας και μετά το ποσό που θα έχει συλλεχθεί θα παραδοθεί σε συνεργαζόμενα φαρμακεία, όπου θα υπάρχει ως παρακαταθήκη για να πληρωθεί ένα φάρμακο από κάποιον που δε θα μπορεί να το αγοράσει.

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια, οτι αν κάποιος θέλει να φέρει και έξτρα φάρμακα, σε εμας ή να προσφέρει μόνος του κάποια χρήματα επιπλέον στον κουμπαρα της Miss Lemon, θα χαρούμε ιδιαίτερα. Αυτές είναι οι σκέψεις μας και ο τρόπος που θέλουμε να υπάρχουμε μέσα σε αυτή τη κοινωνία και θα θέλαμε να μας αντιγράψουν και να μας μιμηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται!!

Το κατάστημα Miss Lemon βρίσκεται στην οδό Πρόκλου 30, στην Πλατεία Βαρναβα στο Παγκράτι.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.