ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μιλήσαμε με τους τρεις Έλληνες νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards

Μιλήσαμε με τους τρεις νικητές και διαπιστώσαμε ότι αυτή λάμψη στα μάτια τους δεν είναι τυχαία: πηγάζει από την αγάπη για τη γνώση και την όρεξη για εξερεύνηση.

Μιλήσαμε με τους τρεις Έλληνες νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards

Οι νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards 2017 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία.

Η τελετή φιλοξενήθηκε από την Πρέσβη Kate Smith παρουσία και του Διευθυντή του British Council Ελλάδας, Tony Buckby. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καθηγητής Jimmy Choo, OBE, Παγκόσμιος Πρεσβευτής των Study UK Alumni Awards ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος.

Το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας απονεμήθηκε στη Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη.
Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο.
Το Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου απονεμήθηκε στον Δρ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο.

Μιλήσαμε με τους τρεις νικητές και διαπιστώσαμε ότι αυτή λάμψη στα μάτια τους δεν είναι τυχαία: πηγάζει από την αγάπη για τη γνώση και την όρεξη για εξερεύνηση.

Μιλήσαμε με τους τρεις Έλληνες νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards
Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη

Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας
Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη
University of Oxford
Επίκουρος Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • «Η διάκριση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο προσωπικής όσο και ομαδικής δουλειάς τόσο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγνώριση των προσπαθειών πολλών ετών. Ευχαριστώ πολύ την κριτική επιτροπή και το Βρετανικό Συμβούλιο, που συνέβαλλαν σε αυτήν την τόσο σημαντική διάκριση».
  • «Το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας τιμά αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων οι οποίοι έχουν διακριθεί για ηγετικές τους ικανότητες και τις επαγγελματικές τους επιτυχίες στον τομέα τους και οι οποίοι μπορούν να επιδείξουν το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία».
  • «Είχα την τύχη και την ευκαιρία, με την αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, να εκπονήσω τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Stem Cell Laboratory του Nuffield Department of Laboratory Science υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Αιματολογίας Suzanne M. Watt με τετραετή υποτροφία από τους βρετανικούς φορείς χρηματοδοτήσεις Medical Research Council και το Leukemia Research Fund. Οι σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπήρξαν καθοριστικές για την μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Πήρα τα σωστά εφόδια (θεωρητικά και πρακτικά) ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω επιτυχώς στον χώρο της έρευνας. Παράλληλα ανέπτυξα πολύ σημαντικές συνεργασίες τις οποίες συνεχίζω μέχρι σήμερα».
  • «Θεωρώ πως είναι σημαντικό για τους νέους σήμερα να εκπονήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο εξωτερικό. Η Μεγάλη Βρετανία έχει μακράν παράδοση στην εκπαίδευση και αρκετά από τα Πανεπιστήμιά της κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των Πανεπιστημίων. Εκτός των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που θα αποκτήσουν σε κάποιο υψηλού επιπέδου Βρετανικό Πανεπιστήμιο, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και σκέψης καθώς επίσης να διευρύνουν το δίκτυο γνωριμιών τους. Αυτά τα στοιχεία θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στον επαγγελματικό τους τομέα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».
  • «Προσωπικά, ελπίζω να συνεχίσω την έρευνα στην Ελλάδα θέτοντας υψηλούς στόχους, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες μας κυρίως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας και των περιορισμένων διαθέσιμων κονδυλίων στο χώρο».
Δρ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος

Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου
Δρ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος
King’s College London και Imperial College London και Newcastle University
Science Communicator, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, Συνιδρυτής της ΜΚΟ SciCo

  • «Είναι μια ξεχωριστή διάκριση και με χαροποίησε ιδιαίτερα για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι βραβεύτηκα για κάτι το οποίο αγαπάω πραγματικά, τη δουλειά μου. Δεύτερον, διότι η δωδεκαετής παραμονή μου στη Βρετανία για σπουδές και εργασία ήταν ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου, το οποίο διαμόρφωσε κομβικά το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου. Τρίτον, διότι βραβεύτηκα από έναν οργανισμό που σέβομαι ιδιαίτερα».
  • «Είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή να βραβεύεσαι για την κοινωνική προσφορά (το social impact) που έχει το έργο σου χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός. Επίσης είναι πολύ τιμητικό να βραβεύεσαι από έναν τόσο σημαντικό, διεθνή και αναγνωρισμένο οργανισμό όπως το British Council».
  • «Οι σπουδές στη Βρετανία, ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμένα. Πέραν του υψηλού επίπεδου ακαδημαικής γνώσης, εκεί γνώρισα τη βιωματική μάθηση. Τη σύνδεση της γνώσης με την πραγματικότητα. Επίσης έμαθα να σκέφτομαι επαγωγικά και να εκφράζομαι με ακρίβεια. Το κυριότερο όμως στοιχείο θα έλεγα ότι ήταν το πολυπολιτισμικό περιβάλλον το οποίο μου δίδαξε την αξία της διαφορετικότητας».
  • «Δύο είναι οι βασικές συμβουλές στους νέους, σχετικά με τις σπουδές στη Βρετανία, κατά τη γνώμη μου: Η πρώτη είναι να προσπαθήσουν να συγκεντρωθούν στο παρόν και να βιώσουν την εμπειρία των σπουδών στο μέγιστο χωρίς να αγχωθούν ιδιαίτερα για το μέλλον. Οι σπουδές, τις πιο πολλές φορές δεν κρίνουν το επαγγελματικό μέλλον. Οι σπουδές είναι ένα εργαλείο τρόπου σκέψης και εργασίας, το βίωμα ενός τρόπου ζωής και μιας κουλτούρας. Η δεύτερη είναι να προσπαθήσουν να φύγουν για μερικά χρόνια από τις ομοεθνείς κοινότητές τους. Να ζήσουν με τους locals! Μόνο έτσι θα μπορέσουν να βιώσουν την κουλτούρα και να απορροφήσουν ότι τους ταιριάζει. Μόνο έτσι θα γνωρίσουν πραγματικά τη διαφορετικότητα. Μόνο έτσι θα μάθουν καλά τη γλώσσα». .
  • «Τα όνειρό μου είναι η καταπολέμηση του επιστημονικού αναλφαβητισμού και η ανάπτυξη της κριτικής αλλά και της δημιουργικής σκέψης μέσω της SciCo, του οργανισμού που διευθύνω. Ο στόχος μας είναι η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του οργανισμού μας σε διεθνές επίπεδο».
Γεώργιος Σωτηρόπουλος

Βραβείο Επιχειρηματικότητας
κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος
University of Leeds, Leeds University Business School
Συνιδρυτής και Client Services Director της Linkwise

  • «Η αλήθεια είναι πως χάρηκα πολύ με αυτή τη διάκριση. Το να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές σου, σου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Ειδικά όταν έχεις ξεκινήσει την επιχείρησή σου από το μηδέν, μέσα στην αρχή της οικονομικής κρίσης, χωρίς καθόλου κεφάλαιο τρίτων. Όταν ξεκινήσαμε τη Linkwise, ήμασταν 3 «άγνωστοι» στην αγορά που έπρεπε όχι μόνο απλά να «πουλήσουμε» την υπηρεσία μας για να αρχίσουμε να βγάζουμε χρήματα, έπρεπε σε πρώτο στάδιο να εκπαιδεύσουμε την αγορά γύρω από αυτή τη νέα υπηρεσία που προσφέραμε. Οπότε, όταν μετά από 9 χρόνια έρχεται μια τόσο σημαντική αναγνώριση, σε κάνει να νιώθεις πολύ περήφανος και σου δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσεις για άλλα τόσα! Πιστεύω πως τα βραβεία αυτά είναι μια πολύ σημαντική ενέργεια του Βρετανικού Συμβουλίου και είμαι βέβαιος πως σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για τον «θεσμό» πλέον των βραβείων».
  • «Η κατηγορία στην οποία βραβεύτηκα είναι αυτή της επιχειρηματικότητας. Στην κατηγορία αυτή αναγνωρίζονται οι καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Συγκεκριμένα στη δική μου περίπτωση, το βραβείο αφορά την εταιρεία Linkwise, στην οποία είμαι συνιδρυτής. Η Linkwise ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια και αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο affiliate δίκτυο στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, έχουμε πάνω από 400 διαφημιζόμενους και περίπου 12.000 affiliate sites στο δίκτυο, παράγοντας έναν ετήσιο τζίρο πάνω από 3.000.000€».
  • «Οι σπουδές μου στην Βρετανία συνεισέφεραν σε καθοριστικό βαθμό στο να αναπτύξω τις οργανωτικές, multi-tasking και managerial δεξιότητές μου, που είναι απολύτως απαραίτητες όταν ξεκινάς ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, πολύ απαιτητικό και με πολύ περιορισμένο κεφάλαιο. Ειδικά για το χώρο του digital marketing στον οποίο δραστηριοποιούμαι, στη Βρετανία πήρα τις βάσεις μου (θεωρητικές και πρακτικές) που συνετέλεσαν στην πορεία στο να ακολουθήσω τελικά αυτόν τον κλάδο. Ακόμα θυμάμαι το μάθημα του digital marketing, στο Πανεπιστήμιο του Leeds, όπου τότε, πριν από 12 χρόνια, μιλούσαμε για conversion rate optimization και για usability, έννοιες που σίγουρα τότε ήταν άγνωστες ακόμα στην Ελλάδα».
  • «Η Βρετανία έχει πολλά και αξιόλογα πανεπιστημιακά ιδρύματα που σίγουρα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε νέου που σκέφτεται να ξεκινήσει ή να εξελίξει την κατάρτισή του σε οποιονδήποτε τομέα. Επίσης, στη Βρετανία θα έρθεις σε επαφή με ένα δομημένο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον τόσο εκπαιδευτικό, όσο και ευρύτερα κοινωνικό. Η συμβουλή μου προς τους νεότερους είναι να κάνουν σωστά την έρευνά τους αναφορικά στο τι προσφέρει το κάθε πανεπιστήμιο αρχικά και να μιλήσουν με αποφοίτους των πανεπιστημίων που τους ενδιαφέρουν στη συνέχεια. Η αξιολόγηση, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να γίνει με μόνο κριτήριο το γνωστικό, καθαρά εκπαιδευτικό, αλλά θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παροχές του Πανεπιστημίου αλλά και της πόλης που βρίσκεται αυτό. Μην ξεχνάτε πως εκεί θα περάσετε κάποια από τα σημαντικότερα χρόνια της ζωής σας, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο και η Βρετανία σίγουρα προσφέρεται για κάτι τέτοιο».
  • «Δυστυχώς, στην Ελλάδα της κρίσης και μετά από τόσα χρόνια βαθιάς ύφεσης, είναι πολύ δύσκολο για έναν επιχειρηματία να σχεδιάσει το μέλλον της επιχείρησής του με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Κάθε χρόνο, τα δεδομένα αλλάζουν και όλο αυτό έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις να κοιτάνε το σήμερα και το αύριο μόνο, με κύριο στόχο την επιβίωσή τους. Αυτή η στασιμότητα όμως, μόνο σε τέλμα μπορεί να οδηγήσει και έτσι εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες υπηρεσίες και καινοτόμα εργαλεία που βοηθούν τους συνεργάτες μας να αξιοποιούν στο έπακρο την υπηρεσία του affiliate marketing. Πολύ σύντομα θα λανσάρουμε και μια νέα υπηρεσία που θα βοηθήσει τους εμπλεκόμενους σε όλο το φάσμα του digital marketing να βελτιστοποιήσουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες. Σε ένα χώρο τόσο δυναμικό, όπως το digital marketing, το να μην εξελίσσεσαι και να μην είσαι up to date με όλα τα νέα δεδομένα, είναι ένας αργός θάνατος, οπότε, σε κόντρα των καιρών, εμείς θα συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε ό,τι και αν κάνουμε».

*Η διοργάνωση των Βραβείων, που απονέμονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έγινε από το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines, του The New Hotel και την υποστήριξη επικοινωνίας του The TOC.

Read Next

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.